De Thaise luchtvaartmaatschappij Orient Thai heeft een overeenkomst getekend voor de aankoop van twaalf tweemotorige Sukhoi Superjets.

Met de order voor de regionale verkeersvliegtuigen bij de Russische vliegtuigbouwer Sukhoi Civil Aircraft is een bedrag van driehonderd miljoen dollar gemoeid, meldt ITAR-TASS.

De vliegtuigen van het type SSJ100-95B moeten tussen eind 2011 en 2014 aan de Thaise luchtvaartonderneming geleverd worden. Het toestel biedt plaats aan maximaal 95 passagiers.

De Superjets worden ingezet op het oorspronkelijke binnenlandse routenetwerk van One-Two-Go, een voormalige dochteronderneming van Orient Thai. De regionale verkeersvliegtuigen vervangen daarbij geleidelijk MD-80’s, die voor charterdoeleinden gebruikt gaan worden.

Bron: Luchtvaartnieuws

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Orient Thai koopt twaalf Russische vliegtuigen”

 1. Bert Gringhuis zegt op

  Een Russisch passagiersvliegtuig, he! Nou, een reden te meer om nooit met die club te gaan vliegen. In de jaren tachtig reisde ik nogal intensief door de oostbloklanden en helaas moest je dan – kon niet anders – in een Ilyushin of Tupulev stappen.
  Het eerste incident was toen ik met de Oostduitse Interflug van Amsterdam naar Leipzig vloog. We landden niet in Leipzig, maar in Dresden, want vlak voor onze geplande landing in Leipzig stortte een vliegtuig van hetzelfde type, komend uit Parijs, neer.
  Later een keer van Praag naar Warschau met een kleine Antonov van LOT, de Poolse trots, had vertraging (motorstoring) en boekte om op een vliegtuig van de Tjechische maatschappij CSA. Dagen daarna hoorde ik, dat het vliegtuig, waarmee ik oorspronkelijk zou gaan, na vertrek alsnog is neergestort.
  Na een vlucht van Amsterdam naar Moskou met Aeroflot, saaie vlucht, saaie bediening, hoorde ik dat er een dag ervoor en een dag erna een vliegtuig van hetzelfde type op twee Moskouse vliegvelden waren neergestort.
  Al met al de Russische passagiersvliegtuigen hadden een zeer slechte naam en mag door technische vernunft verbeterd zijn, maar mij niet gezien!

  • Wanneer je de foto’s bekijkt , ziet het vliegtuig er supermodern uit. Ik denk dat het qua techniek wel goed zit. Of er moeten kinderziektes inzitten. Maar dat komt ook voor bij Airbus.
   Als de handleiding voor de piloot maar niet in het Russisch is 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website