Nieuwe Duitse prijsvechter vliegt naar Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Vliegtickets
Tags:
24 augustus 2015

Als alles volgens schema verloopt, komt in oktober 2015 een nieuwe prijsvechter voor de lange afstand op de markt: Eurowings. Dit is een dochteronderneming van de Duitse Lufthansa en opereerde tot nu toe op korte en middellange afstanden in Europa onder de naam Germanwings.

Vanaf oktober hoopt men nieuwe bestemmingen in de wereld in het programma op te nemen en dit uit te voeren onder de naam: Eurowings. Daarbij handhaaft men dezelfde hoge kwaliteitsstandaard als die van het moederbedrijf Lufthansa.

Het is de bedoeling dat Eurowings tweemaal per week non stop van Köln/Bonn naar Bangkok en Phuket vliegt. Het opvallende aan deze nieuwe prijsvechter is, dat de klant uit een aantal programma’s kan kiezen. Van “basic”, zonder bagage, tot “Best”programma, met bagage en waarbij alle denkbare luxe aangeboden wordt. Tussen deze twee uitersten bestaat een groot aantal keuzemodules.

De nieuwe Eurowings vliegen met de moderne Airbus A330 toestellen. De klanten kunnen afhankelijk van het tarief kiezen voor een stoelafstand tot 115 centimeter. Daarnaast worden wisselende menu’s aangeboden of is het mogelijk van tevoren een gewenste maaltijd op geven of bij de “premium” aanbieding, een diner á la cart bestellen. De maatschappij biedt eveneens uitgebreide entertainment mogelijkheden.

Er zijn ook aanbiedingen van Bangkok naar Köln. Zonder bagage al vanaf 7.369 Baht (wel handbagage), maar er worden geen eventuele tax toeslagen vermeld.

Meer inlichtingen: Eurowings.com

6 reacties op “Nieuwe Duitse prijsvechter vliegt naar Thailand”

 1. Hans Bos zegt op

  Zo ken ik er nog wel een paar….Opgegeven prijzen zijn per enkele reis. De vlucht van BKK naar Keulen/Bonn op 21 december kost 9209 baht. Als ik dan 3 januari weer terug wil naar BKK kost me dat 11.698 baht. Dat is in totaal 21.000 baht. Niet zo goedkoop als ik me had voorgesteld.

  • l.lagemaat zegt op

   Beste Hans,

   De opgegeven prijzen zijn enkele reis, helemaal juist.
   Niet iedereen gaat terug naar Thailand.

   Dus is een enkele reis zeer welkom: Bangkok – Amsterdam/Köln.

   -Door ziekte is iemand definitief teruggekeerd op advies van de specialist.(nov.2013)
   -Soms is het werk hier afgelopen, dus na een paar jaar enkele reis terug.(dec.2014)
   -Een berooide en kaalgeplukte Farang hebben we een enkele reis terug kunnen organiseren.(febr.2015)

   groet,
   Lodewijk

   • Hans Bos zegt op

    Beste Lodewijk,

    Ik heb niets tegen enkele reizen, integendeel. Ik heb iets tegen marketingtrucs die de indruk wekken dat het vliegen met Eurowings als prijsvechter zo goedkoop is. Regelmatig flitsen op dit blog dezelfde of nog lagere prijzen over het scherm. Komt nog bij dat het prijsverschil tussen heen- en terugvlucht soms onverklaarbaar groot is en niet duidelijk is wat precies in het ticket is inbegrepen.

  • ruud zegt op

   En bovendien sta je dan pas in Keulen of Bonn en daar wil je waarschijnlijk niet wezen.
   Dus dan komen er nog kosten bij.

   • tik zegt op

    Dann sta je in Hamburg, Düsseldorf, Frankfurt of München. Keulen/Bonn (is dezelfde luchthaven) hebben geen internationale vluchten, alleen naar Europeese landen. De kosten van de trein bv. Düsseldorf naar Utrecht zijn maar € 19,-.

 2. Ron bergkotte zegt op

  Hoop wel dat deze toestellen een niet afsluitbare cockpitdeur hebben….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website