SAHACHATZ / Shutterstock.com

De sector budgetvliegmaatschappijen (low cost carriers = LCC) in Thailand blijft maar groeien. In 2004 begonnen Nok Air en Thai AirAsia met goedkope vluchten, maar de reiziger in Thailand wordt heden ten dage verwend met het aanbod van Lion Air, Thai Smile, Air Asia, Jetstar, Vietjet en NokScoot.

Met deze LCC’s worden meer dan wel honderd bestemmingen, zowel in Thailand als ook in omringende landen tot aan Japan en India toe, bediend.

Groei van de LCC sector

Thailand Business News meldt, dat de groei is versneld in de laatste 5 jaar. Dat wordt o.a. veroorzaakt door de komst in 2013 van Thai Lion Air. Bovendien breidt het routenet van Thai Air Asia, toch al dominant aanwezig in de LCC sector in geheel Zuidoost-Azië, met steeds meer vluchten in en vanuit Thailand.

De vloot

Thailand heft dus 6 budgetvliegmaatschappijen, waarvan de totale vloot 136 vliegtuigen telt, volgens de CAPA Fleet Database. Die complete vloot is 45% van alle commerciële vliegtuigen in Thailand en meer dan 60% van de narrow-body vloot. De vloot van de LCC’s bestaat voornamelijk uit vliegtuigen van de Airbus A320 en Boeing 737 familie.

Ontwikkeling

Vijf jaar geleden, in mei 2013, hadden slechts 42 LCC vliegtuigen Thailand als basis, 28 van Thai AirAsia en 14 van Nok Air. Het aantal van Thai Air Asia in de laatste 5 jaar verdubbeld. Een financiëel belang van Nok Air in Scoot Airlines uit Singapore en de groei van Vietjet hebben ook bijgedragen aan de uitbreiding van het routenet buiten Thailand.

Thai Asia X is bezig om opnieuw Europese bestemmingen in hun schema op te nemen met hun vloot aan Airbus A330, hetgeen ook weer de groei van de lokale LCC’s zal bevorderen.

In de laatste 5 jaar is de LCC vloot in Thailand meer dan verdrievoudigd, terwijl het totaal aantal commerciële vliegtuigen is gestegen met 50%

Bron: The Thaiger

7 reacties op “Goedkoop vliegen in Thailand”

 1. Daniel zegt op

  Kan er in komen heb vlucht geboekt Krabi naar Don muang Bangkok voor de prijs van 400tb!!!

 2. Brabantman zegt op

  Laat dus duidelijk zien hoe Thai Air grandioos de boel gemist heeft. Met een meer dan falend management. Hadden/hebben ze niet 8 direkteuren?

  • bob zegt op

   Thai Airlines heeft toch Tai smile?

 3. louvada zegt op

  Laat ons hopen dat het aanbieden van Low Cost niet ten koste gaat van het onderhoud en service aan de vliegtuigen. Toestellen die al sowieso heel wat jaren achter de rug hebben. Ik heb er toch zowat mijn bedenkingen over.

  • Khun Peter zegt op

   Onjuist, vrijwel alle low-cost airlines vliegen met de nieuwste vliegtuigen omdat deze zuiniger zijn.

 4. J.H. zegt op

  Zat onlangs in een toestel van Singapore naar Phuket (Airasia)…….ouwe meuk, was niet best.

 5. wil zegt op

  vlieg 2× per maand met airasia retour phuket bangkok altijd prima en zeker geen” ouwe meuk” . nokair is iets minder en vaak ook wat duurder. Aanbeveling


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website