Goedkoop vliegen naar Bangkok

De zoektocht naar een goedkope vliegticket kent iedereen wel. Wat je in iedere geval niet wil is dat de passagier naast je op weg naar Bangkok, een paar honderd euro minder heeft betaalt voor exact hetzelfde vliegticket.

Toch zijn er Thailandgangers die zeggen dat je vakantie begint als het vliegtuig instapt richting Bangkok en willen daarom best wat meer betalen voor wat luxe of een betere vliegtuigstoel.

Onderzoek

Dat Nederlanders houden van een koopje is wel duidelijk, maar hoe ver gaan ze om goedkoper te kunnen vliegen? Deze vraag stond centraal in recent onderzoek van Skyscanner. Hieruit blijkt dat Nederlandse reizigers niet bereid zijn elke prijs te betalen.

Uit het onderzoek, waaraan meer dan 550 Nederlandse reizigers meededen, blijkt dat de overgrote meerderheid (62%) geen enkel probleem heeft met reizen vanaf een kleine luchthaven om zo goedkoper te kunnen vliegen. Daarnaast vindt 15% een vlucht met overstap een acceptabel alternatief om aan een goedkope vliegticket te komen.

Goedkoop vliegen kent beperkingen

Aan de andere kant is de Nederlandse reiziger niet tot alles bereid om zo goedkoop mogelijk te kunnen vliegen. Zo is maar 1% bereid om te betalen voor het toilet of voor een kleinere stoel met minder beenruimte en is 2% bereid om te reizen met alleen handbagage.

Zelf, vind ik een vliegen vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf geen enkel probleem. Ik neem een slaappil en ongeveer twee uur voor de landing in Bangkok wordt ik wakker. Daarnaast heb ik ook wel eens een overstap gemaakt in Helsinki toen ik met Finnair vloog. Vond ik ook niet vervelend. Overigens biedt Finnair nu ook een retourtje Bangkok aan voor € 690,-

Wat heb jij er voor over om goedkoop te kunnen vliegen?

111 reacties op “Goedkoop vliegen naar Bangkok, maar voor welke prijs?”

 1. Patrick zegt op

  Goedkoop is wel makkelijk alleen wij hebben het de vorige keer verkeerd gedaan.
  We zijn met Emirates van Amsterdam naar Dubai gegaan met 6 uur wachten in Dubai, dat ging wel alleen de terug reis was een hele belevenis, we zijn van Bangkok naar Hong kong met de A380 was gaaf, toen hebben we 24 uur gewacht op de aansluiting van Hong Kong naar Dubai (overnacht in Airport hotel Hong Kong € 220.00), van Hong Kong naar Dubai zaten we gelukkig maar in een 1/4 vol vliegtuig dus ruimte zat aangekomen in Dubai hebben we daar +/- 7 uur moeten wachten voor onze aansluiting. Je moet er iets voor overhebben om goedkoper te vliegen prijs van het ticket was € 660.00

  • aad pronk zegt op

   k snap het verhaal over Emirates niet helemaal. Als je een ticket koopt weet je toch op welke tijden je vliegt en hoe lang de tussenstops duren. Op zich spreekt een vlucht met Emirates mij wel aan. Ik vind 11/12 uur vliegen vrij lang en dan lijkt mij 2 x 6 uur vliegen met een tussenstop van 4 uur een mooie oplossing. Of maakt Emirates er een rommeltje van en loop ik het risico dat wanneer ik een ticket koop met een tussenstop van 4 uur, de tussenstop veel langer gaat duren of dat ik, zoals Patrick, zelfs een overnachting moet boeken voor 220 euro ?

   • Patrick zegt op

    Klopt, de tijden waren ook bekend. Bij ons ging hoofdzakelijk ook een vlucht te maken met de A380 we hadden ook een vlucht kunnen nemen van Bangkok via Dubai naar Amsterdam maar we waren toch al in Azie dus konden we ook door naar Hong Kong en de prijs van het hotel is onze beslissing geweest we wilden niet naar de stad zelf, misschien was dat goedkoper of nog duurder uit gekomen, we hadden in het hotel in Bangkok met mensen uit Hong Kong gesproken en die seiden dat een hotel daar duur zou zijn, ze hadden wel iets op papier gezet (chinees) zo dat we dat konden geven aan een taxi maar wie weet wat er op stond ??

    • Cornelis zegt op

     Genomineerd voor de langste zin van vandaag! Ik begrijp de overwegingen wel maar al met al is er dan natuurlijk geen sprake meer van goedkoop vliegen. Zelf vlieg ik vrijwel altijd met Singapore Airlines, niet de allergoedkoopste en natuurlijk altijd met die overstap in S’pore.De vluchten naar zuid-oost Azië zijn me te lang om echt op zoek te gaan naar de allergoedkoopste vlucht – reken het voordeel eens uit per vlieguur en er blijft meestal weinig van over…………..

  • Ruud zegt op

   Vraagteken vraagteken vraagteken. Ik vlieg nu voor 650 euro ( 3 maanden ticket) naar Bangkok in een rechtstreekse vlucht, met China airlines. Je moet er wat voor over hebben om een tientje goedkoper te zijn dan jullie.
   Het is maar wat je leuk vind. Ik vlieg graag rechtstreeks en voor mij is Vhina steeds nog wel redelijk voordelig.
   Ruud

   • Ruud zegt op

    Sorry foutje getypt hoor. Ik bedoel natuurlijk China ( China airlines.
    Ruud

   • Patrick zegt op

    Klopt China Airlines is niet slecht, we wilde met Emirates alleen vanwege de A380 het maakte on ook niet uit vanaf waar dat we vlogen met de A380 was wel leuk prachtig vliegtuig.

 2. william zegt op

  Deze week heb ik een ticket gekocht bij vol24.fr voor Oman Airways. Met een nieuwe A330 naar Muscat, overstappen in 1:15″ en door naar BKK: totale reistijd ca. 14 uur, kosten voor de retour 681.00 €. Vorig jaar met de zelfde maatschappij gevlogen en is uitstekend bevallen. Biertje onderweg, een wijntje bij het eten: geen probleem!
  En de korte tussenstop is ideaal: een rondje lopen, een glas en een plas en weer verder! Als je uren moet wachten wordt het wel vervelend. En op comfortabele tijden reizen: vertrek om 14:00, aankomst in BKK 09:50 plaatselijke tijden.

  • Cornelis zegt op

   Oman Air vliegt niet vanaf Amsterdam of Brussel, volgens mijn gegevens, dus het bovenstaande geeft niet het hele beeld weer.

  • Ad Herfs zegt op

   Beste William,

   Vervolg bij Oman zelf boeken (rechtstreeks) !!
   2011 in juli 500 euro voor ticket met de zelfde wachttijden.
   Omanair alleen goedkoop bij rechtstreeks boeken.

   Groeten

   • Cornelis zegt op

    Maar waarom boeken bij Oman Air, vraag ik me nogmaals af – zoals ik hierboven schreef vliegen ze momenteel niet vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf, om maar een paar luchthavens te noemen.

 3. Patrick zegt op

  Klopt dat was onze reactie ook, over Hong Kong tja daar kom je ook niet dagelijks. Alleen de overnachting was bij de prijs ook geen ontbijt erbij en dat vonden we eigenlijk wel jammer voor die prijs maar ach ja weer iets mee gemaakt, toch.

 4. Friso zegt op

  Ben 2 weken geleden voor 273 euro naar Bangkok gevlogen (enkel) vanaf Brussel met een tussenstop op Phuket (45 minuten)

  Was prima! Goed eten, zat beenruimte en gratis drankjes, biertjes etc. Echter wel 6 uur vertraging vanaf Brussel, maar ach…

  • Met welke maatschappij? Waar geboekt? Een aanbieding? Vanaf welke luchthaven?

   • louis zegt op

    ik denk met jetairfly, hebben dikwijls aanbiedingen, en gewoonlijk 1 of 2 dagen voor vertrek dalen de prijzen nog

   • gerrieQ8 zegt op

    een vriend van me is 14 dagen geleden, nu misschien 3 weken, vanaf Zaventem met Thai air gevlogen naar Bangkok en doorgevlogen naar Phuket. All in voor 700 euro.
    Geboekt via internet, zel hem wel eens vragen via welke site.

    • gerrieQ8 zegt op

     het was vliegtickets.nl reaktie misschien te kort, dus bij deze de zin afgemaakt met nietszeggende tekst.

   • RonnyLadPhrao zegt op

    Peter

    dat is Jetairfly.

    Je moet wel regelmatig de website controleren en dan kan je echt koopjes doen.
    Best geschikt voor mensen met flexibele tijden en die op korte tijd kunnen vertrekken.
    Minder geschikt voor lange termijn planning

    Ik stuur hierbij beide links dus naar Bangkok of Phuket.
    Linkerkolom de heenvluchten en rechterkolom de terugvluchten.

    Bangkok
    http://www.jetairfly.com/vlucht/last-minute/nl/

    Phuket
    http://www.jetairfly.com/vlucht/last-minute/nl/

    • RonnyLadPhrao zegt op

     Ik denk dat ik de verkeerde doorgestuurd heb

     Nieuwe poging voor de vluchten naar Bangkok – Voor Phuket gewoon de naam bovenaan aanpassen naar Phuket

     http://goo.gl/1wJVQ

     • Miek37 zegt op

      Wel even opletten, het lijkt allemaal goedkoop maar de prijzen die staan aangegeven (ook na een zoekopdracht voor een retourvlucht!) gelden voor een enkele reis.

  • Tookie zegt op

   http://www.euclaim.nl/

   Je hebt recht op 600 euro voor die vertraging.

   Ik had een prima hotel in Hongkong in de stad voor iets van 60 euro pn voor 2 pers. Zonder ontbijt maar er zat een Yamazaki bakkerij tegenover dus dat was perfect.

   Heb zelf ook een claim lopen tegen emirates voor 600 euro, de A380 had rook uit de motor en de monteurs moesten dat eerst repareren voor we vertrokken. We kregen bekertjes water, koffiebroodjes die bevroren waren en verder niets behalve huilende kinderen om ons heen. Er waren geeneens genoeg zitplaatsen in de gate en als je wilde roken moest je iedere keer opnieuw door die draaiende scanner.

 5. Ik begrijp het allemaal niet zo. Waar hebben we het over? Ik zie prijzen van €681 en dan zijn we 14 uur onderweg of met een overstap met 6u wachten en dat allemaal om voor ongeveer €100 goedkoper te kunnen vliegen.
  Ik heb heel veel gevlogen en weet dat het geen pretje is om lang in een vliegtuig of op een luchthaven te zitten en om dan voor een luttele 100 euro dat nog eens te verlengen met vele uren hoeft niet voor mij.

  • Overstap op Helsinki duurde toen 1,5 uur. Even een kop koffie, benen strekken, wat rondlopen. Voor mij geen probleem, alhoewel als het prijsverschil minder dan 100,- is vlieg ik liever rechtstreeks. Overigens voor sommigen is € 100,- wel veel geld 😉

   • Hans Bos zegt op

    Vanaf DUS een slaappil nemen en dan in BKK aankomen. Das war einmal, want vanaf DUS vliegt geen enkele airline direct en nonstop meer op BKK. De vlucht met AB is met tussenstop in Abu Dhabi beslist geen pretje…

  • aad pronk zegt op

   Beste Dick,
   het gaat mij niet in eerste instantie om de korting. Ik geef de voorkeur aan een tussenstop van een paar uur. Wat lopen, wat drinken en wat eten.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Dick

   Dat klopt als je alleen een ticket voor je eigen moet kopen maar spijtig genoeg vlieg ik niet alleen dus maak die 100 euro of meer per ticket wel wat uit voor mij.

  • Cu Chulain zegt op

   @Dick, dat zijn misschien dezelfde lieden voor 100€ uren onderweg wachten op een luchthaven, en dara ene gedeelte van de winst uitegevn ana eten/drinken en shoppen en dan in Thailand de rijke bink uithangen in hun 4×4 en eigen huis met zwembad. Ik zie ze dagelijks, die “arme” rijken, de wereld tonen hoe rijk ze zijn door in een Mercedes rijden, maar wel in de bocht parkeren om 4€ aan parkeergeld niet uit te hoeven geven. 🙂

  • Hans van den Broek zegt op

   Dick, helemaal eens met je

   Gemiddeld vlieg je de laatste jaren tussen de 700-800 euro van A’dam naar Bangkok.
   China Ail is meestal de goedkoopste, KLM de duurste. Soms iets meer als je bv 1 week voor Kerstmis weg wil.

   Maar ja er zijn er nou eenmaal die voor 100 euro minder …omrijden, omvliegen etc
   Pennywise pund foolish heet zoiets…winkelen in Dubai etc…

   Wat ik super vind is dat KLM, net als eerder EVA, nu ook rond middaguur vanaf Bangkok terugvliegt, waardoor je voor 20.00 op schiphol bent..super op 1 dag…. alleen dat is die 100 euro al waard !

  • weer die donald zegt op

   Inderdaad! Waar hebben we het over??
   Met een of andere flutmaatschappij vliegen als het maar goedkoop is!
   Met “heerlijke” tussenstops die helemaal niet vermoeiend zijn hoor!
   ( de absoluut enige tussenstop die te behappen is is Helsinki met Finnair, 1,5 uur)

   Enige vragen over service? over comfort? of nog belangrijker, veiligheid?

   Moderator: Laatste zin weggehaald, is te generaliserend.

 6. math zegt op

  Beste Tjamuk, Hoe komt u aan het woord subsidie? Ik ga hier niet te diep op in, maar google eens the Emirates Group, waar de vliegmaatschappij onder valt. U geeft heel vaak leuke en goede informatie, maar soms slaat u door. Ik vind Dubai helemaal niet saai om een paar uurtjes te verblijven. Gratis internet, men kan er uren shoppen, Men kan een heerlijk biertje nemen in de Irish pub en persoonlijk nog beter: Stap de skytrain in en bezichtig Dubai. Men komt ogen te kort als men er voor de eerste keer komt.

  • TH.NL zegt op

   Dat de Emiraten zwaar financieel ondersteund worden zoals Tjamuk beweerd is helemaal waar. Diverse grote luchtvaartmaatschappijen hebben daar bij instanties klachten over ingediend.
   Ikzelf heb in april met ze gevlogen naar Bangkok en in mei weer terug. De vluchten zelf waren goed maar ook niet dat je zegt heel veel beter dan bij anderen. Wat juist veel minder was waren de vertragingen in Dubai die volgens de captain normaal zijn omdat de luchthaven Dubai al weer te klein geworden is. Voor mij de volgende keer gewoon weer een rechtstreekse vlucht want dat lange wachten zoals 4 uur in Dubai is vreselijk.

   • math zegt op

    Beste, hoe komt u aan die informatie? Luchthaven te klein? In 2010 hebben ze het nieuwe vliegveld gebouwd met 5 paralelle start en landingsbanen. Willen in 2015 naar 160 miljoen passagiers en zijn dan tevens het grootste vliegveld ter wereld! En met die klachten waarover u spreekt kan men beter terug lezen op Emirates business model van wiki. Ik vlieg 4x per jaar met Emirates, vertraging? Ken ik niet. Maar gelukkig is iedereen vrij om zijn eigen vlucht te bepalen en met wie.

 7. fransamsterdam zegt op

  Rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol met China Airlines, morgen vertrekken, 9 november terug, EUR 681.61. What is the problem???

  (Vliegticket p.p. € 340,00 + Belasting p.p. € 341,61)
  20-okt Amsterdam
  (Schiphol) Bangkok
  (Suvarnabhumi Intl. Apt.) 14:05 06:15+1 CI66 11h 10m
  09-nov Bangkok
  (Suvarnabhumi Intl. Apt.) Amsterdam
  (Schiphol) 02:30 09:00 CI65 12h 30m

  • Richard zegt op

   In het verleden heb ik met verscheidene luchtvaartmaatschappijen gevlogen, met name:
   Singapore Airlines, KLM, Air Berlin, Garuda, Thai airlines, Cathai Pacific en China Airlines. Garuda.
   Qua prijs, vluchtmogelijkheden, service en vriendelijkheid, vind ik China Airlines nog de beste, en daarom zal ik zolang natuurlijk de prijs concurrend blijft voor China Airlines kiezen.

   Het klopt je moet maanden van te voren een ticket boeken, om voor een mooie prijs een ticket te krijgen, dat geldt voor elke luchtvaartmaatschappij.
   Normaal gesproken weet men wel wanneer men op vakantie wilt/kan, behalve dan natuurlijk bij een belangrijk familie gebeurtenis (ziekte, overlijden).

   De een wilt een tussenstop of stop-over en de ander een rechtstreekse vlucht, allemaal keuzes die afhankelijk zijn van persoonlijke vrijwillige voorkeur of noodzaak.
   Voor mij is een rechtstreekse vlucht naar Bangkok qua tijd acceptabel (10.45 uur heen en 13.10 uur terug), zou ik verder reizen dan zou ik wel een stop-over nemen.

   Wat betreft de tijden van China Airlines, de heenvlucht van Amsterdam is in de middag, naar mijn inziens een mooie tijd, daar je net als thuis normaal ’s avonds slaapt. en dan in Bangkok aankomt in de ochtend.
   De terugreis, vindt ik ook wat aan de late kant, aankomst in Nederlands is geen probleem, het sluit mooi aan met het openbaar vervoer.
   Vrienden en/of familie kan je uitzwaaien op het vliegveld, daar het buiten kantoor uren is.

   Ik blijf bij China Airlines…ze moeten alleen weer noodle soup als tussendoortje aanbieden…

   • weer die donald zegt op

    China airlines staat ergens op de 53e plaats op de lijst met 60 veiligste maatschappijen,
    Eva Air, die met zijn prijzen op hetzelfde niveau ligt als China, behoort bij de 10 veilgste ter wereld!
    Direct, top service, goede beenruimte in de eco, evergreen en business en heel plezierige “vliegtijden”, plus de VIP exit als je business vliegt op Bkk
    En niet zeuren over dat ze vluchten “zomaar” annuleren want a/ dat heb ik na meer dan 30 vluchten met EVA nog nooit meegemaakt en b/ dat doet China ook, soms.

    KLM? betrouwbaar en veilig en ook direct, duur en slechte service,

  • cor jansen zegt op

   Zit nu in Thailand, ticket voor 3 maanden: prijs per telefoon gekregen
   bij China air voor 820 euro,
   daarna toch geboekt voor de zelfde periode bij de touroperator in Harmelen,
   voor 750 euro, exact de zelfde vlucht.
   dus rechtstreeks

   gr cor

 8. willem zegt op

  Sorry;Patrick als jij het gaaf vindt om met een A380 te vliegen;met een tussenstop/wat uiteindelijk van je vakantie af gaat+220euro extra voor overnachting dan moet je wel erg veel van dat vliegtuig houden! Die muntjes(220euro) houd ik liever in mn zak voor Thailand/ik vlieg nonstop met China-air voor ongeveer 700 euro(afhankelijk van het seizoen):stap in A”DAM>BKK neem n biertje,ga slapen en ben er s”morgens! Ik wil geen reclame maken,maar it”s the best way to fly!!! En dat via Dusseldorf vliegen is ook “fake”. Met alle kosten om daar te komen ben je hetzelfde uiteindelijk kwijt als een nonstop ticket op schiphol te nemen;maar de consument kijk in 1e instantie altijd naar de prijs. Bangkok>589,e!

  • rob zegt op

   Alle kosten om naar Dusseldorf te komen? Valt mee> per trein vanaf Amsterdam: op tijd boeken, 20 euro…..Wel alleen op bepaalde dagen, tijdstippen. Maar als je flexibel bent met de dagen is dat geen probleem.

   • cor jansen zegt op

    Ik heb dit enkele malen gedaan, woon in het oost van Nederland,
    tussen Zutphen en Hengelo maar moet in het gunstigste
    geval 3 x overstappen, en dan terug om 18.00uur landen.

    dus ik niet meer

    gr cor

 9. wimpy zegt op

  Ik ga in februari en Eva en China zitten allebei rond de 700 in die periode.
  KLM zag ik zelfs voor 660

  • Peer zegt op

   Gisteren teruggekomen vanuit BKK. De KLM vlucht was dezelfde als die van CI. Met het vliegtuig van CI. Reis zo’n vijf keer per jaar met CI en soms ook met tussenstop (Egypt air)naar BKK. CI is voor mij de beste maatschappij voor wat betreft stoelen, ruimte en maaltijden. Ook een paar kg overgewicht van de bagage is nooit een probleem (bij KLM altijd). Ik vlieg nooit meer met KLM of Air France of het moet niet anders kunnen. Heb een aantal zeer vervelende ervaringen met hen. EVA air is ook goed maar bij hen vind ik het eten vreselijk. Is natuurlijk een kwestie van smaak.

 10. Dennis Feenstra zegt op

  Ik heb het hier al eerder geschreven en ik herhaal het nog maar eens: Iedereen heeft zo z’n voorkeuren en voor de een is overstappen een gruwel, voor de ander juist het walhalla (rokers bijvoorbeeld). Dus we zullen het wel nooit eens worden 🙂

  Ik heb in het verleden meermaals met China Airlines gevlogen. Nooit echt enthousiast geweest en sinds vorig jaar absoluut nooit meer (tenzij ze natuurlijk voor 250 euro naar Bangkok gaan vliegen, maar die kans is zeer gering). Sinds 2010 alleen nog maar met Emirates en ik ben enthousiast. Goede, nieuwe vliegtuigen, attent personeel (bij China en EVA verdwijnen ze na 3 uur in de crewrest), overstap 3 uur vind ik geen probleem (niet roker, maar een lekkere bak koffie!) en de aankomst- & vertrektijden passen mij wel. En de prijs is zeer goed, hoewel de laatste tijd dat ook wel iets hoger wordt. In maart vloog ik voor 572 euro en in september 2012 voor 549 euro (al in januari geboekt overigens). Kom daar maar eens om bij KLM of China Airlines.

  • rob zegt op

   China Airlines? Twee keer gedaan nu en inderdaad, nooit meer, onder andere om de reeds vermelde redenen….en een gruwelijke vertrektijd vanaf BKK, 02.30 uur in de nacht, grrrr.
   Twee weken terug geboekt bij Lufthansa voor heen op 27 mei, terug op 24 augustus: all in 615 euro met korte overstaptijd in Frankfurt.

 11. fransamsterdam zegt op

  Eigenlijk kunnen we dus concluderen dat we nu vanaf Schiphol best voor een redelijke prijs non-stop naar Bangkok v.v. kunnen vliegen, en dat het vertrekken/aankomen van/op een vliegveld in het buitenland of het nemen van een vlucht met een tussenstop, niet of nauwelijks een positieve bijdrage levert aan een welverdiende vakantie, tenzij u een ontzettende krentenkakker bent.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   6 tickets per jaar (ik vlieg meerdere keren en niet alleen)

   Brussel – Bangkok – 600 Euro met Austria Airlines en met 2 uur tussenstop in Wenen
   Schiphol – Bangkok – 681 Euro met China Airlines en rechtstreeks + (Trein Brussel-Schiphol-Brussel – 80 Euro)

   Ik neem de tussenstop van 2 uur wel naar Wenen en heb dan jaarlijks minimum 960 Euro om krenten te kakken. Zie het als een positieve bijdrage.

  • aad pronk zegt op

   Beste Fransamsterdam,
   Wie ben jij dat je, op grond van de enkele reacties op dit topic, kan concluderen dat een tussenstop niet of nagenoeg niet bijdraagt aan het reisgenot en dat zij die wel kiezen voor een tussenstop ontzettende krentenkakkers zijn.
   Ik denk dat de Emirates een redelijk aantal passagiers heeft op de lijn Amsterdam/Bangkok v.v., terwijl zij niet de goedkoopste zijn en ook een tussenstop maken.
   Leer dat in Nederkand iedereen zijn eigen overwegingen mag hebben om een keuze te maken en bespaar ons je onzinnige en krenkende conclusies.

 12. teun zegt op

  Alweer dit onderwerp! Het zou toch bekend moeten zijn, dat je ruim van tevoren (zeg enkele maanden) moet boeken om het goedkopere ticket te krijgen. Hoe korter tevoren je boekt hoe duurder de tickets.
  Dat is nou eenmaal het systeem dat luchtvaartmaatschappijen hanteren.

  • Peter Holland zegt op

   Geen idee waar je deze wijsheid vandaan haald, met wat mazzzel vlieg je al retour voor 350 euro vanaf Brussel, moet je wel in de startblokken staan, maanden van tevoren boeken is dus helemaal niet nodig, Wil je non-stop dan is Amsterdam de beste keuze zoals Frans Amsterdam zegt

   Ik had zelf enige tijd terug een enkeltje kunnen krijgen voor 150 euro, maar dat was in mijn geval niet mogelijk i.v.m. tijdsduur voor Non Immigrant visa.

   Ga je gewoon 3 weken op vakantie (of langer) dan neem je gewoon vertrek vanaf Amsterdam, of je moet zoals FransAmsterdam zegt wel erg op de centen zitten.

   Diverse buro’s hebben overgens uitgerekend dat 6 weken van te voren boeken het beste is.

 13. Marijke zegt op

  Wij vliegen eind jan van amsterdam naar bangkok.En daarna door naar changmai.We vliegen eerst met eva air en naar changmai met bangkok air.We hebben 1 ticket dus amsterdam changmai geboekt voor 850 euro we hoeven in bangkok maar 2 uur te wachten om door te vliegen zijn we lekker op de zelfde dag op onze bestemming.Er zijn mensen die zeggen je bent gek veel te duur maar wij kiezen toch voor het gemak zijn niet de jongste meer dus vinden dit wel prettig,Maar ieder moet natuurlijk naar zijn eigen portemonnee kijken want als je inderdaad nog een hotel voor een nacht moet boeken is de winst ook weg.

  • teun zegt op

   Marijke,

   Volgende keer alleen retour A’dam/BKK boeken en dan bij aankomst een retourtje boeken bij NOK Air of Thai Air. Retourtje al voor ca 80,-

   • erik zegt op

    je kunt ook een goedkoop retourtje naar Hongkong nemen en dan direkt doorvliegen naar CNX met dragonair,dan hoef je gelukkig niet via BKK

   • Marijke zegt op

    Hoi teun hebben we ook al eens gedaan maar je krijgt steeds een mail van nok air dat de vertrek tijden weer veranderd zijn.En dat soms meerdere keren voor de zelfde vlucht.Natuurlijk moet je altijd afwachten of je op tijd vertrekt maar heb eigenlijk niet zo veel vertrouwen in nok air meer.Verder zijn ze niet verkeerd hoor. gr marijke.

  • TH.NL zegt op

   Heel goed gedaan Marijke. Ik heb een paar maand geleden precies het zelfde gevlogen en dat is mij uitstekend bevallen. Je kan je koffer op Schiphol al laten doorlabelen. Je hebt dan enkel je paspoortcontrole in Bangkok en kan je koffer in Chiang Mai ophalen bij de international arrival. Je word daar gebracht door mensen van Bangkok Airways. Gaat allemaal heel gemakkelijk.
   De info van Teun moet je maar vergeten want Nok Air vliegt helemaal niet vanwaar jullie aankomen en het ticket van Thai Airways is niet 80 Euro voor een retour maar ongeveer voor een enkeltje.
   De info van Erik is ook maar betrekkelijk omdat Dragonair slechts enkele maanden per jaar van Hongkong naar Chiang Mai vliegt.
   Al met al een uitstekende keuze die jullie gemaakt hebben.

   • Marijke zegt op

    Bedankt voor je pluim dat dacht ik ook dan maar iets meer betalen.Het schijnt ook zo te zijn als je 1 ticket hebt en je hebt bv een lange vertraging dat ze zowiezo moeten zorgen dat jij die dag in changmai komt hoe dan ook .En dat je koffer en zo doorgelabeld word is ook wel zo fijn dan hoef je tenminste niet te wachten daar.Meestal blijfen we eerst een paar dagen in bangkok maar gaan nu lekker gelijk door naar onze bestemming.Eer je in bangkok van het vliegveld in je hotel bent kost je dat ook een hoop tijd.Dus kan dat extra uurtje vliegen er ook nog wel bij.gr marijke.

  • Hansy zegt op

   Je kunt ook zelf van te voren tickets van BKK-airways kopen via internet.
   Doorlabelen van koffers is dan ook mogelijk, gewoon op Schiphol tickets laten zien aan de balie.

   Prijzen vanaf THB 2000 enkele reis voor BKK-CMX.

   Wat @teun zei, retourtje € 80,-, komt dus dicht in de buurt.

 14. Frans A zegt op

  Een tip voor de Belgen:

  Vanuit Brussel rechtstreeks naar Bangkok vertrek op 8/1/13 heen en terug voor 750€.
  Met Thai Airways.

  • gerrieQ8 zegt op

   Hee Frans, niet alleen voor de Belgen he! Ik woon op 75 km van Zaventem en 200 van Schiphol. Dus alle afstanden korter naar Zaventem dan naar Amsterdam zijn interessant. Ook zeer schappelijke prijzen voor het stallen van je auto en shuttle naar BRU.
   O ja, ik ben een zeeuws vlaming en ze noemen ons reserve Belgen. Zitten daar echt niet mee hoor! Trouwens bedankt voor de tip, zal deze doorsturen.

 15. Robbie zegt op

  Ik zou het wel interessant vinden als er nu een artikel zou komen met de prijzen vanuit BKK naar Schiphol v.v. Die zouden best wel eens een stuk hoger kunnen zijn. Ben benieuwd naar reacties.

  • fransamsterdam zegt op

   @Robbie. Het leven is zo simpel!

   Overmorgen vanuit Bangkok non-stop naar Amsterdam met KLM en 13 november weer terug: EUR 841.61.

   (Vliegticket p.p. € 500,00 + Belasting p.p. € 341,61)

   22-okt Bangkok
   (Suvarnabhumi Intl. Apt.) Amsterdam
   (Schiphol) 12:20 18:55 KL876 11h 35m
   13-nov Amsterdam
   (Schiphol) Bangkok
   (Suvarnabhumi Intl. Apt.) 17:25 10:05+1 KL875 10h 40m

   Eerst koffers nog inpakken? Dan van 8 november tot 28 november, ook non-stop, ook met KLM, voor EUR 753.61

   (Vliegticket p.p. € 412,00 + Belasting p.p. € 341,61)

   08-nov Bangkok
   (Suvarnabhumi Intl. Apt.) Amsterdam
   (Schiphol) 12:25 18:25 KL876 12h 00m
   28-nov Amsterdam
   (Schiphol) Bangkok
   (Suvarnabhumi Intl. Apt.) 17:25 10:05+1 KL875 10h 40m

   • Robbie zegt op

    @fransamsterdam: dank voor je bericht als antwoord op mijn vraag.
    De gegevens die jij noemt zijn in Euro’s. Dat verbaast mij, tenzij je de bedragen zelf hebt omgerekend van Baht naar Euro. Als ik hier in Thailand aanklik op http://www.klm.nl dan kom ik uit op een Nederlandse site: http://www.klm.com/travel/nl_nl/index.htm, die alleen maar vertrekmogelijkheden aangeeft vanuit Nederland, België, Paramaribo en Bremen. Dus moet ik i.p.v. naar http://www.klm.nl meteen naar http://www.klm.com en die vraagt mij dan in het Engels vanaf welk land ik wil vertrekken. Als ik dan klik op Thailand en BKK zie ik alleen maar Thaise Bath als prijzen. Als ik ze zelf omreken tegen Euro’s liggen die bedragen inderdaad in de buurt van de door jou genoemde Euro’s.
    Maar hoe zit ’t? Hoe kwam jij aan die Euro’s?

    • fransamsterdam zegt op

     http://www.vliegwinkel.nl

     bla bla bla anders is het antwoord te kort

   • Peter Holland zegt op

    Als ik naar Amsterdam wil met KLM moet ik 54000 baht betalen.

    Wat is het leven toch simpel http://www.klm.com

    Ben ik bereid om een overstap in Parijs te nemen dan betaal ik slechts het luttele bedrag van 52000 baht, kan het nog gekker?

  • weer die donald zegt op

   Ik vlieg een keer of 2 p. jaar vanuit Bkk naar A,dam.

   Boek rechtstreeks bij EVA, wel een paar datums inprikken want daar zit soms een behoorlijk verschil in, en kom altijd uit op rond de 80.000 baht retour business.

   Dacht dat de eco rond de 30.000 baht is voor een retour.

 16. Suzanne K zegt op

  Aankomende 1 november vliegen we met Cathay Pacific, via Hong Kong (stop van 2 uur) naar BKK en gaan 30 november weer terug. Tickets in januari geboekt voor €525,00 retour. Als je nu voor dezelfde vlucht kijkt bij Cathay betaal je ruim €1100,00.

 17. Cu Chulain zegt op

  Goedkoop is niet altijd de plezierigste weg. Inderdaad, heb je genoeg tijd, en ben je met volwassenen, dan kun je je tijd wel leuk doorbrengen met wat eten en drinken, vraag mijzelf dan altijd wel af wat er na die extra inkopen en extra eten en drinken (die je bij een directe vlucht niet had gehad) overblijft van die besparing. In ieder geval vliegt mijn vrouw in januari met KLM direct naar Bangkok. Misschien wel iets duurder, maar ik vind KLM goed en betrouwbaar, en alleen reizen met een baby van 8 maanden (dan), is geen pretje. dan wil je zo snel en comfortabel op je bestemming zijn. Ikzelf heb eens (toen ik nog in Ierland woonde, via Heathrow en Peking gevlogen. Was wel goedkoop maar heb mijzelf daarna vervloekt dat ik zo lang op Peking moest wachten (9 uur) en dan kruipt de tijd. Ga je die 9 uur overbruggen met eten/drinken/inkopen, dan is er van de besparing nauwelijks meer iets over. Ik heb dit dus nooit meer gedaan daarna. Waarom mijn vrouw alleen vliegt? Ik kan geen vrij krijgen en mijn vrouw wil graag weer eens voor 2 weken terug naar haar familie om de baby te tonen.

 18. theo van bommel zegt op

  het is inderdaad een ongemakkelijk gevoel als je buurman(vrouw)honderden euros min
  der heeft betaald.De hele vliegerij is een grijs geval(benaming van dit soort zaken).na 30
  jaar gevlogen te hebben(europees zakelijk iedere week) heb ik hierop wel een beetje kijk.het is een kwestie van vraag en aanbod(zie ook de hotels in thailand in Piek-tijd.heb
  ook al meegemaakt dat mijn buurman op reis naar bkk,slechts een luttel bedrag aan
  euros had betaald met een last show.3 uur voor vertrek??niemand kan vertellen wat een
  reis kost naar BKK. het is een spel van prikken op je computer.(alleen voor reizigers die
  kort bij een airport zitten en zo kortstondig kunnen beslissen.is de vraag klein(bezetting)
  gaan de prijzen dalen.is de vraag groot voor een dergelijke vlucht stijgt de prijs.ook zijn er
  vluchten die spotgoedkoop zijn waarbij de aanbieder dan zegt dat deze vlucht niet meer
  vrij is. in de hoop dat je daags daarna 500 euro meer wilt betalen.volgens mij is hier
  niets aan te doen.en blijven de reizigers aan deze grillen overgeleverd

  ofschoon alles een prettige reis.

  • Cu Chulain zegt op

   @Theo, het ligt er natuurlijk ook aan of je moet werken of lekker gepensioneerd bent en à-la-minute kunt vertrekken. Ik behoor tot die arme sloebers die tot 67 (zie ik veranderen in 69) moet werken in een samenleving waar alle sociale rechten binnen korte tijd worden afgebroken. Ik ben daarnaast ook nog eens aangewezen op de schoolvakanties, dus reken maar uit hoe zeer ik iedere minuut op de dag de computer kan controleren op aanbiedingen.

 19. John zegt op

  China Air is een hopeloze vliegmaatschappij.Duur en weinig
  Vlieg met Eva Air dit is klasse.

 20. kees zegt op

  Het blijft shoppen.
  Ik ben het afgelopen jaar ongeveer 7 keer heen en weer gevlogen. In eerste instantie met Air Berline vanaf Dusseldorf gemiddeld voor 350 euro enkele reis.
  Helaas niet meer rechtstreeks en veel hogere prijzen.
  Daarna met Malysia Airlines met een overstap in Kuala Lumpur. Prijs 385 euro enkele reis, aankomst in Amsterdam.
  Eyptair vanaf Amsterdam met een stop over in Cairo. Prijs enkele reis 435 euro

  De laagste prijs die ik gevlogen heb is met Jet air.
  Hier kun je als je echt zoekt en niet aan planning doet voor 199 euro vliegen. Voor 65 euro meer comfort class.
  Vertrek vanaf Brussel.
  Vliegtuig is wel wat verouderd maar verder de verzorging aan boord is goed.
  Het was wel de enige maatschappij waar ik kort geleden een vertraging opliep van ongeveer 14 uur.
  Maar ach dit levert als het goed is een vergoeding op van 600 euro.

  Check regelmatig de prijzen want die wisselen per dag.
  Denk ook om de cookies te verwijderen als je zoekende bent.
  De maatschappijen weten dan dat je de website hebt bezocht en kunnen zo hun prijzen aanpassen aan jouw zoektocht.
  Je ziet ook direkt allerlei info verschijnen met bv hotels. .

  • Peter Holland zegt op

   Dat van die 600 euro kan je schudden, ze bieden je aan in de vorm van een briefje (waarvan ze hopen dat je het niet leest) dat je het recht hebt om van de reis af te mogen zien , waarna je t.z.t. het betaalde bedrag (dus nooit meer) krijgt over gemaakt.
   Dus je mag weer naar huis met de trein met alle bagage, eventuele gemaakte reseveringen van vakantie huisje / hotel of wat hoe dan ookdan ook worden nooit vergoed!

   Er mogen dan wel inmiddels prachtige regels zijn gemaakt waar airlines zich aan moeten houden , maar ze hebben allemaal top advocaten in dienst om hier lak aan te hebben.
   KLM is de grootste boosdoener.

   Ach, het zijn allemaal schurken!, Oh pardon ik bedoel natuurlijk slimme zakenlieden.

   • Peter Holland zegt op

    Was ik nog even vergeten, je vervoer terug naar huis word ook niet vergoed, Je zult maar met een ander airline/lijndienst zijn aangekomen.
    Je krijgt bijJetairfly alleen het bedrag retour wat je voor de ticket hebt betaald. plus een voucher voor een drankje en een hapje. en je mag maximaal op hun kosten 2x een telefoontje maken, indien je aan kunt tonen dat dit aan de vertraging gerelateerd is.

    And that is it!, procederen is zinloos i.v.m. de kosten en ergenis die je dan moet maken.

 21. erik zegt op

  OMANair kan ook zeer voordelig zijn,maar vliegt wel op FRA,meerdere keren gedaan en heel kort oponthoud in Muscat,nog geen 2 uur

  • Cornelis zegt op

   Ja, als je 2x overstappen niet erg vindt (of er zelfs van geniet……….), maar zelf zou ik dat voor het relatief kleine financiële voordeel niet doen.

 22. Robert zegt op

  EVA AIR en CHINA AIR zijn altijd de goedkoopste vanuit Amsterdam ( schiphol ) maar meestal vol. en goede service.

 23. BramSiam zegt op

  Jarenlang heb ik mijn tickets in Thailand gekocht. BKK – AMS is dan je heenreis, maar als je meerdere malen per jaar vliegt maakt dat niet meer uit. Daarmee heb ik heel wat bespaard, maar tegenwoordig is vliegen vanuit Thailand duurder dan vanuit Nederland. Zal te maken hebben met de sterke baht.
  Thaivisa.com had altijd aanbiedingen op haar website, maar die heb ik recent niet meer gecheckt. Hoe dan ook is vliegen naar Thailand niet duur als je in aanmerking neemt hoe ver het is. Dat is het voordeel van een populaire bestemming.

 24. kees zegt op

  wat veelal vergeten wordt is dat de prijs en reistijd vaak afhankelijk zijn wat voor reiziger je bent.
  Iemand die voor 3 week op vakantie gaat is de reisduur vaak erg belangrijk.
  Voor de frequente reiziger is de prijs vaak belangrijk.
  Overstappen met een wachttijd kan erg rutgevend zijn. Immers velen vinden 13 uur vliegen lang. Een onderbreking van 3 uur kan dan erg prettig zijn.
  Welke maatschappij je ook kiest, er is geen duidelijk prijsbeleid.
  Ik lees hier eveneens prijzen van voven de 50.000 thb.

  Zolang ik een ticket kan boeken voor om en nabij de 350 euro enkele reis met een normale stoel en fatsoenlijk eten en drinken ben ik dik tevreden. Lager lukt ook daar ik niet echt afhankelik ben van de specfieke reisdata. Ik zoek dus bewust op de goedkoopste ticket.
  Het is ook een beetje een sport.
  Inderdaad duurder vliegen heeft misschien meer elan. Maar ik kan zo vaker heen en weer naar Nederland.
  Het verschil tussen een Fiat Panda en een Mercedes is het zelfde.
  Tuurlijk is de nieuwe Airbus erg mooi.
  Het gaat niet om de krenterigheid. Je kunt je geld maar 1 keer uitgeven en als je dus inplaats van 4 X heen en weer nu 7 X heen en weer kunt vliegen vindt ik dat een super oplossing.

  Ik ben vorig jaar met Air asia gevlogen naar Londen via KUL. was extreem goedkoop.
  Overstappen in Londen op Esayjet. Hier zijn ze helaas mee gestopt.
  Er gaan geruchten dat Air Asia wee op Europa gaat vliegen.

  Ik koop zelf altijd enkele reizen. Ik boek meteen ook een tripje naar een van de omliggende landen en ben dan meteen ingedekt voor de vraag van de maatschappij betreffende een enkele reis.
  Visa haal ik niet meer in Nederland.
  Vorige week een visum gekocht in Bangkok voor Cambodia. wachttijd slechts 10 minuten. Geen gedoe op het vliegveld.

 25. Hans Gielen zegt op

  Ik lees hier alleen reacties van “vakantiegangers” prijzen voor tickets van enkele weken tot maximaal 3 maanden. Als je langer dan 3 maanden verblijft, dan kom je toch in een andere prijsklasse. Ik moet nu bij China Airlines ruim 1000€ betalen voor een retour van 7 maanden. En ruim 2 maanden van te voren geboekt.

  • kees zegt op

   Ik ben geen vakantieganger, ik boek steeds enkele reizen zie mijn bijdrage.

   Hoe lang je verblijft maakt dan niet meer uit. mits je dus een vervolg ticket hebt.
   Mijn wijze:
   Ik koop ticket enkele reis.
   Vervolgens boek ik een ticket via airasia naar een omliggend land.
   hier koop je weer een 2 maanden visa voor Thailand.
   Deze kun je vervolgens weer verlengen in Bangkok bij de immigratie dienst.
   Dus je bent vanaf de dag van reizen dan 4 maanden klaar.
   Herhaal dit nog een keer en je bent klaar.
   Je kunt dan zelfs voor de tickets een week voordien boeken.

   • Tookie zegt op

    Kees waarom koop je dan niet gelijk 2 visa’s of nog meer? Dan hoef je alleen even de grens over en weer terug en je kunt weer even. Die visas kan je ook verlengen met 30 dagen tegen betaling dus met 2 visa’s kan je dan 6 maanden blijven.

    Nemen luchtvaartmaatschappijen je wel mee als je alleen een enkeltje hebt en verder nog geen vervolgticket?

 26. king Frans zegt op

  Ik vindt het een brok ellende van andere vliegvelden te vertrekken dan vanaf Schiphol.

  Ik begin er niet meer aan, dan maar iets meer betalen.

 27. Siamees zegt op

  Ik vlieg op 14 november aanstaande terug naar Belgie met Finair via Helsinki dat voor een kleine 16500 bath, nu vind ik een lange vlucht zo verschrikkelijk dat ik op zoek ben naar een goed slaapmiddel verkrijgbaar in Thailand eentje waar ik ook weer gemakkelijk wakker van word heeft er hier iemand suggesties, met vriendelijke groeten.

  • Peter Holland zegt op

   Hallo Siamees, ook ik vind lang vliegen een gruwel, slaappillen zijn in Thailand al lange tijd niet meer bij de Farmacie te koop, je moet dus naar een dokter met bijkomende kosten.

   Maar ik heb wel en hele goede tip voor je, nog steeds kan je valium bij de farmacie kopen, neem er na het opstijgen 2 in met een paar borrels, en het effect is nog beter dan een slaappil alleen, dit zal je reis met 50% verkorten, je zult uiteraard niet glashelder wakker worden maar je hoeft ook niet bang te zijn dat je als een mummie rondloopt.

   De enige slaappil die vrij wel geen duf effect geeft is lorepazepam 2 mg, maar is in Thailand niet te koop, ze hebben wel iets waarvan de de naam bijna identiek is, maar dat is wat anders, maar ook hier moet je voor naar een dokter.

   Gewoon doen wat ik hierboven vermeld en je zal zien dat vliegen best meevalt.
   Er bestaan overgens wel degelijk pillen waarvan je de hele vliegreis niet eens meemaakt, maar ik weet niet of dat zo’n goed idee is.

   • @ Ik heb dit jaar in Thailand nog slaaptabletten gekocht bij een kleine apotheek in Hua Hin, zonder recept. Alprazolam 1 mg. Aan een halve heb ik genoeg om heerlijk uitgerust in Bangkok of Amsterdam aan te komen 😉

    • pim zegt op

     Peter hoeveel wil je er hebben ?
     Eigenlijk zijn deze verboden maar je komt altijd wel een apotheek tegen die deze toevallig nog in een hoekje had vergeten ze weg te halen .
     Ik stuur ze dikwijls op naar NL.voor vrienden die op bezoek komen .
     Zoek en gij zult vinden .
     Xanax mag ook niet maar ik had er 100 nodig ,als uitzondering mocht ik als farang er 10 hebben ,de man lag dubbel toen ik hem vertelde dan 10 maal binnen te lopen .
     Ik kreeg ze in een keer mee.
     Zorg alleen dat er geen andere klanten binnen zijn .

     • Peter Holland zegt op

      Dat weet ik wel Pim, maar als je pech hebt, loop je een middag te shoppen.
      Eem valiumpje met een borrel werkt bij mij ook prima, en daar hoef ik maar 50 meter de deur voor uit.
      Helaas denken nog veel mensen dat een slaappil als een soort narcose middel werkt en dat ze alle controle over lijf en ledematen kwijt zijn, dat is natuurlijk onzin.
      Soms moet je de natuur gewoon een handje helpen.
      Ik denk dat we ons meer zorgen moeten maken over de vele E-nummers en andere chemische troep die we dagelijks tot ons nemen in ons voedsel.
      Aahh, kon ik maar slapen als een Thai!! ogen dicht en wegwezen.

      • pim zegt op

       Peter dit was eigenlijk niet voor jou persoonlijk bedoeld .
       Wei om bezoekers van dit geweldige blog ook iets meer te weten te laten komen .
       Dat kan je als anderen ook de weg weten een middag shoppen schelen .

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Misschien de nachtmerrie van elk langeafstandsreiziger en wat nog vervelender is dan het wachten tijdens de tussenstops ; het niet kunnen slapen tijdens de vlucht (om welke reden dan ook). Ik heb er eigenlijk weinig problemen mee. Gelukkig.

   • Cornelis zegt op

    Ik ben jaloers op de mensen die – al dan niet met behulp van pillen – goed slapen in een vliegtuig, zoals onlangs die man die in Hongkong naast me kwam zitten, tijdens het opstijgen in slaap viel en een half uurtje voor Amsterdam voor het eerst de ogen weer open deed. Ik had zoals op vrijwel alle lange-afstandsvluchten geen oog dichtgedaan. Zelfs in de businessclass met volledig vlak uitklapbare stoelen lukt het me niet langer weg te zijn dan een 15 – 20 minuten. Misschien toch eens een goede slaappil proberen, maar het hierboven gesuggereerde valium voelt voor mij toch weer als een stap te ver………………….

    • Peter Holland zegt op

     Dan blijft er helaas niets anders over dan wakker blijven en als inelkaar gezakte zoutzak arriveren.
     Valium (Diazepam) is gewoon een spierverslapper met tijdelijke werking.
     De meeste slaappillen komen trouwens uit die zelfde familie (PAM)
     Het zijn geen atoombommen hoor die 10 dagen doorwerken.
     Als je niets probeert dan moet je ook niet jaloers op je chinese buurman zijn.
     Aziaten hebben overgens helemaal geen slaapillen nodig, die doen de ogen dicht en zijn in dromeland, je mag de stereo voluit zetten of zelfs vuurwerk afsteken, ze blijven onverstoorbaar door snurken.

     • Tookie zegt op

      Die vluchten van 2-3 uur ‘snachts vind ik ideaal want dan kan ik prima slapen. Eerst even veel eten op het vliegveld en dan een wijntje in het vliegtuig en lekker slapen. Tijdens het wachten bij de gate ga ik altijd rondlopen om de tijd te doden en mezelf moe te maken en dat werkt altijd. Zorg dan dat je overdag iets aktiefs doet en lekker moe bent.

 28. Peter Holland zegt op

  Dit is een goed vraag waar ik denk niemand antwoord op kan geven.
  Als je met enkeltjes reist word je zwaar gestraft, en krijg je met tarieven te maken die 2 tot 3x duurder zijn dan een retour.
  Het is inderdaad van den gekke dat BKK-AMS extreem veel duurder is dan AMS-BKK
  De KLM bakt ze wel erg bruin met hun tarieven, maar dat geld eigenlijk alleen voor Nederlanders, Voor Belgen of Duitsers hebbem ze meer compassie, Vreselijke maatschappij, met krankzinnig beleid (voor eigen Nederlanders)

 29. Peerlings zegt op

  Als je dan toch vanaf Düsseldorf vliegt waar om dan ook niet eens Bij een Duits ticket kantoor je ticket boeken. Ik vlieg van af Amsterdam maar heb heel vroeg mijn ticket ij Duitsland geboekt Ik heb het zelfde vliegtuig en de zelfde voor waarden en vlieg met Eva air
  En zoals ieder een weet rechtstreeks naar BKK Toen ik boekte was de prijs bij cheaptickets.nl meer dan 1000 Euro Bij de Duits cheaptickets.de de zelfde maatschappij
  Dus 563 Euro. Ik heb Nederland dus ook gebeld
  en dat lag dan aan de inkoop Dus het zelfde maar wel de helft beter koop.
  Ik zelf heb geboekt bij Oppodo voor 563 Euro + 20 administratie kosten en vlieg van AMS naar BKK met Eva air
  Ook flug 24 is daar veel goedkoper . Misschien dat er iemand mee geholpen is
  Gr H P

  • Peter Holland zegt op

   Yep! hiermee heb je het bewijs geleverd, dat je als Nederlander in de maling word genomen, voor Belgen en Duitsers gelden vaak veel betere regels en prijzen.

   Prachtig idee toch die E.U. zijn we allemaal gelijk!, mooi niet dus.

 30. Peter zegt op

  Nou…. kom ik er goed vanaf met EVA vanaf Schiphol betaalde 650 Euro voor een retour (2mnd ticket) Amsterdam Bangkok.
  Belangrijke tip: zo vroeg mogelijk checken op de daarvoor beschikbare websites
  Als deze tip mag : http://Skyscanner.com, al 2 jaar voor mij de mooiste aanbiedingen en echt prijzen die je niet ergens anders tegenkomt. succes

  • Cú Chulainn zegt op

   @Peter, ik heb die fantastische website van jou eens bekeken, en ik kwam op een prijsverschil van welgeteld 6€ goedkoper! Niet zo spectaculair als jij het doet voorkomen. Het lijkt wel op een middeltje tegen verkoudheid. Ieder zweert bij zijn eigen middeltje dat in duizenden varianten komt. Mijn ervaring is dat wie met een baby reist, het liefst zo snel mogelijk ter plekke wil zijn, en dan is KLM de beste oplossing, hoe zeer hij die door velen bloggers hier vergruisd wordt. Mijn ervaring met KLM is positief, ook met andere maatschappijen overigens als Singapore Airlines, Malaysia enz. Het komt er op neer, wie werken moet en op schoolvakanties aangewezen is, heeft vaak niet veel keuzes. De luchtvaartmaatschappijen zijn op de hoogte van die periodes. Wie gepensioneerd of op amdere wijze kan reizen wanneer hij maar wil, daar kan het misschien wel eens een paar tientjes van overblijven, maar ik vraag mij af waar die winst blijft als je op overstapluchthaven moet eten, drinken of shoppen om de tijd te doden. Of naar Brussel rijden tegen 30 cent per kilometer. Moet altijd lachen om dat centen graaien, heb overigens geen riant inkomen, maar als iets je te duur is, ga dan gewoon niet. Dat is nog het goedkoopste. Geniet van dat bedrag en de reis die je gaat hebben. Besparen op die paar tientjes en dan de rijke bink in Thailand uithangen?

   • Tookie zegt op

    Inderdaad met een baby is de KLM de beste maatschappij. Overstappen met een baby is niets en vanaf Duitsland ook niet. Ik zou het iedereen met een baby willen aanraden.

    • kees zegt op

     betreft een bericht wat ik 26 sept al verzonden had naar de redactie maar helaas nooit geplaatst. Telegraaf 26 september 2012
     Op de opmerking dat de KLM de beste maatschappij is voor reizen met een baby het onderstaande bericht.
     De geruchten gaan rond dat Air Asia weer gaat vliegen op europa.

     Baby-vrije stilteruimte in AirAsia toestellen

     door onze redactie
     Wie het liefst zo ver mogelijk van huilende baby’s uit de buurt blijft tijdens vliegreizen kan terecht bij de budgetvlieger AirAsia. Deze introduceert een zogenaamde ‘Quiet Zone’ waar je pas vanaf twaalf jaar mag zitten en stil moet zijn

     De Aziatische budgetmaatschappij AirAsia reserveert op iedere vlucht de eerste zeven rijen van de economy klasse. Wie een stoel in deze sectie boekt, kan dit doen via de website zonder extra kosten te betalen.
     AirAsia reageert op de toenemende vraag naar rust en stilte in het vliegtuig. “Voor een aangename reis heb je soms stilte nodig”, aldus de maatschappij op haar website.
     De enige voorwaarde is dat de stilteruimte gebruikt mag worden als extra zitplaats, wanneer hier vraag naar is. Dit betekent dat er bij extreme drukte ook luidruchtige passagiers in de stilteruimte plaats kunnen nemen.

     • Cornelis zegt op

      Lijkt me weinig zin hebben – evt. geluid/overlast houdt niet op bij een bepaalde rij stoelen. Net zoiets als vroeger de scheiding tussen roken en niet-roken in het vliegtuig: als je een paar rijen bij de rokers vandaan zat snoof je toch de tabakslucht op…………………..

 31. Sjaak zegt op

  Wat ik er voor over heb? Ik denk dat niemand mij kan overtreffen. Dertig jaar geleden voltooide ik een opleiding aan de Algemene Vakschool voor het Reisbureaubedrijf. Toen solliciteerde ik bij verscheidene luchtvaartmaatschappijen en kwam bij Lufthansa terecht. Daar werk ik nu al bijna dertig jaar, kom VOOR NIKS werkend naar BKK. (krijg er zelfs geld voor) en vanaf december mag ik stoppen met werken en kan voor de rest van mijn leven voor weinig geld over de hele wereld vliegen. Een retour BKK vanaf Frankfurt kost me 190 €…
  In deze 30 jaar heb ik me moeten inperken met vrienden, een regelmatig sociaal leven en vele rusteloze nachten. Een prijs die ik voor goedkoop reizen over had.
  Wie biedt meer? (retorisch)

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Dus je bent bij Lufthansa gaan werken om 30 jaar later goedkoop te kunnen vliegen ? Elke dag aftellen tot die 30 jaar om zijn, bijna geen vrienden en geen sociaal leven en veel rusteloze nachten. Wat een saai leven moet je tot nu toe gehad hebben zeg. Maar gelukkig voor jou is het bijna december. Eens je hier dan definitief woont heb je natuurlijk al die goedkope tickets niet meer nodig. Wie biedt meer ? vraag je . Wel ik geef voor zulk een leven niks. Je kan wel gratis medelijden van mij krijgen.

 32. robert48 zegt op

  Nou zie ik allemaal die tickets vanuit nederland goedkoop tenminste vanuit europa maar waarom dat verschil vanuit bangkok naar europa .
  Dat is toch altijd een flink stuk duurder waarom dat verschil zie daar toch een duidelijk een hoger bedrag dat ze vragen vanuit bangkok.

 33. Sjaak zegt op

  Hij Ronnyladphrao,
  Ziet er naar uit om medelijden te krijgen he? Nee hoor, ik had een fantastisch leven, maar er zijn offers gebracht worden en als ik soms geen zin meer had in mijn werk om telkens weer afgesneden te zijn van vrienden en gezinsleden, hield me dat weer op de been. Nu ga ik de vruchten ervan plukken. Kan mijn dochter in Nederland bezoeken, mijn andere in Brazilië en ook over een jaartje met mijn vriendin voor weinig geld nog steeds de wereld rond vliegen. Bedankt voor de uitnodiging….:)

 34. fransamsterdam zegt op

  Goed nieuws voor mensen die een schadeclaim hebben lopen wegens vertraging:

  http://www.nu.nl/geldzaken/2940166/vergoeding-bij-vertraging-vliegtuig-definitief.html

  • Peter Holland zegt op

   Dit is inderdaad goed nieuws, maar hoe claim ik nu een bedrag voor mijn bijna 7 uur vertraging, en hoe kom ik er achter dat er sprake was van farce majeur, of dat ze het toestel hadden uitgeleend/ verhuurd, zodat dat de reden van vertraging, de airline zelf deed hier nogal geheimzinnig over, ja ja de beruchte Jetairfly, van 6 oktober
   Dit toestel heeft maar 1 vlucht per week naar Thailand, hoe is het in godsnaam dan mogelijk dat het zo’n lange vertraging heeft?????

   ondanks deze uitspraak van het hof ga ik me nog niet rijk rekenen.

   Advies graag van kenners

 35. fransamsterdam zegt op

  Kan iemand mij trouwens vertellen wat er nou gebeurt als ik bijvoorbeeld met Air France/KLM van Amsterdam naar Bangkok vlieg, met een overstap in Parijs, en het toestel vanaf Schiphol loopt vertraging op, waardoor ik mijn vlucht naar Bangkok mis?

 36. teun zegt op

  Het onderwerp was:”Goedkoop vliegen naar Bangkok”. Inmiddels gaat het nu dus nergens meer over. Allerlei zaken worden er nu met de haren bij gesleept.
  O.a.:
  * er wordt gevraagd om een artikel met een opsomming van de goedkoopste tickets. Daar heb je toch websites voor om die zelf te vinden?
  * waar kun je bepaalde slaapmiddelen verkrijgen?!

  De prijs van tickets hangt af van o.a.:
  * de periode waarin je wil/moet vliegen (hoog-/laagseizoen)
  * hoe lang van te voren je boekt (soms moet je op stel en sprong vertrekken wegens omstandigheden)
  * hoeveel comfort wil je (low budget of bijvoorbeeld business-class)
  * voorkeur voor vertrek-/aankomsttijden etc.

  Er zal dus uit deze discussie – die nu over bijzaken gaat – geen eensluidend antwoord komen. Het begint op bezigheidstherapie/theekransje te lijken. M.i. hoog tijd om het onderwerp af te sluiten. Te meer daar dit onderwerp nog niet zo lang geleden al eens aan de orde was.

  • kees zegt op

   Teun,

   geweldig goed verwoord.

   Het gebeurt steeds vaker dat een topic helemaal afdwaalt.

   Opmerkingen dat je je niet moet zeuren om een paar tientjes goedkoper te vliegen slaan ook nergens op.

   Iedereen bepaalt voorzich zelf wat hij wil of kan betalen.

   Helaas is er geen standaard waar je mee kunt werken. Immers dan was er gewoon een enquete formulier in te vullen en dan kwam er een vergelijk uit.
   vragen als bv. wil je overstappen, wil je reizen naar een vliegveld en wat voor comfort wil je. Heb je genoeg aan een digiplayer of wil je een scherm voor je neus.
   Wat verwacht je van het eten aan boord, wil je champagne of neem je genoegen met een standaard maaltijd.
   wat is de maximum prijs die je wilt betalen.

   Er wordt veel gemopperd op maatschappijen, iedereen heeft wel een slechte ervaring. Maar dit is typisch Nederlands… we klagen als het fout gaat.

   Zolang ik nog voor 350 euro ongeveer 12000 kilometer kan reizen en nog eten en drinken toe krijg ben ik dik tevreden. De NS rekent voor 400 km al iets van 40 euro.
   We praten over een ritje van ongeveer 13 uur.
   We horen niemand mopperen die op vakantie naar Frankrijk gaat. de tolwegen en de ellenlange file. Omgerekend naar alleen benzine?
   De keuze tussen een suziki alto en een mercedes is vergelijkbaar. Dus voor ieder wat wills

   Vliegen is ook de enige manier om in Thailand te komen. Gelukkig is er voor iedere beurs een maatschappij en je kunt zelf bepalen waarmee je vliegt.

   • Maarten zegt op

    Ik lees op dit blog minstens 1 keer per week dat Nederlanders zeuren en zuinig zijn. Ik vraag me altijd af waar die wijsheid vandaan komt. Is de perceptie dat wij hierin afwijken van andere landen ergens op gebaseerd?

   • Cú Chulainn zegt op

    Moderator: Niet uitsluitend op elkaar reageren s.v.p.

 37. Mike zegt op

  Hallo iedereen

  Weet er iemand een andere manier om in Thailand te geraken zonder te hoeven vliegen ? Zijn er mogelijk mensen die ervaring hebben per cruise ship ?
  Wat, waar, hoe.
  Bedankt en groetjes

  Mike

 38. Peter zegt op

  Mike, per trein. Amsterdam-keulen-moskou-peking-hanoi, bus naar Vientiane bus naar nong kai (thailand) -nong kai -bangkok.

  Ooit zal ik deze reis in omgekeerde richting maken, natyurlijk niet om geld te besparen, want dit is vele malen duurder dan vliegen, maar gewoon uit avontuur.

  Groet


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website