Premium Economy (Redactionele bronvermelding: Emerson Gomes / Shutterstock.com)

EVA Air gaat vanaf eind maart, wanneer het zomerseizoen begint, weer vliegen met de Boeing 777-300ER op de route Schiphol-Bangkok-Taipei. Daarmee komt ook de populaire Premium Economy-class terug. Nu zet luchtvaartmaatschappij uit Taiwan nog een Boeing 787-10 zonder premium klasse.

Voor wat betreft de passagierscapaciteit zit er weinig verschil tussen de 787-10 (342 stoelen) en de 777-300ER (323 tot 353 stoelen), De ’triple seven’ heeft naast Premium Economy ook meer Business Class-stoelen aan boord, terwijl de gewone ‘Economy-class’  kleiner is.

De vluchtfrequentie blijft in het zomerseizoen hetzelfde als nu in het winterseizoen, drie vluchten per week.

Wie de Premium Economy Class bij EVA boekt, mag twee koffers inchecken van 23 kg inchecken. De luchtvaartmaatschappij is een van de slechts 10 luchtvaartmaatschappijen ter wereld, die de vijfsterren beoordeling van SKYTRAX voor de hoogste kwaliteit wereldwijd heeft gekregen.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

10 reacties op “EVA Air eind maart wekelijks met 3 vluchten van AMS naar BKK inclusief Premium Economy”

 1. Kees zegt op

  Hier ben ik heel blij mee. EVA premium is voor mij de beste manier op naar Thailand te gaan.

  Ik zag dat KLM kort geleden op deze route de premium economy had ingevoerd, maar ik hoorde dat de KLM passagiers laat weten dat ze niet premium economy kunnen zitten en terug moeten naar economy. Zou er een verband zijn tussen deze strategiewisselingen van KLM en EVA?

  • Cornelis zegt op

   Wat je vraag betreft: KLM zit nog middenin de ombouw vereist voor Premium Economy, dus ik vermoed dat door een toestelwisseling na de oorspronkelijke boeking er uiteindelijk gevlogen werd met een vliegtuig dat nog niet die ombouw had ondergaan.
   Overigens is het wel te hopen dat het prijsniveau in de komende tijd weer wat daalt, want zeker als je nu op korte termijn – zeg binnen 2 weken – wilt vertrekken, tel je voor een rechtstreekse vlucht zomaar 1600-1700 euro neer – in Economy…….

   • Peterdongsing zegt op

    Klopt Cornelis.
    Ik heb nooit anders gevlogen dan EVA premium. Betaalde ongeveer 1100,-
    Dat is nu niet te boeken. Dan maar economie, inderdaad 1700,-
    Dat zat me niet lekker, 50% duurder en minder comfort.
    Even door zoeken…
    Twee weken geleden geboekt, 5 december Amsterdam – Bangkok via Londen, EVA premium en terug 5 april rechtstreeks Bangkok – Amsterdam EVA premium, 1098,- Maar niet te lang over nagedacht, direkt boeken.

    • Kees zegt op

     Als ik dat nu probeer te boeken, kost het € 1550. Dat schiet dus omhoog. Ik denk dat het verstandig is om, als het kan, ver vooruit te boeken. Dan maak je nog kans op een redelijk tarief. Met toenemende boekingen op een bepaalde vlucht, stijgen de prijzen voor wie later boekt heel snel.

 2. Alex zegt op

  Heb voor mijn (Thaise)vrouw en haar vriendin rechtstreeks bij EVA geboekt met vertrek op 17 januari en binnen 45 dagen retour, non-stop vluchten.
  Zat te kijken naar de e-tickets en er stond duidelijk 2 koffers a 23 kilogram op heen en retour vlucht. Heb gewoon economy geboekt en geen premium. Toch maar even gebeld met EVA en dit werd inderdaad bevestigd. Dit zetten ze volgend jaar door zo werd mij bevestigd. Heb dit nog maar niet aan hun verteld anders wordt de halve markt ingeslagen op de voorlaatste dag retour en moeten ze overbagage betalen en ik hun met een busje van schiphol ophalen.

  • Alex zegt op

   Nog even een toevoeging op mijn reactie,

   Ik moest precies € 999 p.p. betalen voor de Economy klasse

   • Cornelis zegt op

    Ja, als je wat langer vooruit kunt boeken zijn de tickets een stuk minder duur. Ik moest echter een ticket voor vertrek binnen 10 dagen hebben en betaalde toch echt 1770 euro…… In februari vloog ik voor een paar tientjes meer nog businessclass.

    • koos zegt op

     vandaag geboekt voor 1 dec naar Ams en 18dec terug naar bkk
     49500 baht dit was inderdaad vroeger business class prijs.
     bij eva air wel gratis stoelreservatie en inderdaad 2x 23 kg bagage.
     dus dat word veel lekkers inslaan voor de feestdagen.
     trouwens de klm maakte het nog gekker voor deze datums 76000 baht

 3. Ferdinand PI zegt op

  Ik heb onlangs voor enkele personen via Eva Air tickets geboekt en zag ook de prijzen omhoog schieten als je binnen een paar weken wilde vertrekken… dus wat ruimer tijd genomen en verder van tevoren geboekt.

  Voor een vriend van mij die komt logeren en persé Premium Class wilde vliegen hebben we 6 weken van tevoren een vlucht geboekt via Londen voor 1175 euro incl 2 koffers’. Hij vliegt volgende week maandag AMS-LHR-BKK

  Twee familieleden die op 31 januari ;23 voor twee weken op visite komen waren de tickets voor economie class 950 euro incl 2 koffer/pp en stoelkeuze. Zij wilden geen overstap, maar rechtstreeks vliegen.

  KLM rechtstreeks hebben we ook bekeken maar die waren ruim 200 euro / pp duurder omdat je voor de ruimbagage extra betaalt en ook als je vooraf een stoel reserveert.

  Dus als je wat ruimer van te voren kan boeken, scheelt dat veel geld.

 4. Sjefke zegt op

  Nondeju, ik vlieg begin Februari en kon niet anders dan Economy kiezen, ja of Business natuurlijk..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website