Don Mueang International Airport is officieel de grootste luchthaven ter wereld van low cost carriers (LCC). Volgens een onderzoek van de CAPA – Centre for Aviation – hebben meerdere budgetluchtvaartmaatschappijen in de eerste helft van dit jaar 13,4 miljoen passagiers van en naar Don Mueang vervoerd.

Daarmee is Bangkok’s tweede internationale luchthaven groter dan Las Vegas McCarren, waar 13,3 miljoen passagiers werden afgehandeld. Op plaats nummer 3 staat Kuala Lumpur met 12,6 miljoen passagiers. luchthaven

Dit werd bekend gemaakt op het LCC Airports Congres 2015, dat recent in Bangkok plaatsvond . Op dat congres maakte Mr. Nitinai Sirismatthakarn, President van Airports of Thailand Plc. Afgelopen woensdag ook bekend, dat de tweede terminal van Don Mueang in aanbouw is en naar verwachting in november aanstaande in dienst kan worden genomen.

Met de tweede terminal zal Don Mueang 30 miljoen passagiers kunnen afhandelen. Hij voegde er aan toe, dat het aantal passagiers sinds 2012 elk jaar met 50% is gestegen en het aantal low cost vluchten met 30% jaarlijks. De AOT heeft al plannen voor een derde terminal, waarmee de capaciteit naar 40 miljoen passagiers per jaar wordt opgeschroefd.

De voornaamste luchtvaartmaatschappijen, die gebruik maken van Don Mueang International Airport zijn wel Thai AirAsia en Nok Air.

Bron: The Nation/PBS English News

1 reactie op “Don Mueang: ’s Werelds grootste luchthaven voor budget vliegmaatschappijen”

  1. Willem van Doorn zegt op

    Dat is allemaal wel mooi en aardig (voorzoverre je de grote drukte daar op die vliegahaven aardig vindt) maar er is nog steeds geen snelle verbinding vanuit met name Pattaya naar dat Don Mueang. Een vliegtuig halen dat om 10.00 uur van het BKK vertrekt is geen probleem; tijdschema: bus v. Pattaya 7.00 uur, bus a. BKK ca. 8.45. dus ruim 1 uur (dat is het verplichte minimum) voor het vliegtuig vertrekt. Vertrekt dat echter van dat Don Mueang dan haal je dat met geen mogeljikheid, nog niet al vertrekt dat vliegtuig pas tegen 12.00 uur.
    PS. Ik ga wegens slechte ervaringen niet, nooit never, nimmer in Bangkok met een taxi.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website