Dodenherdenking op Schiphol (video)

Door Gringo
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: , ,
5 mei 2016
Foto: NOS

Toen gisteravond in Nederland op vele plaatsen de jaarlijkse dodenherdenking plaatsvond, lag ik hier in Thailand vredig te slapen.

Vanmorgen als eerste bij het ontwaken op BVN gekeken naar de altijd indrukkende plechtigheid op de Dam in Amsterdam. Ik schaam me er niet voor te zeggen, dat ik tijdens die uitzending enkele traantjes laat en trots ben op Nederland, die de doden voor onze vrijheid nog elk jaar herdenkt.

Ook op het drukke Schiphol, dat we allemaal zo goed kennen op weg naar bijvoorbeeld Thailand, wordt rekening gehouden met de dodenherdenking. Op 4 mei om 20.00u leggen Luchtverkeersleiding Nederland en Amsterdam Airport Schiphol het verkeer op de luchthaven 2 minuten stil. Boven herdenkingsplaatsen word niet gevlogen en reeds vliegend verkeer wordt boven de 2 kilometer hoogte gehouden zodat Nederland in alle rust kan herdenken.

Kijk naar onderstaande video – die enkele jaren geleden is gemaakt – waarop de 2 minuten stilte op Schiphol te zien is. Tevens is een half uur voor de herdenking en een half uur na de herdenking gefilmd, maar versneld afgespeeld.

[youtube]https://youtu.be/ZEYKi-wzomE[/youtube]

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website