Air Berlin houdt ons steeds voor de gek

Door Hans Bos
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: , ,
29 december 2010

Airberlin vliegtickets

Ik blijf moeite houden met de manier waarop Air Berlin probeert de klanten voor de gek te houden. Zoals dit keer weer met de zogeheten adventsactie.

Een dag vóórdat de tickets in mei 2011 naar Bangkok in de aanbieding komen, gaat de prijs omhoog van 596 naar 828 euro. Vervolgens kun je met twee personen voor één prijs vliegen, maar daar komt dan nog de tax bovenop. De marketingboys and -girls op het hoofdkantoor van Joachim Hunold in Berlijn wrijven zich in de handen, want de response is  groot.

En het aantal tickets voor deze prijs is slechts gering. Dus maximale aandacht voor het product  en het kost AB in feite niets of weinig. Wie de prijzen en de capaciteit op de AB-website regelmatig volgt, weet van de hoed en de rand. Wie plotseling een mail krijgt met de aanbieding komt vast in de verleiding toe te happen. En nog steeds is het toestel niet vol, want de website meldt: meer dan 9 stoelen beschikbaar.

Een andere ergernis is het aanbieden van XL-stoelen op rij 36 op de vluchten tussen DUS en BKK. Op de plattegrond van de airbus staan de toiletten niet aangegeven. Ware dat wél het geval, dan zouden de boekers kunnen weten dat ze daar in ieder geval niet moeten zitten met een prijskaartje van 60 euro extra per enkele reis. Het is een irritante manier van passagiers geld uit de zak kloppen.  Op mails met een gerechtvaardigde klacht komt nooit antwoord. Ik kan slechts zeggen: zoekt, eer ge boekt. Air Berlin heeft gunstige prijzen. Soms.

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Air Berlin houdt ons steeds voor de gek”

 1. ThailandPattaya zegt op

  Tsja de ticketprijzen, het blijft een beetje wild-west allemaal. Als je vroeg boekt zijn tickets goedkoop maar als je heel laat(last minute) boekt soms ook. Daarnaast scheelt het veel in prijs waar je boekt. Zelf houd ik de ticketprijzen meestal via ebookers.nl in de gaten en zoals ik in een andere post ook al gemeld had waren alle goedkope tickets met airberlin in mei/juni ineens verdwenen. Een dag later kwam de actiemail van 333travel en was de 2 voor 1 actie ook op de airberlin site te zien.

  Ik heb nog even gekeken op ebookers, waar een paar dagen geleden het goedkoppste ticket nog ruim in de 900 euro was is het goedkoopste ticket voor mei/juni nu weer 652 euro. Als ik dat dan vergelijk met de 435 die ik met de 2 voor 1 actie heb betaald kan ik niet anders zeggen dan dat de 2 voor 1 actie ondanks de tijdelijke verhoging erg voordelig is. Wat ik wel vreemd vind is dat je dan uiteindelijk een vliegtuig vol(of niet helemaal vol) met mensen krijgt die vrijwel allemaal een andere prijs hebben betaald voor dezelfde vlucht.

  Overigens, de toiletten staan volgens mij wel op het plattegrondje wat je te zien krijgt bij het reserveren van een stoel op airberlin.com. Op seatguru staan de toiletten in elk geval wel. http://www.seatguru.com/airlines/Air_Berlin/Air_Berlin_Airbus_A330-200.php

  • ThailandGanger zegt op

   De suggestie 2 voor 1 klopt weliswaar, maar tov ticketprijs van drie dagen ervoor praten we slechts over een korting van nog geen 25%. Het is geen misleiding aangezien je inderdaad 2 tickets voor 1 prijs krijgt. Het voelt alleen een beetje zuur als je AB veel in de gaten houdt. Overigens bood 333Travel de tickets aan voor 870 terwijl ze op dat moment nog bij AB op 828 waren te boeken. Voor zover ik weet zijn er weinig of geen tickets voor die prijs verkocht. Is er iemand die bij 333travel 435 euro heeft betaald?

   en wat ebookers.nl betreft. ik geef toch echt de voorkeur aan rechtstreeks bij de vliegtuigmaatschappijen te kijken en te boeken. Er zijn er maar een paar interessant de rest is toch al te duur.

   • ThailandPattaya zegt op

    Ik heb rond 9:15 bij 333travel voor 870/435 euro geboekt. Ik vergelijk regelmatig ticketprijzen en via ebookers is vrijwel altijd goedkoper dan bij de luchtvaartmaatschappij zelf. Als ik nu voor dezelfde datum zou boeken via ebookers kost dat ticket 653 euro dus dat is effectief gezien toch een korting van ruim 200 euro. Afgelopen keer in het vliegtuig kreeg ik nog een tip van iemand om ook binoli.de/airberlin in de gaten te houden, die schijnen vaak goede last minute prijzen te hebben.

    Op de dag dat ik bij 333travel had geboekt heb ik nog rond 10:00 bij airberlin op de site gekeken en toen waren de prijzen in elk geval al hoger dan de 870 euro van 333travel.

    • ThailandGanger zegt op

     Mooi voor je. Een kennis van mij belde om 9:00 uur met 333 travel en kreeg een prijs van 928… De 870 waren al weg zeiden ze. Zal wel liggen aan de periode.

     Zal eens kijken op benoli.de. Dank voor de tip.

  • Gerrit van den Hurk zegt op

   Wij bezitten een classic kaart van Air Berlin. Met regelmaat krijgen we dan ook allerlei aanbiedingen via de mail.
   Maar Air Berlin wijzigt wel een aantal zaken, die ze de klanten niet laten weten.
   Zo hebben wij twee weken geleden een reis geboekt voor 3 maanden naar Thailand. Dit doen we jaarlijks.
   Elk jaar mogen we 30 kilogram aan bagage meenemen. Dat is ook de reden dat we boeken bij Air Berlin.
   Afgelopen juli heeft Air Berlin dit gewijzigd in 20 kilogram. Maar dit laten ze de klanten niet weten.
   Je betaald dan 20 euro extra voor elke kilo. Dit is toch echt niet klantvriendelijk.

   • ThailandGanger zegt op

    Yep die ervaring heb ik ook gehad. Het was altijd 30 kilo en nu ineens 20. Bij de andere kaarten geldt wel nog die 30 kilo maar die kosten 50 euro per stuk.

 2. Hans Bos (redactie) zegt op

  Op mijn plattegrondje van AB staan de toiletten in ieder geval niet. En daar moet je op boeken. Seatguru meldt de toiletten wel, maar is ook niet volledig. De A-stoel en de corresponderende stoel ter rechterzijde zijn geen XL-seats, omdat je daar met de uitstulping op de deur zit met de glijbanen. Dwz: of scheef zitten of je benen onder je, want je mag je voeten er niet óp leggen.

  En ach, zo lang je met niemand in het toestel praat, weet ook niemand hoeveel je hebt betaald. Fluid pricing heet dat….

 3. lupardi zegt op

  Natuurlijk houdt Air Berlin ons een beetje voor de gek, maar feit is dat je met deze actie voor euro 390/435 pp een ticket kon kopen. Geen vliegmaatschappij kan dit nog goedkoper willen ze blijven bestaan. Ikzelf vlieg vaak met AirBerlin en ga dan helemaal achterin zitten waar je dan in het midden maar 3 stoelen hebt en dus wat meer ruimte. Een nieuw alternatief is Egypt Air naar Amsterdam met overstap in Cairo met als bodemprijs rond de euro 490. Ik vlieg in januari en dan zijn zij 200 euro goedkoper dan Air Berlin.

  • erik zegt op

   het beste voor mij is nog steeds Emirates net weer uit BKK naar Dus gevlogen voor 455 euro retour en de 777 is 10 x beter dan de 330/200

   • ThailandGanger zegt op

    Als jij geen moeite hebt met die rot wachttijden in dubai van 8 tot 12 uur midden in de nacht. Prima!!! Mij zien ze daar nooit meer.

 4. Niek zegt op

  Je moet lezen, Thailandganger. Ik heb zo’n wachttijd nooit meegemaakt in al die jaren dat ik via Abu Dhabi vlucht en als je dan toch zo’n wachttijd hebt dan heeft jouw reisburro of jijzelf een stomme blunder bij het boeken gemaakt .

  • ThailandGanger zegt op

   Goh wat zijn we weer aardig…… “Je moet Lezen !!” Ik heb het over Dubai…. en niet over Abu Dhabi. Maar ik heb die wachtijden wel meegemaakt aangezien de vertrektijden van Emirates nogal eens slecht kunnen uitvallen in Bangkok. En dan sta je gewoon in Dubai op een over volle, luchthaven met heel veel mensen te wachten to de volgende ochtend. Want er vertrekken daar geen vluchten tussen 0:00 en 6:00 uur.

   Hou aub je rot opmerkingen voor je of ga ergens anders bloggen.

   • Ferdinant zegt op

    Heb dat ook al een keer meegemaakt, dat wil zeggen wij moesten 3-4 uur wachten en een vriend van ons, maar liefs 10 uur. Ook wij gaan dus nooit meer met de Emirates via Dusseldorf met een overstap in Dubai. Ik betaal liever wat meer en pak een rechtstreekse vlucht Amsterdam-Bangkok.

 5. Niek zegt op

  Maar lees dan toch, beste Thailandganger. Mijn reactie betrof ETIHAD die als thuisbasis Abu Dhabi heeft en niet Dubai, waar jij het ineens over lange wachttijden gaat hebben. Normale wachttijd is in Abu Dhabi rond de 3 uur en als je een wachttijd hebt van 9-10 uur, dan is er een verkeerde boeking gemaakt of een uitzonderlijk technisch defect van het vliegtuig.

  • ThailandGanger zegt op

   Maar lees dan toch beste Niek…… schrijft je hier onder verschillende namen?

   ik reageerde op Erik en ineens komt er een reactie van Niek uit de lucht vallen die het heeft over Abu Dhabi en zegt dat ik goed moet lezen, terwijl er nergens over Abu Dhabi wordt/werd gesproken en ik toch het duidelijk over Dubai En Emirates heb.

   Beste Niek ik ben bang dat er of een reactie is verwijdert hier waardoor het geheel berust op misverstanden of dat de leesproblemen ergens anders zitten.

 6. willem zegt op

  Goeiemiddag,

  Ik wil binnenkort naar Thailand ( febr )
  De bedoeling is om er ong. 6 maanden te verblijven.
  Kan ik een enkele vlucht boeken zonder problemen te krijgen met de
  Thaise douane. verder heb ik vernomen dat ik in soi 5 Pattaya mijn visum kan
  regelen.
  Ik heb een inkomen dat voldoet aan de normen daar, ook heb ik een appartement
  wat ik daar huur en op mijn naam staat. De jaaropgaaf van mijn inkomen neem ik mee.

  Wie kan mij wat aanraden.

  Vriendelijk dank.

  Groet,
  Willem

 7. mireille zegt op

  Hallo beste Belgen,

  Ik richt mij speciaal naar Belgen die als gezin of koppel individueel gereist hebben door Thailand. Wijzelf zijn een gezin van 2 ouders met 3 kinderen tussen 10 en 14 jaar en willen graag in juli op vakantie naar Thailand, liefts op ons eigen. We baseren ons zowat op de reisroutes van de groepsreizen maar ik had graag eens belgen ontmoet die ook zo’n reis gemaakt hebben en wat bruikbare tips uitgewisseld omtrent logies en verplaatsingen en exercusies. Is er iemand in Vlaanderen die ons hierbij wat wil helpen?

  Bedankt,
  Mireille

  • Niek zegt op

   Ik ben weliswaar een Nederbelg, maar misschien kan ik je toch van dienst zijn door je te verwijzen naar de 2 websites http://www.thailand.startpagina.nl en http://www.thailand.startpagina.be
   waar zeer veel info op te lezen is. Eerst moeten jullie uitmaken wat voor soort vakantie je wilt; strand, stad, tochten in het noorden vanuit Chiangmai of naar andere mooie en interessante oorden. Wil je mobiel blijven of meer in een plaats verblijven? Dat is de eerste stap op weg naar het prachtige Thailand! Succes en veel plezier!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website