Beste Ronny,

Ik ben vorig jaar eind november in Thailand aangekomen met het vliegtuig uit Barcelona en een visa exemption gekregen, die ik heb verlengd. Daarna een borderrun naar Trat en ook die verlengd. Daarna een borderrun naar Mae Sai en niet verlengd. In totaal ben ik nog geen vier en halve maand gebleven en op 9 april het land weer verlaten. Het jaar daar voor heb ik precies hetzelfde gedaan. Geen problemen gehad.

De jaren daar voor had ik een Tourist visa en deed dan éen borderrun. Ik bleef nooit langer dan vier en halve maandI.

Ik wil graag in januari aanstaande weer naar Thailand. Kan ik dan weer binnenkomen met een visa exempt? Ik wil dan daarna een visum non immigrant OA aan vragen. Ik heb een vriendin sinds drie jaar in de buurt van Chiangmai. Haar broer heeft een goede positie bij de politie aldaar. Kunnen zij me een uitnodiging sturen, die ik eventueel aan immigration kan tonen? Zou dat helpen? Ik hoop dat mijn verhaal niet te ingewikkeld is!

Bij voorbaat dank.

Ik ben 72 jaar.


Beste Jan,

Je moet normaal zonder problemen kunnen binnen komen met een “Visa Exempt”, maar wat is de zin daarvan als je toch langer wil blijven Vraag dus een visum aan voor je naar Thailand komt.

Een Non-immigrant “O-A” visum aanvragen kan, maar dan niet in Thailand. Een Non-immigrant “O-A” visum vraag je enkel aan in de Thaise ambassade die gelegen is in het land waar je de nationaliteit van hebt, of in het land waar je officieel geregistreerd bent. Bij binnenkomst zal je dan een verblijfsperiode van een jaar bekomen. Die kan je dan later eventueel verlengen met een jaar en dit jaarlijks herhalen. Als je tenminste aan de eisen van de verlenging voldoet.

Denk eraan dat je voor een Non-immigrant “O-A” vanaf 31 oktober een ziekteverzekering zal nodig hebben.

Maar je kan ook een Non-immigrant “O” Single entry aanvragen. Daarmee bekom je een verblijfsperiode van 90 dagen. Die kan je dan in Thailand ook verlengen met een jaar en dat jaarlijks weer gaan herhalen. Als je ook hier weer aan de eisen van de verlenging voldoet.

Een uitnodiging van een Thai waar je zal verblijven kan gevraagd worden bij het aanvragen van een visum. Ook bij het verlengen van je verblijfsperiode zal je een adres moeten bewijzen.

Dat haar broer een goede positie bij de politie heeft is goed voor hem, maar zal je daarin weinig verder helpen. Als je zelf niet voldoet aan de (vooral financiele) eisen van een visum of verlenging zal deze geweigerd worden.

Lees ook deze links wat betreft aanvragen en verlengen van een Non-immigrant “O” of Non-immigrant “O-A”.

TB Immigration Info Brief 022/19 – Het Thaise visum (7) – Het Non-immigrant “O” visum (1/2) https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-022-19-het-thaise-visum-7-het-non-immigrant-o-visum-1-2/

TB Immigration Info brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-024-19-het-thaise-visum-8-het-non-immigrant-o-visum-2-2/

TB Immigration Info brief 039/19 – Het Thaise visum (9) – Het Non-immigrant “O-A” visum

https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-039-19-het-thaise-visum-9-het-non-immigrant-o-a-visum/

Hier moet je dus met een ziekteverzekering rekening houden als je dit visum zou aanvragen.

TB Immigration Info Brief 088/19 – Thai visum – Nieuwe prijzen

https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-088-19-thai-visum-nieuwe-prijzen/

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Thailand visumvraag: Kan ik Thailand binnenkomen met een visa exempt?”

  1. Sjaakie zegt op

    Voor de duidelijkheid, denk dat ik dit gegeven niet zie in de info brieven, Non-immigrant “O” Single entry moet dat aangevraagd worden bij de Thaise Ambassade in je woonland?
    Onlangs las ik nog het advies van Ronny aan Francois Nang Lae het Non O SE aan te vragen in Laos?
    Wellicht dat het ook in Cambodia kan of Singapore?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website