Melding: Francois Nang Lae

Betreft: Non-immigrant “O-A” visum Ziektekostenverzekering bij retirement extension

Er is al veel geschreven over de verplichte ziektekostenverzekering. Omdat deze in principe uitsluitend voor aanvragers van een Non Immigrant O-A visum geldt, en wij al enkele jaren hier wonen, hadden wij niet verwacht er al zo snel mee geconfronteerd te worden, maar dat liep helaas anders.

Vanmorgen in Lampang, bij het maken van een afspraak voor de jaarverlenging op basis van retirement, kregen we te horen dat we voor die verlenging (die eind november in moet gaan) al een verzekering bij een toegestane maatschappij moeten hebben. Onze huidige verzekering, die bedragen ver boven het minimaal vereiste uitkeert is onvoldoende, omdat we outpatient niet verzekerd hebben.

Volgens Immigration geldt de verzekeringplicht ook voor extensions van een O-A-visum. Ik denk dat iedereen die hier op een O-A-visum verblijft er goed aan doet om tijdig bij zijn/haar immigrationkantoor te informeren naar het beleid ter zake.


Reactie RonnyLatYa

Het is al in reacties aan bod gekomen. Men zal blijkbaar in de toekomst een onderscheid gaan maken tussen een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant “O-A” en een verblijfsperiode bekomen met een “Non-immigrant “O”. Momenteel maakt men dat onderscheid niet.

In het eerste zal je niet alleen bij de aanvraag, maar ook bij de verlenging van je verblijfsperiode een ziekteverzekering moeten voorleggen. Bij het aanvragen zou een lokale verzekering van het land volstaan. Bij verlengingen van de verblijfsperiode zal het een Thaise moeten zijn.

In het tweede geval wordt er momenteel wat dat betreft (nog) geen eisen gesteld. Niet bij het aanvragen en niet bij de verlenging

Volgens de regelgeving zou iemand die al in het bezit is van een Non-immigrant “O-A” aan de oude eisen kunnen verder doen, maar dat zal waarschijnlijk wel van lokaal immigratiekantoor afhangen hoe men daar mee omgaat.

Ik kan je dus enkel maar gelijk geven als je zegt om tijdig bij je immigratiekantoor te informeren of je al dan niet een ziekteverzekering dient voor te leggen…. En welke voldoen voor hun.

Je kan natuurlijk ook even naar Laos gaan en een nieuw Non-immigrant “O” Single entry gaan aanvragen. Je begint dan met een nieuw visum en bij dat visum worden die eisen (nog) niet gesteld…. Maar of dat een oplossing voor langere termijn is zal ook maar de vraag zijn. 😉

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

52 reacties op “TB Immigration Info Brief 101/19 – Non-immigrant “O-A” visum – Verlenging van verblijfsperiode”

 1. Dieter zegt op

  Kan je mij vertellen wat het verschil is tussen een Non immigrant O visum en een Non Immigrant O-A visum. voor mij is een visum, een visum. Maar ik zal wel fout zijn.

  • RonnyLatYa zegt op

   Een visum is inderdaad een visum. Alleen zijn er verschillenden soorten volgens het doel waarvoor het wordt aangevraagd.

   Het Thaise visum (3) – Soorten visums en categorieën
   https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-infobrief-008-19-90-dagen-melding-vervolg-2/

   “Wanneer de letter “A” een visumletter volgt, wil dit zeggen dat tijdens de aanvraag al aan de eisen voldaan werd om een langer verblijf dan de standaard periode van 90 dagen toe te staan. In dit geval een jaar. ”

   TB Immigration Info brief 039/19 – Het Thaise visum (9) – Het Non-immigrant “O-A” visum
   https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-039-19-het-thaise-visum-9-het-non-immigrant-o-a-visum/

 2. Sjaakie zegt op

  Ronny, heb even moeite het juist en met zekerheid te lezen:
  In het eerste zal je niet alleen bij de aanvraag, maar ook bij de verlenging van je verblijfsperiode een ziekteverzekering moeten voorleggen.Bij het aanvragen zou een lokale verzekering van het land volstaan. Bij verlengingen van de verblijfsperiode zal het een Thaise moeten zijn. Dit gaat dus over O-A?
  Bij verlengingen van de verblijfsperiode zal het een Thaise moeten zijn.

  In het tweede geval wordt er momenteel wat dat betreft (nog) geen eisen gesteld. Niet bij het aanvragen en niet bij de verlenging

  Volgens de regelgeving zou iemand die al in het bezit is van een Non-immigrant “O-A” aan de oude eisen kunnen verder doen, maar dat zal waarschijnlijk wel van lokaal immigratiekantoor afhangen hoe men daar mee omgaat. Ik kan je dus enkel maar gelijk geven als je zegt om tijdig bij je immigratiekantoor te informeren of je al dan niet een ziekteverzekering dient voor te leggen.
  Lees ik dat nou goed ….. er is dus een kansje dat je zonder polis een O-A verlenging zou kunnen krijgen?

  • RonnyLatYa zegt op

   Bij verlengingen van de verblijfsperiode zal het een Thaise moeten zijn. Dit gaat dus over O-A? Ja

   “First year, all applicants can buy health insurance from insurance companies in their owned countries or authorized insurance company in Thailand. When the applicants want to renew the visa, the applicants must buy insurance from authorized insurance companies in Thailand only. Any inquiries on completing Insurance application can be addressed at each insurance company.”

   http://longstay.tgia.org/home/guidelineoa

   Er is dus een kansje dat je zonder polis een O-A verlenging zou kunnen krijgen? Ja, alhoewel klein denk ik.

   “2. An Alien, who has been granted Non-immigrant class O-A, ( not exceeding one year), and has been permitted to stay in the Kingdom before this order is effective, will be able to continually stay in the Kingdom for a granted length of stay”

   Het is nu afwachten hoe men deze zin zal toepassen. Ik vrees echter, en volgens de laatste info dat we reeds konden lezen, dat het maar tot de eerstvolgende “extensie” zal zijn. Maar je weet maar nooit hoe je lokaal immigratiekantoor dit zal toepassen.

   https://www.immigration.go.th/read?content_id=5d9c3b074d8a8f318362a8aa&fbclid=IwAR39UI_zBxVLedZKgZeAeYnvb0yyyIsr6SHPhnq64ohzACO7VsLUU_LlGn0

 3. jani careni zegt op

  ik heb ook een DKV hospitalisatie verzekering cover 49978,5 euro(outpatient),dus heel boven dat ze vereisen,ik ben 73 jaar oud bijna en ik betaal altijd uit mijn zak de outpatients bill,ik ben nog redelijk gezond 1x/jaar check en griep vaccin,dus voor mij het is eenvoudig ik zal voor de volgende extensie marriage visa vragen,een beetje meer werk voor immigration en 40.000 baht inkom/maand,natuurlijk ik zal eerst vragen aan IO welke regels zijn in Tha Yang en als ok dus ig terug voor visa extension voor 1 jaar.
  Ik zal jullie op de hoogte brengen volgende jaar in februari ivm Tha Yang

  • RonnyLatYa zegt op

   Als je een verlenging vraagt op basis van “Thai Marriage” moet je momenteel (nog) geen ziekteverzekering voorleggen.
   Maar of dat een oplossing voor langere termijn is zal ook maar de vraag zijn. De toekomst zal dat uitmaken wat men verder van pan is.

   Je DKV verzekering kan mogelijk niet volstaan, als dit door DKV niet duidelijk vermeld wordt wat de dekking is bij in en out patient. En dan misschien enkel bij de aanvraag en niet bij verlengingen. Dat je zelf als out patient alles betaald doet niet ter zaken.

   1. Health insurance policy must have coverage not less than 400,000 Thai Baht per policy year for Inpatient, and not less than 40,000 Thai Baht per policy year for outpatient.”
   Dit moet duidelijk vermeldt zijn dat beide in als out patient gedekt zijn voor dat minimum bedrag.

   2. “First year, all applicants can buy health insurance from insurance companies in their owned countries or authorized insurance company in Thailand. When the applicants want to renew the visa, the applicants must buy insurance from authorized insurance companies in Thailand only. Any inquiries on completing Insurance application can be addressed at each insurance company.”
   Als DKV niet is opgenomen is op de lijst met aanvaardde Thaise verzekeringen (zoals o.a. AXA) zal men die verzekering mogelijk niet aanvaarden bij verlengingen. Mogelijk wel bij het aanvragen van een O-A visum.

   http://longstay.tgia.org/home/guidelineoa

   • Puuchaai Korat zegt op

    Dit zou voor iedereen met een bestaande kwaal en toch een volledige dekking, omdat de dekking al ingegaan was voordat de kwaal bestond, inhouden dat zij niet voor een dergelijke polis in aanmerking kunnen komen, omdat ze in verband met de bestaande kwaal niet zullen worden geaccepteerd door de Thaise verzekeraar. Bovendien hebben verzekeraars leeftijdsgrenzen voor toetreding. Als je ouder bent dan die maximale leeftijd, die per verzekeraar verschilt, kun je niet verzekeren.

    Dat men vindt dat je voor outpatient verzekerd moet zijn, lijkt me ook wat overdreven gezien de inkomenseisen. 40000 per jaar dient verzekerd te zijn, terwijl er 800000 op de bank staat.

    Misschien kan immigration een dergelijke polis gaan aanbieden, zonder medische selectie en tegen een schappelijke premie. Kan ook nooit veel zijn, gezien de vereiste (lage) verzekerde bedragen.

    In ieder geval zal deze regelgeving voor velen niethaalbaar zijn omdat ziektekostenverzekeraars hun eigen acceptatiebeleid voerenn en je op oudere leeftijd niet zonder meer over kunt stappen en de huidige verzekeraar niet altijd bereid zal zijn een extra dekking (outpatient) te verstrekken. Ben eens benieuwd hoe ze aan die lijst met verzekeraars zijn gekomen. Lijkt me totale willekeur. Ik heb zelf met mijn gezin een dekking van Luma, een Thaise verzekeraar, een dochteronderneming van Axa. De dekking bedraagt per gezinslid ruim 30 miljoen per jaar voor inpatient (ziekenhuisopnames), maar zou dan niet voldoen vanwege geen outpatient dekking voor een zeer laag bedrag.

    Ben eens benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen.

    • Francois Nang Lae zegt op

     @Puuchaai Khorat: dat is dus precies ons probleem. Ook wij hebben die prima verzekering van Luma, maar vanwege die onbenullige outpatient-eis moeten we wat anders. Outpatient toevoegen bij Luma kost een vermogen. Resultaat is straks dat we lager verzekerd zijn, maar wel aan de norm voldoen. TIT.

    • RonnyLatYa zegt op

     Ik denk niet dat er daar iemand van wakker zal liggen. Niet verzekerd is geen visum of verlenging en dan gaan de boeken dicht wat hun betreft.

     Maar ik heb het al wel eens gezegd. Immigratie is dan geen verzekeringsinstelling, maar waarom niet de mogelijkheid laten om tegen een betaalbare premie je te laten verzekeren bij de Thaise overheid voor een basispakket
     Wil je beter/uitgebreider verzekerd zijn dan dat basispakket, kan je nog altijd naar privé verzekeringsmaatschappijen lopen; maar zou er alvast een basisverzekering voor de langblijver zijn.

   • RonnyLatYa zegt op

    Dat je zelf als out patient alles betaalt doet niet ter zaken. Je zal met een bewijs moeten komen,

   • jani careni zegt op

    ik zal toch switch naar marriage visa als nodig om tijd te winnen en ik zal volgende maand tijdens mijn 90 dagen verlenging,vragen als de regels ivm extensie visa OA de zelfde zijn als verleden jaar,ik zal zeker niet vragen als zij volgens het boek werken,maar ja we zijn in Thailand en je zegt” dat zal waarschijnlijk wel van lokaal immigratiekantoor afhangen hoe men daar mee omgaat” ik heb dat ook geleerd en blijf zen.

 4. fred zegt op

  Wat bedoelt men met extension O-A visum ? Is dat de eerste extensie na het OA visum ? Zelf heb ik bijvoorbeeld een reeds twee verlengingen gehad en zit ik dus met een retirement verlenging ? Of zie ik dat verkeerd ?

  • L.Burger zegt op

   Het engelse woord voor verlenging is extension.
   Deze kunt u jaar na jaar doen op uw toenmalig verkregen visum.

   • RonnyLatYa zegt op

    Op de laatst verkregen verblijfsperiode. Niet op het toenmalig verkregen visum.
    Het visum heeft een geldigheidsperiode. Die kan niet worden verlegd.
    Enkel bij een Non-immigrant “O-X” wordt de eerste 5 jaar, na financiële controle, verlengd voor een nieuwe periode van 5 jaar, maar dat is eenmalig en is voorzien bij de aanvraag van het visum.

  • RonnyLatYa zegt op

   Een “extension” gaat altijd over de verlenging van een verblijfsperiode. Niet het visum.

   Het eerste jaar kan je de verblijfsperiode bekomen door je visum en een of meerdere binnenkomsten.
   Vervolgens kan je die verblijfsperiode gaan verlengen. Jaarlijks. Of het dan de eerste dan wel de 5 of 10 jaarverlenging is maakt op zich niet uit.

   De enige kans om aan die verplichte ziekteverzekering te ontsnappen, is als men deze bewuste tekst ook gaat zien als de verlengingen bekomen werden VOOR de regel m.b.t. ziekteverzekering werd ingevoerd.
   Maar ik vrees ervoor. Denk eerder, en volgens de laatste info, tot het einde van de lopende verlenging.
   Maar je weet maar nooit hoe je lokaal immigratiekantoor dit zal toepassen.

   “2. An Alien, who has been granted Non-immigrant class O-A, ( not exceeding one year), and has been permitted to stay in the Kingdom before this order is effective, will be able to continually stay in the Kingdom for a granted length of stay”

   https://www.immigration.go.th/read?content_id=5d9c3b074d8a8f318362a8aa&fbclid=IwAR39UI_zBxVLedZKgZeAeYnvb0yyyIsr6SHPhnq64ohzACO7VsLUU_LlGn0

  • Francois Nang Lae zegt op

   Een extension is een verlenging van de verblijfsperiode en het gaat in ons geval om een tweede verlenging van ons verblijf. Wij zijn beiden Nederlands, dus hebben een verlenging op basis van retirement. Het O-A visum is waar we oorspronkelijk mee zijn binnengekomen.

 5. Sjaakie zegt op

  Volgens de regelgeving zou iemand die al in het bezit is van een Non-immigrant “O-A” aan de oude eisen kunnen verder doen, maar dat zal waarschijnlijk wel van lokaal immigratiekantoor afhangen hoe men daar mee omgaat.
  Voor de duidelijkheid, denk dat ik dit gegeven niet zie in de info brieven, Non-immigrant “O” Single entry moet dat aangevraagd worden bij de Thaise Ambassade in je woonland?
  Onlangs las ik nog het advies van Ronny aan Francois Nang Lae het Non O SE aan te vragen in Laos?
  Wellicht dat het ook in Cambodia kan of Singapore?
  Kreeg vandaag een door Immi Hua Hin dezer dagen gegeven advies te horen, vraag een Toeristenvisum en breidt dat later uit naar Non O, daar geldt dan ook geen polis eis. Aan te vragen bij een Ambassade?

  • RonnyLatYa zegt op

   1. Ik heb het in een eerdere reactie al geschreven.
   “2. An Alien, who has been granted Non-immigrant class O-A, ( not exceeding one year), and has been permitted to stay in the Kingdom before this order is effective, will be able to continually stay in the Kingdom for a granted length of stay”
   Het is dan afwachten hoe het lokaal immigratiekantoor het zal toepassen.

   2. Een Non-immigrant “O-A” moet verplicht aangevraagd worden in de Thaise ambassade die gevestigd is in het land waar je de nationaliteit van hebt of waar je officieel geregistreerd bent.
   “Applicant may submit their application at the Royal Thai embassy or Royal Thai Consulate-General in their home/residence country … ”
   http://www.thaiembassy.org/hague/th/services/76475-Non-Immigrant-Visa-O-A-(long-stay).html
   “Residence permit or proof of residency (for applicants who are not Dutch nationals)”
   http://www.thaiembassy.org/hague/th/services/76467-Tourism,-Medical-Treatment.html

   Een Non-immigrant “O” kan je meestal wel in elke ambassade bekomen,alhoewel men lokaal ook beperkingen kan opleggen. Zo zal je meestal maar een Single entry bekomen als je niet de nationaliteit van het betrokken land hebt of er niet geregistreerd bent. Uitgezonderd misschien voor de gehuwden met een Thai. Savannakhet in Laos is wat dat laatste betreft er een voorbeeld van.
   Trouwens er zijn ook genoeg Nederlanders die bijvoorbeeld in Essen hun Non-immigrant “O” Single entry gaan aanvragen, zonder in Duitsland woonachtig te zijn of er een adres te hebben. Voor Multiple entry hebben ze die eis daar wel dacht ik.

   Laos nam ik maar als voorbeeld omdat ik al wel eens gelezen had dat het daar kon.
   https://forum.thaivisa.com/topic/1008811-non-immigrant-o-retired-single-entry-savannakhet-laos/
   Of het in Cambodja of Singapore kan wat een Non-immigrant “O” betreft moet je zelf maar eens opzoeken.

   3. Als je toch een toerist visa gaat halen, kan je meteen ook een Non-immigrant “O” aanvragen als men dat geeft. Moet je alvast niks meer omzetten in Thailand.
   Maar je kan inderdaad ook een “Tourist” of zelf “Visa Exemption” omzetten naar een Non-immigrant status in Thailand. Zal je evengoed aan financiële eisen moeten voldoen natuurlijk. Meestal dezelfde als bij een jaarverlenging. Je zal, wanneer toegestaan, dan eerst 90 dagen bekomen. Net alsof je met een Non-immigrant “O” visum binnenkomt. Die 90 dagen kan je dan weer gaan verlengen.
   Momenteel worden daar inderdaad geen ziekteverzekering voor gevraagd. Het is maar de vraag, zoals ik al eerder zei, hoe lang het zal duren…. en zeker als men ziet dat iedereen via een Non-immigrant “O gaat werken..

   Een Toeristenvisum…. Aan te vragen bij een Ambassade? Moet ik daar echt op antwoorden…

   • Sjaakie zegt op

    Toeristenvisum, slip of the pen, sorry.
    Verder, citeer:” Trouwens er zijn ook genoeg Nederlanders die bijvoorbeeld in Essen hun Non-immigrant “O” Single entry gaan aanvragen, zonder in Duitsland woonachtig te zijn of er een adres te hebben “.
    Hoe ga je dat dan doen met het aanvraagformulier als je in Nederland/België geen adres meer hebt en dat wordt wel gevraagd? Dan maar je Thaise adres opgeven of het adres van een vriend zonder ingeschreven te staan op dat adres?
    En wat te denken, je hebt O-A, reist Thailand uit naar Duitsland of Laos, RE-Entry vragen? Nee, want anders blijft je O-A nog geldig en kan er geen nieuw Visa O in je paspoort komen, je kunt geen 2 verschillende Visa tegelijk geldig hebben in je paspoort.
    Allemaal aardig gecompliceerd, alles overziende lijkt het beste als je nu O-A hebt een aan de eisen voldoende Thaise Zorgpolis af te sluiten en hopen dat dit lukt.
    Ben benieuwd aan wat voor oplossingen anderen denken.

   • Sjaakie zegt op

    Toeristenvisum, slip of the pen, sorry. Vraag ingestuurd.
    Verder, citeer:” Trouwens er zijn ook genoeg Nederlanders die bijvoorbeeld in Essen hun Non-immigrant “O” Single entry gaan aanvragen, zonder in Duitsland woonachtig te zijn of er een adres te hebben “.
    Hoe ga je dat dan doen met het aanvraagformulier als je in Nederland/België geen adres meer hebt en dat wordt wel gevraagd? Dan maar je Thaise adres opgeven of het adres van een vriend zonder ingeschreven te staan op dat adres? Vul gewoon je vroegere adres in?
    En wat te denken, je hebt O-A, reist Thailand uit naar Duitsland of Laos, RE-Entry vragen? Nee, want anders blijft je O-A nog geldig en kan er geen nieuw Visa O in je paspoort komen, je kunt geen 2 verschillende Visa tegelijk geldig hebben in je paspoort.
    Allemaal aardig gecompliceerd, alles overziende lijkt het beste als je nu O-A hebt een aan de eisen voldoende Thaise Zorgpolis af te sluiten en hopen dat dit lukt.
    Ben benieuwd aan wat voor oplossingen anderen denken.

    • RonnyLatYa zegt op

     Wat Essen betreft. Dat is een voorbeeld waarmee ik wil aantonen dat je niet verplicht in eigen land een Non-immigrant O moet aanvragen.
     Dat was toch je vraag of niet ?

     En heb je geen adres in Nederland, dan geef je het Thaise adres waar je geregistreerd bent in Thailand Voor Thailand heb je toch een blauwe of gele Tabien Baan of eventueel huurcontract.
     Je kan je ook registreren bij de ambassade. Je kan een bewijs krijgen dat je adres in Thailand staat. De Belgische ambassade kan alvast een verblijfscertificaat afleveren.
     Ik denk de Nederlandse Ambassade ook wel.

     Misschien moet je eens de link bekijken die ik je gestuurd heb wat gevraagd wordt in Savanakhet. Ook als voorbeeld
     https://forum.thaivisa.com/topic/1008811-non-immigrant-o-retired-single-entry-savannakhet-laos/

     Als je ergens een nieuw visum zou gaan aanvragen, lijkt het me voor de hand te liggen dat je geen re-entry vraagt bij het verlaten van Thailand. Je verblijfsperiode laten vervallen is ook de bedoeling.

 6. Francois Nang Lae zegt op

  Dank voor je toelichting, Ronny. Ik vrees dat de “truc” met het visum slechts een tijdelijke oplossing zal zijn. Mocht het niet lukken om voor het eind van onze verblijfsperiode de verzekering te regelen, dan is het non immigrant O gelukkig een optie om tijd te winnen. Ik verwacht dat dat visum ook wel aan de beurt zal komen, maar hopelijk worden de vereisten dan wat werkbaarder. Nu moeten mensen die al jaren een prima verzekering hebben soms op zoek naar een andere verzekeraar, met mogelijke acceptatieproblemen tot gevolg. Dit gaat veel mensen raken.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik denk dat die vrees naar de toekomst wel eens terecht zou kunnen zijn.

 7. RonnyLatYa zegt op

  De website van de Thaise ambassade in Brussel heeft zijn website, wat betreft het Non-immigrant “O-A” visum, al aangepast met de eis van een ziekteverzekering.

  “…..
  The Foreign Insurance Certificate signed by Insurance Company (only the original document is accepted). Download the Certificate here

  The Original health insurance document (in case of foreign insurance). In case of Thai insurance, the original or copy of the insurance can be accepted.****
  170 € to pay cash
  ****As of 31 October 2019, the visa applicant for Non-Immigrant Visa “O-A” (Long Stay) must have health insurance which covers the period that s/he will stay in Thailand. For In-patient:health insurance policy must have coverage at least 400,000 Thai Baht per policy year. For Out-patient: health insurance policy must have coverage at least 40,000 Thai Baht per policy year.
  For List of Thai insurance company: Click here
  …..”
  https://www.thaiembassy.be/visa/?lang=en#Non-immigrant Visa long stay

  Bij de Thaise Ambassade in Den haag zie ik voorlopig nog geen aanpassing.
  http://www.thaiembassy.org/hague/th/services/76475-Non-Immigrant-Visa-O-A-(long-stay).html

 8. Dree zegt op

  AXA Thailand heeft nu ook een speciale verzekering
  Van toepassing op zowel niet-immigrantenvisum “OA” als niet-immigrantenvisum “OX” (10 jaar)
  Dekking voor ziekenhuisbehandeling tot 600.000 THB
  Persoonlijk ongeval tot 80.000 THB
  Surgeon’s Fee zonder chirurgisch schema, dekking tot 60.000 THB (per bezoek)
  Poliklinische nierdialyse en behandeling van kanker, dekking tot 80.000 THB
  Speciale subsidie ​​tot 20.000 THB

  • RonnyLatYa zegt op

   Die staat gewoon op de lijst ook met maatschappijen die aanvaard zijn. Staan er al bij sinds de uitgave van het Non-immigrant “O-X” visum.
   Was vroeger trouwens niet voor Belgen dat O-X visum, maar ik dacht gelezen te hebbend at ze die lijst gingen aanpassen.
   Gewoon de link aanklikken die ik al eerder gegeven heb.
   https://www.axa.co.th/SmartCare-Executive-Individual-Long-Stay-Visa

   Ik ken de details niet, maar alvast diegene die na hun 70 stappen willen instappen vallen hier ook weeral uit de boot. Er staat o.a. ook
   – Entry age up to 70 years old
   – Medical check-up is required for applicants aged 61 years old and above.
   This document is not an insurance contract. Full details are specified in the insurance policy. For more details, please see the details of coverage and exclusion in the insurance policy.

   Misschien best die “details” eerst eens grondig bestuderen.

  • Puuchaai Korat zegt op

   En out patiënt?

   • RonnyLatYa zegt op

    Gezien deze verzekering in de lijst is opgenomen zal ze wel aan de eisen voldoen vermoed ik.

    https://www.axa.co.th/SmartCare-Executive-Individual-Long-Stay-Visa
    This document is not an insurance contract. Full details are specified in the insurance policy. For more details, please see the details of coverage and exclusion in the insurance policy.

 9. eric reinhard zegt op

  Een jaarvisum categorie NON-IMM zonder verdere aanduiding geldt hiervoor ook een verplichte thaise ziektekosten verzekering?

  • RonnyLatYa zegt op

   Neen, het is nu toch al dikwijls genoeg gezegd dat het hier specifief over het NON-IMMPIGR

  • RonnyLatYa zegt op

   Neen, het is nu toch al dikwijls genoeg gezegd dat het hier specifiek over het Non-immigrant O-A visum gaat. Niet over gelijk welk ander visum.
   Hoe dikwijls moet dat nu nog herhaald worden…….

   • Francois Nang Lae zegt op

    Kalm maar, Ronny, rustig ademhalen…. straks heb je je verzekering nog nodig 😉

 10. John zegt op

  Hallo Ronnie,
  Ik woon nu 11 jaar in Thailand op basis van “extension of stay” (retirement). Op dit moment dus geen
  ziektekostenverzekering vereist. Ik heb 2 verzekeringen die in het verleden mijn medische kosten betaald hebben. Maar of deze in de toekomst aan de Thaise eisen voldoen??
  Mijn vraag; is het mogelijk om ฿ 400.000 + ฿ 4000 op de rekening van een goevernements
  hospitaal te storten, waarbij het hospitaal vezekerd is van betaling?
  Ik ben 81 en kom dus niet meer in aanmerking voor een nieuwe verzekering.
  Alvast bedankt voor je reactie.
  John.

  • Sjaakie zegt op

   Het outpatiënt bedrag in een polis zou 40.000 Thai bath zijn.
   Storten van een bedrag naar een deposito van een hospitaal zou een oplossing kunnen zijn, maar staat niet in de plannen.
   Ik ben erg benieuwd naar hoe dit door Immigration voor u wordt opgelost.

  • RonnyLatYa zegt op

   Voor mensen van uw leeftijd is dat inderdaad een probleem om een verzekering te bekomen.
   Maar zolang je “Extension” op basis van een Non-immigrant “O” gebeurt, is er voorlopig niks aan de hand. Er wordt daar momenteel geen ziekteverzekering gevraagd.

   De mogelijkheid om die bedragen op een overheidshospitaal te storten ken ik niet. Als het al zou bestaan weet ik dus ook niet of immigratie die mogelijkheid zou aanvaarden.
   Ik kan u daarmee niet verder helpen

 11. Sjoerd zegt op

  Vraag: Mijn O-A liep af op 27 dec 2018. Bij laatste binnenkomst werd mijn toegestane verblijfsperiode verlengd tot 13 dec 2019. In april vertrok ik uit Thailand met een multiple re-entry permit tot 13 dec 2019. Ik wil de verblijfsperiode een jaar verlengen in Thailand op basis van retirement of kind. Gezien de ziektekosten verzekerings onduidelijkheden vraag ik mij af wat te doen? In Nederland een Non-O visum aanvragen en 2 maanden na binnenkomst een jaarverlenging aanvragen, of toch met de re-entry heengaan en vanaf 15 november jaar verlenging op de O_A proberen?????

  • RonnyLatYa zegt op

   Je zit nu in Nederland begrijp ik.

   Je kan op zeker spelen en een Non-immigrant “O” aanvragen op basis van je kind.
   Je zal dan wel aan de ambassade moeten vragen hoe het met die “Re-entry” zit. Volgens mij mogen ze die vernietigen alvorens een nieuw Non-immigrant “O” er in te plaatsen. Maar het kan best ook zijn dat een nieuw visum de “Re-entry” automatisch teniet doet.

   Anders gewoon naar Thailand gaan met je “Re-entry”en daar eens informeren of je een verlenging op basis van je Thaise kind kan bekomen. Kon je vroeger ook gedaan hebben. De financiële eisen zijn hetzelfde als bij een Thai Marriage.

   Normaal denk ik niet dat het een probleem zal geven, maar gezien de huidige toestand is het moeilijk in te schatten of ze dat nog willen doen op basis van een eerder Non-immigrant “O-A” visum. Het is zeker de vraag waard.

   Indien niet, wat ik eigenlijk niet verwacht, is het dan misschien beter om opnieuw ergens een Non-immigrant “O” te halen, of zelf een “Visa Exemption” of “Tourist visa”, dat je dan omzet in Thailand naar een Non-immigrant status. Kan je ook weer op basis van je kind.

   • Sjoerd zegt op

    Dank voor je antwoord/meedenken Ronny; ik lig hier al weken wakker van…. Verlenging verblijfsperiode op basis van kind (op basis van jaarverlening tot 13 december 2019 op oorspronkelijke O_A) zal wel lukken. Probleem : word er MISSCHIEN niet op het vliegveld en bij de verlenging gevraagd naar de ziektekostenverzekering??? Daar zit de angst bij mij; dan is mijn verblijfsperiode op 13dec afgelopen en kan ik in Thailand weinig meer doen.. Misschien word ik zelfs na 1 nov teruggestuurd op het vliegveld zonder aantoonbare verzekering??

    De optie Non-immigrant-O in Amsterdam vragen en na 2 maanden omzetten naar een jaar? Als de verlenging op basis van de O_A in Thailand mislukt (ziektekosten) lijkt het mij niet eenvoudig om dan bijv in Laos :”” even ” een Non immigrant O te halen.
    Hoe zet je een tourist visa in Thailand om naar een Non-immi status (verblijf 1 jaar) hierbij bedoel ik niet 800.000, geboorteakte kind, woonplaats.

    • RonnyLatYa zegt op

     Op het vliegveld wordt er niets gevraagd. Heeft de vliegmaatschappij zelf geen zaken mee. Die kijken enkel naar je visum of verlenging en jouw verlenging loopt tot 13 december 19 door die “Re-entry”.
     Ook bij binnenkomst in Thailand zal er niet naar gevraagd worden in jouw geval, gezien de verlenging tot 13 december al toegestaan werd voor de regels werden ingevoerd.
     Bij de eerstvolgende verlenging kan men er wel naar vragen, maar het is nu net de vraag of men dat zal doen als je die verlenging vraagt op basis van je Thais kind. Vraagt je die verlenging als “Retired” zal je die waarschijnlijk wel moeten voorleggen gezien je oorspronkelijke “O-A” visum.

     In Savanakhet of Vientiane moet je op basis van je Thais kind of gewoon al “Retired” een Non-immigrant “O” kunnen bekomen. Wel zien dat je over alle bewijzen beschikt natuurlijk.
     Via een Tourist visum of Visa exemption kan het ook. Je gaat bij binnenkomst naar je immigratiekantoor en vraagt om een omzetting naar Non-immigrant. Wel op letten dat je minsten 15 dagen verblijfsperiode rest bij de aanvraag. Verder zal je ongeveer aan alle eisen moeten voldoen, die je ook zou moeten voorleggen als je een Non-immigrant “O” zou aanvragen in een ambassade. Bij goedkeuring zal je eerst 90 dagen verblijf bekomen. Net zoals je zou bekomen als je binnenkwam op basis van een Non-immigrant O. Die 90 dagen kan je dan later gaan verlengen. Momenteel zijn er daar geen eisen wat betreft ziekteverzekering.
     Ga, als je deze procedure volgt, even langs je immigratiekantoor voor de nodige info. Kan lokaal wel eens wat verschillen. Laat maar eens weten hoe het allemaal verlopen is.

     • Roland zegt op

      Beste Ronny mag ik vragen wat je exact bedoelt met “Wel opletten dat je minstens 15 dagen verblijfperiode rest bij de aanvraag”?
      Een kleine toelichting aub, dank.

      • RonnyLatYa zegt op

       Bij de aanvraag in Thailand, om omzetting van Toerist naar Non-immigrant, moet er minstens 15 dagen verblijfsperiode resten in je paspoort. Dit omdat die omzetting niet meteen gebeurt. Dat duurt gewoonlijk tussen de 7-10 dagen, afhankelijk van het immigratiekantoor waar je de aanvraag indient. Het heeft dus enkel een administratieve reden.

      • teun zegt op

       Roland,
       Wat snap je niet? Het is toch duidelijk lijkt me. Je toegestane verblijfsperiode moet nog minstens 15 dagen geldig zijn. Anders moet je eerst een border-run doen.

 12. ruud zegt op

  Misschien kan de verzekeraar een outpatient verzekering aanbieden van 400.000 Baht met een eigen risico van 400.000 Baht voor een redelijke prijs voor mensen met alleen een inpatient dekking?

  • ruud zegt op

   40.000 Baht bedoelde ik.

   • Sjoerd zegt op

    Hallo Ruud, naar mijn idee zijn de eisen bij O-A (nieuwe aanvraag) en hier te lezen SOMS bij verlenging, 400.000 inpatient en 40.000 THB outpatient dekking.

    Ronny heb jij een advies op mijn vraag van 11.06?? Met name ook of ik wel een Non O aan kan vragen voor 13 dec als de re-entry tot die dag loopt?

    • ruud zegt op

     Wat ik bedoel, is dat je een wettelijk verplichte (voor sommige mensen) outpatient verzekering van 40.000 Baht afsluit, zodat je dus aan de wet voldoet, en aan die outpatientverzekering een eigen risico koppelt van 40.000 Baht.
     Dan ben je dus per saldo voor de verzekeringsmaatschappij geen risico, (maximale uitkering 40.000 Baht en eigen risico ook 40.000 Baht).
     Die verzekering zou dan voor een zacht prijsje aan de inpatient verzekering kunnen worden gekoppeld.
     Verder betaal je dan dus gewoon je eigen outpatient kosten.

     • RonnyLatYa zegt op

      Die verzekeringsmaatschappij zal dat zeker moeten vermelden op het formulier dat er een bedrag eigen risico is. Ik denk niet dat immigratie dat zal aanvaarden, want eigenlijk ben je dan niet verzekerd als out patient gezien dat eigen risico.
      Zo zou je dan ook voor bijvoorbeeld als IN patient voor 50 000 Baht verzekering gaan en 350 000 eigen kosten.
      Wat is de zin dan nog van die bedragen te stellen als ze uitgehold worden door eigen risico. Je kunt dan wel zeggen dat je dat zelf betaald, maar wie verzekerd dat als je dat niet kunt ?

 13. Eddy zegt op

  Hallo Ronny,

  Dank voor je moeite ons allemaal te woord te staan.

  Zou je voor iedereen een apart bericht in het visumdossier willen plaatsen, met beknopte ien volledige nformatie, zodat voor ieder makkelijk te lezen en te volgen is, ipv ahele lappen tekst zoals hierboven te moeten lezen.

  Thanks, Eddy

  Ik denk aan zo een formaat met de volgende vragen: en situaties. Mijn vragen aan jou zijn ook met een vraagteken gezet hieronder.

  WAT WETEN WE ZEKER?

  Verplicht medische verzekering
  – geldt ALLEEN voor toeristen die binnen komen met O-A visum, of deze steeds verlengd hebben in Thailand. Deze situatie goldt al voor toeristen met een O-X visum
  – geldt NIET voor toeristen met overige visa types

  – Twijfelgeval? O visum is voor 31-10 in TH steeds verlengd met een jaar. Wat is de status van deze visum voor TH immigration?

  Wat is de ingangsdatum dat het wordt gecontroleerd en moet je de verzekering op zak hebben
  – vanaf 31 okt 2019
  – bij binnenkomst op de ports of entry in Thailand, dus ook als je TH met een re-entry visum hebt verlaten?
  – bij verlenging van je verblijf
  – bij 90-day report?

  Aan welke eisen moet de verzekering voldoen?

  – inpatient dekking van 400K baht, outpatient dekking van min 40K baht
  – duur vd verzekering = op zijn minst gewenste verblijfsduur in TH
  – als de visum buiten TH verkregen is, hoeft deze niet in TH zijn verkregen?
  – als je verblijf verlengd is in TH, moet je de verzekering in TH kopen en voldoen aan de lijst op de website ,…

  Wat weten we NIET zeker of is afhankelijk van interpretatie van de lokale immigratie kantoor?

  – je hebt een O visum verkregen buiten TH en deze voor 31-okt in TH omgezet voor jaarlijkse verlenging. Is deze visum volgens IMO O-A, en dus ben je verzekeringsplichtig?

  • Cornelis zegt op

   Pffft, Eddy, maak je nu de verwarring nog niet groter met jouw tekst? Je hebt het over toeristen met een O-visum, maar dat visum is nu juist niet voor toeristen bedoeld. Ook heb je het over visumverlenging en dat is een fenomeen dat niet bestaat; al vele malen uitgelegd door Ronny. Ik vind zijn visumdossier uitstekend te lezen dus zie niet wat jou opzet nu aan ‘verbetering’ zou brengen.

   • Eddy zegt op

    Excuus voor mijn verkeerd gebruik van termen, met ‘ toerist’ bedoel ik elke ‘ vreemdeling’ die een visum nodig heeft, niet alleen een toerist met een toeristenvisum. Bij mijn weten heb ik het begrip ‘visumverlenging’ niet gebruikt, wel verlenging van verblijf (extension of stay).

    Graag hou ik me aanbevolen op een duidelijk beknopt stuk tekst (als je een goede link hebt) in het (niet meer) actuele visumdossier waarin de nieuwe 31-okt regels staan uitgelegd.

    Ik wacht graag de reactie van Ronny af.

    • teun zegt op

     Eddy,

     Ronny doet dit werk uit hobby. Jij wil hem graag laten werken. Door hem opdrachten te verstrekken. Lees nou eerst eens zelf e.e.a. goed door.

    • Cornelis zegt op

     Je hebt het hierboven vele malen over de verlenging van een visum, lees het nog maar eens na.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website