De Raad voor Rechtsbijstand heeft besloten om geen toevoeging meer te verlenen voor bezwaar- en beroepszaken die betrekking hebben op visum kort verblijf.

Tot nu toe kon een vreemdeling bij een afwijzing van een visum kort verblijf een advocaat in de arm nemen en was dan zo’n 150 euro kwijt. Dit is per 1 april 2018 komen te vervallen. Een bezwaarprocedure met hulp van een advocaat tegen een afgewezen visum zal nu dan ook een stuk duurder uit gaan pakken.

De argumentatie van de Raad is “dat de kosten niet in redelijke verhouding staan tot het belang van de zaak. Het betreft een (immaterieel) belang dat direct samenhangt met de besteding van vrije tijd of een persoonlijk belang dat maatschappelijk gezien onvoldoende zwaarwegend is om de kosten van een advocaat te rechtvaardigen.”

Bron: www.buitenlandsepartner.nl/showthread.php?66746-Geen-gefinancierde-rechtsbijstand-meer-in-visumzaken-kort-verblijf

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website