Mijn vriendin is doodsbang als ze alleen in Bangkok een taxi instapt. In dit geval niet om de te verwachte rijstijl of de ellenlange files, maar om de heren taxichauffeurs zelf.

Taxichauffeurs in Krung Thep hebben geen beste naam, ze worden nogal eens genoemd in het Thaise nieuws. Voornamelijk negatief. Het gaat daarbij om berovingen, aanrandingen en zelfs verkrachtingen van vrouwelijke passagiers.

Bang

Nu ben ik niet direct onder de indruk van het feit dat mijn vriendin ergens bang voor is. Thaise vrouwen (van mannen weet ik het niet) zijn redelijk snel bang, is mijn ervaring. Meestal voor geesten, de donkere nacht, voodoo, vreemde geluiden en andere bovennatuurlijke zaken. Indien we het hebben over aardse zaken, blijken taxichauffeurs de nodige angst in te boezemen. Maar misschien is er wel een gegronde reden voor.

Er rijden alleen al in Bangkok ruim 90.000 taxi’s. De meeste chauffeurs komen uit Isaan en moeten zich behoorlijk in de schulden steken om een taxi te kunnen rijden. Met als gevolg, veel werken en weinig slapen om toch maar iets te verdienen. Grote hoeveelheden energie drankjes en soms Yaba worden gebruikt om dit zware bestaan vol te houden. Tussen deze enorme mand van appels zitten natuurlijk altijd een paar rotte exemplaren.

Waarschuwing

Navraag bij anderen, op slechts één bron afgaan is niet verstandig, leerde mij dat de taxichauffeurs in Bangkok, inderdaad niet bijster populair zijn bij het vrouwelijke deel van de natie. En dat is een understatement. Toen mijn oog viel op een berichtje op het blog van Dick van der Lugt, vond ik het tijd om er wat over te schrijven. Al was het maar om anderen te waarschuwen. Een gewaarschuwde vrouw telt voor drie, zullen we maar zeggen.

In het betreffende bericht waar ik op doel, had een taxichauffeur geprobeerd een Noorse vrouw (38) in zijn wagen aan te randen. Hij had haar opgepikt voor een restaurant in Sukhumvit Soi 23 in Bangkok en bracht haar naar huis in Pak Kret. Honderd meter vanaf haar huis kon de man, die 5 methamphetamine pillen (Yaba) had geslikt, zich niet meer bedwingen. Hij kon gearresteerd worden omdat hij gebruik had gemaakt van de mobiele telefoon die hij de vrouw afhandig had gemaakt.

Topje van de ijsberg?

Is dit het topje van de ijsberg of een incident? Wat zijn de meningen en ervaringen van de expats in Thailand? Kan een vrouw alleen met een gerust hart in een taxi stappen? Nog los van de uitkomst blijft het goed om waakzaam te zijn. Niet opzichtig met geld of kostbaarheden te pronken in de taxi.

Zelf heb ik slechts één keer een negatieve ervaring gehad met een taxichauffeur. Gelukkig probeerde hij mij niet aan te randen, maar hij was ongelooflijk brutaal en onbeschoft. Zelfs een paar Thaise voetgangers moesten vrezen voor hun leven en wegspringen. Het kamikaze-ritje eindigde in Chinatown. Hij vroeg nota bene ook nog om een fooi. Zo zout had ik het nog niet eerder gegeten. Vriendelijk liet ik hem weten zijn vraag niet te verstaan en ben ik maar weggelopen.

In mijn ogen slechts een incident, mijn ervaringen met taxichauffeurs in Bangkok zijn overwegend positief. Soms rijden ze een stukje om of kunnen ze de bestemming niet vinden. Kaartlezen is al helemaal een beproeving. Ach, de kosten van een ritje zijn zo laag, dat ik mijn schouders ophaal en volgens goed Thais gebruik maar ‘Mai Pen Rai’ mompel.

No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Moeten vrouwen oppassen voor taxichauffeurs in Bangkok?”

 1. Robert zegt op

  Heb zelf tot nog toe geen echte slechte ervaringen, afgezien van meter niet aanzetten en vreemd rijgedrag, maar afgelopen week is een farang met een mes toegetakeld na een ruzie met een taxi chauffeur. Af en toe hoor je dit soort verhalen. Het lijkt me in ieder geval verstandig iedere confrontatie uit de weg te gaan, jai yen.

 2. Thailandganger zegt op

  Ook ik zit met een vriendin die bang is voor de Bangkokse taxi’s. Ze laat zelfs haar broer overkomen vanuit de Isaan om haar op het vliegveld af te halen en te begeleiden naar huis omdat ze de Thaise taxichauffeurs niet vertrouwd. Als we in een taxi stappen end e betreffende chauffeur blijkt uit de Isaan te komen dan is er meteen een band en is het ijs gebroken en praten ze met elkaar alsof ze mekaar al jaren kennen. Dit spreekt toch weer de angst die ze heeft tegen? Bangkok is toch geen andere stad dan New York? In mijn ogen is die laatste stad toch veel gevaarlijker, maar dat komt omdat daar zowat pal voor mijn ogen iemand werd overvallen die het zelfs niet overleefd heeft.

  De Bangkok taxi maakt op mij altijd een veilige indruk, maar het zal wel schijnveiligheid zijn, want al die berichten komen toch niet zomaar uit de lucht vallen. Haar familie waarschuwt ons ook altijd daarvoor als we weer eens die kant op gaan. Verhalen van overvallen? ik ken ze alleen maar van horen praten over. Maar mafkezen zitten er zeker tussen. Ik ben zelfs een keer uitgestapt omdat die mafketel te gevaarlijk reed. Van alle afspraken die ik met ze heb gemaakt is er slechts een geweest die niet is komen opdagen. Ik denk dat hij te moe was en zich gewoon verslapen had, want die man vertelde dat hij 24 uur per dag moest werken om zijn schulden af te betalen.

  Een groot nadeel vind ik altijd het gepingel en gezeur achteraf over de prijs. Er zitten er altijd tussen die het toch weer proberen ondanks dat je een vaste prijs hebt afgesproken. Erg lastig altijd.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Volgens mij is dit ook weer een terrein waarop de dames elkaar gek maken. Ik bagatelliseer niet wat soms gebeurt, maar bij een totaal van 90.000 taxi’s en een veelvoud aan chauffeurs praat je over het inwonertal van een middelgrote stad. Ook daar worden soms misdrijven gepleegd. In de vijf jaar dat ik in Bangkok heb gewoond, is mij en mijn vriendin niets overkomen. Met uitzondering van overvragen op toeristische hotspots en het niet teruggeven van verloren telefoons en een map met papieren en geld.
   Mijn advies als je instapt: bel gelijk een vriend of kennis en geef het nummer door van de taxi en de naam van de chauffeur. Dan gebeurt je nooit wat…

 3. Johnny zegt op

  Mmm…. aanrandingen? Uitzonderlijke gevallen zou ik zeggen. Veel chauffeurs huren een taxi of zijn eigenaar. Altijd geregistreed dus.

  Het kan wezen dat je een idioot treft die denkt Nikki Lauda te wezen, ik heb het een paar keer meegemaakt. De routing kan verschillen, denk aan 50 bath ofzo. Helaas maken we nog maar al te vaak mee dat deze denken dat mijn vrouw een bargirl is en de trip direkt word opgeschroeft naar 150 tot 300 bath ipv op de meter te rijden zoals het hoort.

  Verder geen klachten… oja.. laatst hadden we eentje die was al 86….tja

  • @ Johnny. Gebruik Google en zoek op ‘rape taxidriver thailand’ dan krijg je behoorlijk wat resultaten en nieuwsberichten te zien. Dus zo uitzonderlijk is het niet.

   • Johnny zegt op

    Nah… niet zo best. Als het zo doorgaat krijgen we nog spijt dat we hier zijn gaan wonen. Is er nu echt niets in Thailand wat je kunt gaan doen zonder risiko?

 4. sjaak zegt op

  Mijn Vriendin gaat in Bangkok meestal met het openbaar vervoer, duurt over het algemeen wel iets langer maar is een veilige optie.

  Het komt wel eens voor dat ze om 5 uur in de morgen voor een inspectie naar een winkelcentra chinatouwn moet, om te controleren op namaak T-shirts. Of afentoe is ze laat klaar met werken. ook door controles die ze moet uit voeren om het product van haar baas te beschermen . En dan neemt ze een taxi.

  Ik ben ook een paar keer mee geweest. Ik kwam toch tot besluit bat Bangkok in het holst van de nacht niet zo veilig is voor vrouwen, die alleen op pad moeten voor wat voor reden ook.(niet alleen de taxi chauffeurs maar ook handtastelijke of dronken markt kooplieden)

  Daarom heb ik haar en voor haar vriendin een Teasergun en pepper spray gekocht hier in Pattaya.

  Zij zelf heeft het nog niet hoeven te gebruiken, haar vriendin daarentegen heeft de Teasergun wel een keer gebruikt, omdat ze belaagd werd op een donker verlaten weggetje, door een taxi chauffeur!!.
  Zij heeft toen de politie gebeld en alles uitgelegd ook dat van de teasergun. De politie vertelde haar dat ze daadkrachtig op de juiste manier gehandeld had. en deden absoluut niet moeilijk over de Teasergun en pepperspray.

  Ik kan je adviseren zo’n ding te kopen voor haar. als zelf verdediging wapen.
  En voor je eigen gerust stelling
  Ze zal zich vast en zeker een stuk veiliger voelen.

  Voorkomen is beter dan genezen.

  • Anton zegt op

   Wat is in hemelsnaam een Teasergun? Nog nooit van gehoord. Doet mij wel denken aan zo’n stok waar electrische impulsen mee opgewekt kunnen worden en die je vervolgens in de ribbenkast van je belager port. En waar kun je pepperspray kopen in Pattaya? Daar heb ik wel belangstelling voor. Je weet maar nooit en geeft een zeker ‘veilig’ gevoel als je op straat loopt.

 5. john zegt op

  Tijdens mijn verblijf in Bangkok leerde ik een vrouw kennen die een busje pepperspray in haar handtas droeg. De reden hiervoor was dat ze een keer in een taxi was gestapt die vervolgens naar naar in stille plek reed. Ze kon op het laatste moment aan haar belager ontkomen.

 6. Massart Sven zegt op

  Persoonlijk heb ik maar een slechte ervaring met de taxi in BKK dat was enkele jaren terug, de chaufeur was misschien nog maar net in BKK , maar een vriend van mij en ik hebben voor ongeveer 10 Km zonder file er meer dan 1 uur over gedaan en dan zij hij dat hij hrt niet wist te vinden ondanks dat wij hem herhaaldelijk ons hotel hebben aangewezen dat te zien was vanwaar we reden.Uiteindelijk zijn we uit gestapt en de laatste 200m te voet gegaan.We hebben dan ook niet betaald want we warwn nog steeds niet op onze bestemming.

 7. guyido zegt op

  toeval in het groot , negatief toeval .

  mijn partner woonde 30 jaar in BKK , nooit 1 probleem.

  al dit soort verhalen zijn van iedere straat hoek te plukken

  ik heb zelf na 3 jaar BKK niet een negatieve taxi rit gehad , en dat waren er echt heel veel….
  ik geef toe ; als er zich iets onduidelijks afspeelde, dan belde ik met de thuisbasis en die sprak met de chaufeur ….nooit gelaser

  gewoon opletten , je wilt toch weten waar je naar toe rijd?

 8. nok zegt op

  Ik spreek de chauffeurs altijd in het thais aan en heb nooit geen problemen. Ze vergeten wel eens de meter aan te zetten maar als ik dan vraag : no metre? dan schrikken ze en zetten hem snel aan. Is ie echt vergeten doordat ik instap denk ik dan maar.

  Heb wel eens een taxi gehad die midden op de highway pech krijgt, chauffeur onder de motorkap aan het prutsen en hup dan doet ie het weer….3 minuten en dan weer valt de motor uit, motorkap open, even prutsen en ja daar gaan we weer. De 3e keer kon hij wel op de vluchtstrook stoppen en heb ik gelijk afgerekend en een andere taxi genomen.

  Ik had ook ooit een taxi die ineens geen remmen meer had, ik mocht gratis uitstappen en de chauffeur bood excuses aan.

  Thaise vrouwen zijn snel bang, ook in de bus/metro zijn ze niet veilig voor handtastelijkheden. Mijn vrouw haat taxichauffeurs en ik zelf ook eigenlijk. Rijden doen ze slecht en soms weten ze ook echt de weg niet in Bkk.

 9. Piet van Verre zegt op

  Mijn vriendin is vorige maand met het mes op de keel door een taxichauffer beroofd. Ze was op weg van het ziekenhuis in Bangkok naar het vliegveld. Aanvankelijk verzette ze zich nog maar toen werd ze in haar been gestoken. Sindsdien laat ik mij door een bekende chauffeur ophalen op het vliegveld want je weet maar nooit.
  Let trouwens ook op als je je handbagage laat controleren op het vliegveld. In mei heeft een van die controleurs een gouden hanger uit mijn handbagage gestolen.

  • Johnny zegt op

   Je vriendin heeft direkt aangifte gaan denk ik? En de taxi gast is de volgende dag gearresteerd? Mijn vrouw heeft de maat van een smurf, gaat al 25 jaar met de taxi en is nog nooit berooft, bedreigd of verkracht. Ook is ze nog nooit bestolen tijdens een check op het vliegveld.

   Je hebt erg veel pech denk ik.

  • @ helaas moeten we ook rekening houden met het feit , dat er Thaise dames zijn die soms zelf wat geld achterover drukken en daar een verhaal omheen verzinnen. Ik zeg niet dat het in jouw situatie zo is, maar het gebeurt wel.

  • Anton zegt op

   Indien jij in NL woont en jouw vriendin in TH en jij haar maandelijks een toelage stuurt, dan kun je jezelf eventueel afvragen of dit waar is. In elke taxi hangt een identiteitsbewijs met foto en registratienummer van de taxichauffeur. Denk zelf, dat zo’n man dit enorme risico niet wil lopen.

 10. a zegt op

  zag dit bericht staan al wat verouderd.Vorige week is er een poging tot verkrachting gedaan door een taxichauffeur bij mijn dochter en een vriendin.Ze hadden een georganiseerde excursie naar een Full Moon Party en op de terugweg werden de mensen bij de verschillende hotels afgezet .Ze bleven achter met z,n tweeen en hij reed door naar het bos.Hij probeerde hun te verkrachtten maar ze vochten voor hun leven en ontzettend bang zijn ze de taxibus ontvlucht en na heel ver rennen eindelijk het bos uit .Uiteindelijk doodsbang bij een hotel aangeklopt voor hulp maar deze mensen gaven nul op het rekest.Later hulp op straat van Chinees stel.Volgende dag 11 uur op het politiebureau waar later de dader ook aanwezig was alles werd gefilmd en gefotografeerd.Moesten zelfs mee naar plaats delict. Rechtszaak dag later ,alles in het Thais.Een werkneemster kon iets Engels het kwam er op neer dat de dader vertelde dat hun wilden knuffelen.Mijn dochter ontzettend boos ook al omdat de rechstzaak om 9 uur zou zijn en het inmiddels 15 u was voor het begon.Over 2 maand vervolg van de rechtszaak,Dader was onder invloed van drugs.De dames zijn nog in Thailand maar ontzettend bang en ondernemen haast niets meer ,helemaal niet meer met de taxi.Zo werd een vakantie een nachtmerrie en 2 zelfstandige en ondernemende meiden zullen waarschijnlijk nooit meer alleen of samen op vakantie durven zelfs niet in Nederland


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website