Verkeersboetes in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Verkeer en vervoer
Tags: , ,
30 april 2014

Voor de liefhebbers van getallen is hier een overzicht wat men kan verwachten bij verkeersovertredingen in Pattaya. Of dit landelijk is of zelfs ter plekke “geregeld” kan worden, vermeldt het overzicht niet. Een datum was tevens niet te ontdekken.

Of dit alleen voor auto’s geldt en voor bromfietsen andere tarieven is eveneens onduidelijk.

 • Door rood licht rijden: 1000 B (bromfietsers 500 B)
 • Roekeloos rijden: 400 B
 • Illegaal een u-turn maken: 400 B (Ik betaalde 500 B )
 • Fout parkeren: 400 B
 • Illegale vehicle: 1000 B (niet geregistreerd?)
 • Parkeren in parkeerzone: 400 B (mijn broer moest 800 B betalen!)
 • Geen verzekering: 600 B
 • Tegen de richting inrijden: 400 B
 • Geen helm op de brommer: 400 B
 • Geen rijbewijs: 400 B
 • Geen autobelasting: 400 B
 • Veel lawaai (jawel!!!): 1000 B

Kom je in een gebied (Pattaya Thai) waar borden staan met “odd date” dan mag je aan die kant op de oneven data NIET parkeren. Aan de overkant met “even date” dus op even dagen (2, 4, 6, etc.) daar NIET parkeren. Of ter plekke afrekenen of je brommer wordt afgevoerd.

Nogmaals zo als ik al schreef er zullen best “andere” tarieven volgens ’s lands wijs gehanteerd worden. Anders zou ik van verbazing van mijn stoel rollen als dit niet zo was! Dit ter leering ende vermaeck!

Handig als dit ook bij de vreemdelingenpolitie aan Soi 9 Pattaya zou hangen. Maar misschien heb ik iets gemist!

12 reacties op “Verkeersboetes in Pattaya”

 1. BA zegt op

  Die rijden zonder rijbewijs kreeg ik ook aan mijn broek (hoewel ik toch echt RBW + Internationaal RBW liet zien), 400B. Moest volgens de agent naar het politie bureau om te betalen, toen ik vroeg of hij dat niet regelen kon ging die 400B in zijn eigen zak en ik kreeg nog wisselgeld ook 🙂

  Wat dan weer bijzonder is, is dat als je een boete voor rijden zonder rijbewijs betaald je de rest van de dag verder mag rijden, je hebt tenslotte al betaald….

  • rebell zegt op

   Heel vreemd, dat jij mag betalen, als je alles bij je hebt ? Door rood rijden kost in Sa Kaeo 150 baht (illegaal) en officieel 400 Baht met betaal bewijs.

   Parkeren waar -zogenaamd- rode strepen zijn geschilderd-400Baht. Dus niet betaald en op het politie buro het grote kopstuk daar mede gedeeld dat hij EERST de rode strepen mag laten schilderen. Dat was het. Het bonnetje met dank aan hem terug gegeven en voor een biertje uitgenodigd, . . . mochten wij weer eens treffen.

   Rijden zonder inter-rijbewijs 400Baht. Je krijgt wel een stuk papier wat dan 1 maand geldig is, . . in geheel Thailand. Als je maar een maand blijft is dat goedkoper als bij de ANWB

 2. William zegt op

  Dit geldt voor Pattatya.
  Is niet landelijk
  De Highway Police hanteert andere normen/boetes.

 3. eddy zegt op

  @ BA,

  Een boete moet men betalen binnen 7 dagen; binnen dit tijdsvenster mag de politie niet beboeten voor de zelfde overtreding. (wel afschrift boete bij je hebben mocht je nogmaals worden aangehouden)

  P.S.
  Een agent mag de sleutels van je vervoertuig niet innemen, wel je rijbewijs.
  Boetes kan je betalen in Na-Jomtien, Soi 9 Pattaya (duidelijk bord met de prijzen) en Banglamung, afhangkelijk waar de de agent(en) gestationeerd is(zijn) op de dag van de boete.
  Kan vertellen dat de prijzen verschillen per buro.

  Vreemdelingenpolitie; Soi 5 Jomtien, Pattaya

  • Dirk B zegt op

   Beter is je aan de regels te houden.
   Zo probeert men de veiligheid toch wat op te krikken.
   Dit is weer een schandalig voorbeeld van verkeerde redenering door de farang.
   En dan komt weer de uitleg dat de Thai toch dommerikken zijn, teveel drinken niet werken….
   Ik haat stellingen waarin farang zich zo gedragen.
   Jij brengt NIETS (positief) bij aan dit mooie land.

   Erg erg erg

 4. cees zegt op

  Mag van mij verdubbeld worden maar niet alleen naar helm kijken maar ook beboeten wanneer er geen rijbewijs is of het voertuig verzekerd is.allemaal bij elkaar optellen.geen geld dan inbeslagname. Je zL zien dat het helpt geld is hijlig in Thailand. Door rood lichr rijden auto 4000 bt motoren 1500 bt.

 5. piet zegt op

  Agent mag dus wel je sleutels afnemen en doet dat zeker als je geen rijbewijs hebt.
  Foutparkeren; heb je “mazzel” aan de ketting ,maar weggehaald komt ook voor en zoek dan maar uit waar ze hem hebben geparkeerd hier in Pattaya min. 4 plekken waar het voertuig kan staan.

  Cityhall heeft ook kelder waar je moterbike nog kan staan!
  Moterbike boven 150 cc 1000 baht weghaal kosten! is zwaarder 🙁 dus ook je PCX van 150 cc.
  Soms kun je boetes betalen bij 7-11 waar een agent staat ?? dit is dan tijdelijk en T.I.T.

  Tip ; ga geen Engels spreken maar gewoon Nederlands en doe of je dr nx van snapt blijf kletsen en schouders ophalen pak je telefoon en wijs nr aan doe net of je hem wilt laten bellen naar vriend, mischien mazzel en ; stuurt hij je weg 🙂 er komt wel ander slachtoffer die hem wel verstaat 😉

  Beter is je aan de regels te houden ,maar soms bedenkt men wel iets voor de bahtjes

 6. Rick zegt op

  Och ja ja de meeste mensen rijden op een brommer de bekeuring daarvoor bij een overtreding is meestal rond de 400 bth. Dus bij de lokale dienstklopper contant maximaal 200 bth af tikken 5 euro dus ( who cares als het niet iedere dag is ) en door rijden corruptie heeft ook zijn voordelen…

  • bert zegt op

   En weer iemand die 200 bth aan onderwijs uitspaartmoet je zeggen!Een boete in Thailand gaat voor de helft naar het onderwijs en de rest wordt verdeeld door politie!!Dus als jij geen bonnetje neemt ,denk er dan aan!! dat je niks wint politie is toch betaald,van jou 200 bth.Alleen door een bonnetje te vragen ,en netjes de boete van 400 bth af te rekenen ,leg je nog wat bij voor de arme scholieren !!zo kunnen zij ook naar school!!Ik kies hierom alleen al voor de boete zonder corruptie praktijken.

   • piet zegt op

    Van die 200 kunnen ze prive school mooi mee betalen ; maar voorkomen beter dan……corruptie 🙂

 7. Witje58 zegt op

  Zal wel aan mij liggen! Beste mensen, maar wat is een u-tum maken?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Witjes58 Een U-bocht is een bocht maken in tegenovergestelde richting. Dat kan in Thailand op verschillende manieren. Soms wordt de middenberm onderbroken, meestal is er een uitvoegstrook en zelden een invoegstrook. De manoeuvre is niet geheel zonder risico. Veiliger vormen zijn een viaduct of een onderdoorgang onder een viaduct. Tik U-turn Thailand op Google en u ziet enkele foto’s van zo’n viaduct. De middenberm variant kan ik niet vinden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website