Het zit er weer op. Officieel eindigde het driedaagse feest gisteren. De volksverhuizing komt weer op gang maar nu in omgekeerde richting. De Thai hebben afscheid genomen van familie en zijn weer op weg naar Bangkok om vandaag of morgen weer aan de slag te gaan.

Wederom zal het erg druk worden op de Thaise wegen. De SRT zet extra treinen in om reizigers uit de Noordelijke en Noordoostelijke provincies richting Bangkok te vervoeren.

Het zal nog een hele klus worden om iedereen op tijd in Bangkok te krijgen. Bij een busstation in het zuidelijk gelegen Hat Yai, bij de Thais-Maleisische grens, stonden lange rijen om kaartjes te kopen.

Ook in de noordelijke provincie Phichit en in de noordoostelijke provincie Si Sa Ket was het dringen geblazen. De Thai perste zich in overvolle treinen richting Bangkok.

Gevaarlijkste dagen van het jaar

Van 11 tot en met 18 april zijn de gevaarlijkste dagen op de Thaise wegen. De dagen voor, tijdens en na Songkran worden de zeven dodelijkste dagen genoemd. Ook dit jaar weer. Tot nu toe zijn er bij verkeersongevallen 188 doden te betreuren. Ruim 2.700 mensen raakten gewond. In de meeste gevallen is er sprake van drankmisbruik.

4 reacties op “Songkran zit er op, nu weer terug naar Bangkok”

 1. Henk zegt op

  KLopt ja het is druk op de weg .Gisteren moesten wij vanuit Chonburi naar Khorat .
  Van Chonburi naar Khorat hebben we nog geen 3 uur gereden .
  Van Khorat naar Chonburi terug een kleine 7 uur .
  Het was een gezellige drukte op de weg en hebben maar 1 klein ongelukje gezien .
  Grote ongelukken zijn ook bijna uitgesloten omdat je met 20 kilometer per uur niet zo hard botst

 2. Henk B zegt op

  de Thai misbruiken de drank niet, ze morsen geen druppel

 3. Harry zegt op

  Kun je wel zeggen dat het druk was> Vanuit Nong Bua Lam Phu naar Khon Kaen en door naar Khorat. 5.5.uur over 220km en dan nog 60 km naar Khorat.Voortdurend stilstaand verkeer.. Het is ook ergerlijk want zodra het stilstaat gaat men de vluchtstrook op en dat moet zich er uiteindelijk weer op de gewone rijbanen proppen dus gaat het steeds langzamer. Ik had verwacht dat de thaien wel op zondag zouden vertrekken dus ik op zaterdag. Mooie misrekening dus en ben terug gegaan en nu op maandag vertokken en zonder problemen en vlot in Huahin aangekomen.

 4. ferdinand zegt op

  Maandag na Songkran. Heerlijk rustig. Op het internet nog even smullen van de 3 topless dames op Silom Road (ligt Silom niet naast Patpong?) Heerlijk door ons dorp rijden zonder nat gegooid te worden.
  Mijn oorontsteking van al het vuile water is haast over. De schaafwonden, die mijn vriend had opgelopen toen hij vakkundig met 3 emmers water in zijn gezicht van zijn brommer werd gegooid, genezen aardig.
  Vandaag mijn auto naar de wasserij gebracht om alle chemicalien verwijderd te krijgen en vanmiddag eerste verre rit (zonder politie barricades) naar Lotus gemaakt. Vers brood, broodbeleg, yoghurt etc.
  Songkran is al haast weer vergeten. Erger, het was vandaag 39 C, mis de afkoeling van het geelgekleurde ijswater uit de hoge drukspuiten.
  Ok, volgend jaar vast weer Songkran. Komende dagen even aandacht voor het Budhistische nieuwjaar, maar daar hoor ik hier in het dorp eigenlijk niemand over.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website