Er zijn minimaal twee soorten mobiel gehandicapten: zij die door ziekte of ongeval altijd in een rolstoel zitten en degenen die thuis of op vakantie struikelen, misstappen, of anderszins gewond raken aan voeten, enkels,  benen of heupen.

De eerste categorie kan mogelijk een rolstoel meenemen op vakantie naar Thailand, de tweede groep heeft het een stuk moeilijker, want niet gewend aan dergelijke kwetsuren. Bert Haanstra heeft zich in Pattaya sinds kort op deze markt geworpen.

Bert: “Ik ben op het idee gekomen om scootmobielen te gaan verhuren in Thailand, omdat ik zelf van een scootmobiel gebruik maak. Verscheidene jaren ben ik in een gewone rolstoel op vakantie geweest. Het nadeel hiervan is, dat je altijd afhankelijk van iemand bent om te duwen. En met een scootmobiel ben je net zo vrij als iemand die kan lopen.

Na overal gelobbyd te hebben voor opritjes bij de diverse etablissementen, banken en winkels komt dit langzaam maar zeker in Pattaya van de grond. In de grote winkelcentra zijn overal al liften en invaliden-toiletten. Dus je bent verzekerd van een prettige tijd, zonder al te veel problemen.

De behoefte aan een scootmobiel is zeer zeker aanwezig. Denk maar aan een klein ongelukje. Je kan dan toch mobiel blijven en je vakantie goed afronden. Ook  mensen die naar Thailand willen hoeven dan niet een elektrische rolstoel in het vliegtuig mee te nemen. Met alle problemen van dien. We hebben verschillende types in voorraad en zelfs scootmobielen die opgevouwen in de auto meekunnen. Wij verzorgen desnoods een elektrische scootmobiel op het vliegveld bij aankomst.”

Meer inlichtingen op de website: www.scootexperiencethailand.com


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Met een scootmobiel aan de hand, kom je door het ganse Thailand”

 1. Harold zegt op

  Ik weet niet of een scootmobiel in Pattaya wel zo’n uitkomst is. Er kunnen best steeds meer opritjes verschijnen, maar er zijn nog genoeg plekken waar je maar beter niet met zo’n elektrisch karretje kunt komen. En dan heb ik het nog niet eens over Bangkok…

  • kick zegt op

   Op de eerste plaats feliteerd ik Bert met zijn poging dit op te starten!!!! Ik persoonlijk denk dat de heer HAROLD geen oordeel moet maken of iets wel of niet in thailand kan worden gerealiceerd. ik zie als ik in thailand ben genoeg mensen rond rijden en plezier beleven in hun scootmobiel vriendelijke groet Kick & Marian

 2. Harold zegt op

  Natuurlijk hoop ik dat deze startende ondernemer succesvol wordt. Alleen plaats ik mijn twijfels bij het realiSeren van deze business.

  • kick zegt op

   het is volgens mij een gat in de markt daar ik al met velen mensen daar over gesproken heb in hua-hin groetjes kick

   • Harold zegt op

    Laten we het hopen voor de beste man 🙂

 3. andrew zegt op

  Gelukkig is mijn vrouw(na hersenbloeding dec.1999)niet meer afhankelijk van een rolstoelZe is met Thai’s doorzettingsvermogen er in geslaagd alles weer te kunnen doen.Men heeft mij in het begin geleerd hoe om te gaan met rolstoelpatienten.In thailand is zoiets door alle op en afstapjes heel moeilijk te gebruiken.(hier in bangkok zeker)

  Door het gebruiken van een scootmobiel meng je je in het verkeer en dat laatste is hier een verhaal apart.Links en rechts inhalen,links en rechts snijden enz.enz.Gehandicapten hebben vaak een trager reactievermogen en dat maakt het in dit verkeer levensgevaarlijk.Ik denk dat met mij elke revalidatiearts het gebruik hiervan in thailand af zou raden.(De handicap die niet zichtbaar is is vaak veel balangrijker dan de zichtbare)
  Het initiatief van bert is prima maar hou wel rekening met alle nadelige gevolgen hier.

  • kick zegt op

   ik denk dat de vakantie ganger niet alleen in bangkok verblijf maar vaak gelijk door reist naar een rustiger bestemming waar het allemaal wel mee valt met het verkeer en het reiden op de stoepen want als daar honderde toeristen kunnen lopen dan kunnen er zeker wel wat scoot mobiels tussen reiden thailand is meer dan bangkok alleen of pattaya goolgemaar eens op rolstoel gebruik hua-hin

 4. Miek37 zegt op

  Mooi initiatief, ik wens je veel succes!

 5. bert haanstra zegt op

  Beste mensen,

  Na de diverse reacties van jullie te hebben gelezen, moet mij van het hart dat ik zelf met de scootmobiel, zowel in Bangkok als diverse andere plaatsen, heb gereden. Tot groot plezier van mij zelf maar ook van de lokale bevolking. (Die nooit te beroerd is een handje te helpen, als ergens een te groot obstakel zou zijn)

  In Pattaya op de z.g. Beachroad tot op Sukhumvit is het geen probleem, zolang je maar oplet . Vele klanten vertellen mij dat ze blij zijn weer zelfstandig, zonder tussenkomst van familie en/of vrienden, iets te kunnen ondernemen. Zoals bv. naar de markt gaan. (Is wel erg smal maar lukt prima)

  Met de kleinere modellen is het zelfs mogelijk om in de Bathbus een grotere afstand samen met de scootmobiel af te leggen. Als je de chauffeur vraagt om te helpen om scootmobiel erin te zetten, doen ze dat altijd, zonder problemen.

  Bert


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website