Pattaya News had deze week een artikel waarin een behoorlijke waarschuwing zat voor vakantiegangers, die van plan zijn in Pattaya een brommer, scooter of zelfs een zware motor te gaan huren. Men raadde aan vooral eerst onderstaande video te bekijken, waarop een compilatie van ongevallen met brommers en scooters te zien is.

De opnamen zijn gemaakt in Pattaya, maar het spreekt vanzelf, dat dergelijke ongelukken overal in Thailand plaatsvinden. De waarschuwing geldt uiteraard niet alleen vakantiegangers, maar iedereen, die in Thailand aan het verkeer deelneemt.

Ik ben zo’n deelnemer aan het verkeer op een scooter in Pattaya, mij is gelukkig nog nooit wat overkomen, maar ik weet natuurlijk wel, dat er in Thailand ontzaglijk veel verkeerslachtoffers vallen. Bij het zien van de beelden lopen toch de rillingen over je rug.

Video: De “zes minuten van afschuw”

Bekijk hier de video:

10 reacties op “Schokkende video van motorbike ongevallen moet toeristen waarschuwen”

 1. Kees zegt op

  Na het zien van deze video snap je een beetje beter waarom Thailand wereldkampioen verkeersdoden is. Wat een onkunde en dommigheid!

 2. Stefaan zegt op

  Veel gevaarlijke kruispunten, gehaast verkeer, slecht kijken, te hoge snelheden van auto’s en vrachtwagens en te weinig besef van motorrijders dat ze zwak staan in het verkeer.
  Als zwakke weggebruiker mag je dan wel voorrang hebben, bij een ongeval ben je toch de pineut. Dus is extra aandacht en voorzichtigheid geboden.

 3. Sjaak S zegt op

  De meesten die verongelukt zijn, zijn toch wel eigen schuld: te snel, niet gekeken, door rood gereden enzovoorts. Er waren slechts weinig gevallen waarbij de automobilist de schuldige was. Die ene gek die tegen zeker drie motorrijders reed is toch wel ongelooflijk.

  Dan helpt een helm ook niet meer zo veel….

 4. Leo Eggebeen zegt op

  Volgens mij waren al deze brommerrijders stomdronken!

  • lomlalai zegt op

   Beste Leo, waarschijnlijk ben je nog maar zeer kort een heel klein beetje bekend met de Thaise cultuur anders zou je zeker wel weten dat dit de normale dagelijkse gang van zaken in het Thaise verkeer is. Vele Thai hebben 0,0 verkeersinzicht. (jammer maar helaas)

 5. Thomas zegt op

  Veel te vaak zie je bij de ongevallen de helm(en) afvliegen. Slechte kwaliteit helm, niet eens vastmaken en dom rijden. Het kan niet op. Kamikazerijders.

 6. herman69 zegt op

  Heb die video een paar maal bekeken, krijg er verdomd koude rillingen van.

  Ik moet zeggen, ik zie geen ongeval eerder dom doen, die thaien zoeken het zelf.
  Als het verkeer geen structuur heeft en ieder doet maar zijn eigen zin zonder nadenken, wel
  zoiets is onvermijdelijk.

 7. J.H. zegt op

  Timing, vooruit kijken/denken, inzicht en geen verkeersregels of zeer weinig in iedergeval maakt het vaak tot een zooitje op de weg.
  Zolang ze met een flesje m180 hun rijbewijs krijgen gaat het gewoon door…….het zal ze allemaal een zorg zijn…….denken voor zichzelf………..en de rest is niet belangrijk.
  Kom al bijna 20 jaar in Thailand maar ze leren er niets van…….heeft te maken met mentaliteit en opvoeding!

 8. teun zegt op

  * gebrekkige /geen rijopleiding
  * geen/onvoldoende anticiperend vermogen
  * alleen op de weg denken te zijn
  * Helm dragen is slecht voor je haar (zolang je leeft natuurlijk)
  * oranje stoplicht: “gas geven”
  * rood stoplicht: ” een uitdaging”.

  Dat is het wel zo’n beetje.

 9. lomlalai zegt op

  En dan te bedenken dat dit slechts een compilatie is van alleen een aantal motorbike ongevallen, zoals iedereen hier wel weet hebben veel Thaise automobilisten precies dezelfde mentaliteit. Ik probeer nu nog zoveel mogelijk te genieten van de Thaise cultuur want ik vrees dat de Thaise bevolking over een tijd de geschiedenis in zal gaan als zijnde het eerste volk dat zichzelf totaal heeft uitgeroeid in het verkeer….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website