Het heeft even geduurd maar nu is de nieuwe lijn van Porsche, de Macan-serie ook in Thailand beschikbaar. Natuurlijk kent u Porsche als sportauto maar de Macan is een SUV en met deze serie doorbreekt Porsche eigenlijk een trend.

Sommigen vinden het maar niks, zo’n groot voertuig in de lichtvoetige sportwagenserie, maar Porsche ziet het SUV segment in de markt als belangrijk genoeg om daar in te stappen.

De Macan werd voor het eerst in november 2013 aan het publiek voorgesteld op shows in Los Angeles en Tokio. En recent op de 35ste Bangkok International Motor Show 2014 kon ook het Thaise publiek kennismaken met de nieuwste telg in de Porsche-familie.

De Macan-serie bestaat uit drie modellen:

 • Macan S met 3 liter motor, die 340 PK (250 kW) levert, een acceleratievermogen van 5.4 seconden van 0 naar 100 km/uur. Topsnelheid 254 km/uur
 • Macan S Diesel, de economische variant voor lange afstanden, met een 3 liter V6 turbodiesel motor, die 258 PK (190 kW) voortbrengt, topsnelheid 230 km/uur
 • Het paradepaardje de Macan Turbo, met een 3,6 liter V6 biturbo motor, 400 PK (294 kW) maar liefst, die auto als met een katapult vooruit schiet in 4,8 seconden van 0 naar 100 km/uur, topsnelheid 266 km/uur.

De Macan-serie wordt in Thailand geïmporteerd en verkocht door AAS Auto Service, waarvan u alle details van deze auto en de importeur kunt vinden op: www.porsche.co.th Op deze site ontbreekt één belangrijke factor, namelijk de prijs. Maar ja, we zijn in Thailand en de mensen die zich hier een Porsche kunnen veroorloven zijn niet direct geïnteresseerd in de prijs. Zij kopen die kar gewoon!

Toch zal ik een tipje van de sluier oplichten gebaseerd op de prijzen in Nederland. De Macan S zal, met accessoires, rijklaar maken, enz. ongeveer 75.000 Euro kosten en de Macan Turbo komt op die manier op ca. 110.000 Euro.

Of dat hetzelfde zal zijn hier in Thailand kan ik niet zeggen want mogelijk geldt er een flinke importbelasting. De Macan (macan betekent tijger in de Indonesische taal), een krachtig voertuig, lichtvoetig bestuurbaar en vasthoudend op off-road terrein.

Google Porsche Macan en vindt talrijke recensies en video’s op YouTube, hieronder een video van Autoweek met een testrit en uitleg over deze auto:

[youtube]http://youtu.be/yw6CuchKq48[/youtube]

6 reacties op “Porsche Macan-serie, nu ook in Thailand (video)”

 1. Bucky57 zegt op

  Niet rekenend met de Nederlandse prijzen (BTW + BPM), maar rekenend met de prijzen vanaf de fabriek (diesel en S varient plm € 50.000 en de Turbo € 68.000. Men kan dan makkelijk de importprijzen voor Thailand berekenen. Zonder de dealer kosten komen de diesel en S variant op een prijs vanaf
  Thb 5.563.000,00 en de Turbo variant op een prijs vanaf Thb 7.674.120,00. Dit is gerelateerd aan de import tax van 80 %. Excise Tax van 50 %:Interior Tax van 10 %: Vat van 7 %. Daarboven komen dan nog eens deinkomsten van de importeur en dealers. Opzich wordt van elke Thb 1,00 er Thb 2,1317 van gemaakt.

  • Cornelis zegt op

   Ik kijk even ter vergelijking naar de Porsche Boxster die in NL aangeboden vanaf 66.360 euro en in Thailand vanaf 6.070.000 baht. De goedkoopste benzine-Macan kost – nogal kaal en zonder afleveringskosten e.d. – in NL 77.900 euro. Met minder dan 7.000.000 baht op zak zou zelf ik de Macan van mijn lijstje schrappen, net zoals verreweg de meeste Thais dat zullen doen……….

   • BA zegt op

    Denk het ook.

    Volgens mij klopt die tax berekening niet. Er word namelijk ook naar het vermogen van je auto gekeken en als ik me niet vergis zit er op auto’s met meer als 3 liter inhoud en 220 PK iets van 328% belasting.

    Beetje BMW ala een 330i daar moet je in TH al 3 miljoen baht voor meenemen.

 2. rebell zegt op

  Porsche produceert al jaren de Cayenne. Deze super SUV is te verkrijgen als Cayenne Diesel, Cayenne S, Cayenne S Diesel, Cayenne S Hybrid, Cayenne GTS, Cayenne Turbo en de Cayenne Turbo S.
  De Macan is het kleinere broertje, meer niet. De auto voor hen, die graag Porsche voor de deur hebben, maar geen echte Porsche (GT3-S) betalen kunnen. Porsche rijden in Thailand is te vergelijken met catamaran zeilen op Loosdrecht. Dus gewoon zinloos!

  • colorwings zegt op

   Misschien zijn er wel mensen die de Macan ietsie mooier vinder dan die lompe Cayenne. Heel misschien zijn er ook nog wel 1 of 2 mensen te vinden die dit kleinere model gewoon handiger vinden (haast niet voor te stellen, maar je weet het nooit…..) Je moet alles in de context van het land zien, dus het stil staan in de traffic jam op Sukhumvit in een Macan of het parkeren bij Siam Paragon geeft voor veel mensen ook al een gevoel van suprematie.

  • LOUISE zegt op

   @Rebell,

   Volgens mij snap je iets niet.

   Heeft niets te maken met catamaran op Loosdrecht.
   Dit heeft te maken met het HEBBEN.

   Als voorbeeld neem ik Hong Kong.
   Op b.v. Nathan road staan stoplichten om de ongeveer 100 meter.
   Wij hebben echt op het trottoir even staan kijken.
   Sportwagens tig.
   Wanneer stoplicht op groen, gas pedaal op de grond om enkele seconden daarna vol in de remmen te gaan bij het volgende RODE LICHT.
   Daar krijgen deze heren een spontaan orgasme van.

   Volgens mij na 10 van dergelijke straten moeten ze tanken, maar dat maakt dan niets uit.

   En ik vind de Macan een lelijke auto. (sorry heren)

   LOUISE


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website