Wanneer je als toerist in Bangkok verblijft is het handig om te weten hoe je jezelf daar snel en veilig kan verplaatsen. De beste optie daarvoor is de BTS Skytrain. Dit is een soort bovengrondse metro en BTS staat voor Bangkok Mass Transit System.

De BTS brengt je snel en veilig van A naar B in Bangkok. Het eerste wat je moet weten is dat er drie soorten tickets zijn:

  • Een enkele reis ticket
  • De Smart Pass
  • de Rabbit Pass

De Rabbit Pass is meer geschikt voor frequente reizigers die in Bangkok wonen. Het is een soort e-geld systeem, die je zowel voor de BTS en BRT kan gebruiken. Je kan er ook mee winkelen zoals bij McDonalds, Major Cineplex en Gourmet Market.

Je kan de BTS gebruiken voor het bezoeken van toeristische attracties zoals naar Siam Paragon, Chatuchak, de Saphan Taksin pier (vanuit daar kan je naar de Wat Pho en het Grand Palace).

Er zijn gratis brochures met plattegronden verkrijgbaar waar alle stations en de route in vermeld staan.

Meer informatie en tarieven: www.bts.co.th/customer/en/

Video BTS Skytrain Bangkok

Bekijk de video:

[vimeo]http://vimeo.com/63322181[/vimeo]

2 reacties op “BTS Skytrain Bangkok – goedkoop, snel en handig! (video)”

  1. Willem van Doorn zegt op

    Allemaal mooi en aardig, maar enkele dagen geleden moest ik om 7:40 op de internationale luchthaven (BKK) zijn. Ik overnachtte in een hotel, niet ver van het station van de skytrain dat een enkele stop verwijderd is van de overstap naar het beginpunt van de spoorverbinding met BKK. Was op dat station goed op tijd (even voor 6:30). Een treinstel stond er geparkeerd aan de perronrand. Gauw ingestapt. Vervolgens vertrok de trein (met nogal wat passagiers aan boord) eenvoudigweg niet, na tien minuten nog niet. Toen maar weer de trap naar benden afgegaan en een taxi aangehouden. Ik had wegens zeer slechte ervaringen gezworen geen taxi meer te nemen in Bangkok (althans niet zonder een bevriende Thai in mijn gezelschap) maar de nood dwong mij van dat principe af te wijken. De taxi bracht me waar ik moest zijn en op tijd ook nog, Gewoon van A naar B via de kortste weg (een autobaan waarop geen tol te bekennen was). Niets op de chauffeur aan te merken. Maar wat ik de volgende keer doe als ik weer om 7:40 op BKK airport moet zijn, weet ik nog niet; gewoon de skytrain is niet betrouwbaar voor situaties waarin het er op aan komt. .

  2. Rob V. zegt op

    Willem, enkele dagen geleden was er een technische storing op het BTS netwerk. Vanwege de installatie van automatische deuren op een station (Siam?), dat veroorzaakte een signal failure (seinstoring) volgend Bangkok Post. Misschien dat de machinist pas groen sein krijgt als de perron deuren dicht zijn? Of wie weet was het wel een computer storing. Zie het nieuws van de dag van enkele dagen terug.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website