Atlantis Condo Resort in Jomtien

Door Gringo
Geplaatst in Vastgoed
Tags: , ,
9 oktober 2014

Een goede Thaise vriend van mij is van plan om één of meerdere condo’s te kopen enkel en alleen als investering. Als hij tot koop is overgegaan wil hij de condo’s laten verhuren aan buitenlanders. Eén van de projecten waar zijn oog op gevallen was, is het nieuwe Atlantis Condo Resort in Jomtien.

Hij vroeg mij hem te vergezellen naar dit project om mijn oordeel als buitenlander te vernemen. Nu ben ik voor een condo of een mooier woord te gebruiken condominium niet de beste raadgever want ik heb vroeger lang genoeg in een flat gewoond en met vakantie in appartementen gelogeerd, dat ik dit soort onderkomens voor eeuwig heb afgezworen. Maar goed, ik wilde hem best van dienst zijn om zo mogelijk door de ogen van een buitenlander te kijken of dit project acceptabel is.

Atlantis Condo Resort

Het resort is gesitueerd aan de Second Road van Jomtien, iets voorbij Soi Kanchana. Deze Soi loopt van Sukhumvit Road tot aan Beach Road van Jomtien. Het bestaat uit 5 condominium buildings (zeg maar flatgebouwen) waarin ca. 1000 units van 34,5 m² beschikbaar zijn. Het is mogelijk om door middel van een koppeling van twee units een condo van 69 m² te creëren. Alle condo’s, in de betaalbare range van1 tot 4 miljoen Baht, zijn volledig gemeubileerd, hebben een keukenunit met gerei en bestek, alles prima uitgevoerd. Niets om op af aan te merken.

De 5 appartementengebouwen zijn gebouwd rondom het wellicht grootste zwembad in de omgeving. Een plas van 2600 m², werkelijk prachtig ontworpen, geeft de bewoners veel zwemplezier en voor de kinderen is er een complete waterspeeltuin zodat die zich zeker zullen vermaken.

Aan de rand van het zwembad heeft men een groot houten schip nagebouwd, waar men in de bar of “aan dek” gezellig een drankje kan drinken. ‘s Avonds zorgt een reeks van verlichtingsornamenten nog voor een verhoging van de sfeer.

In het hoofdgebouw “Minerva” is nog een restaurant gevestigd en zullen op termijn ook wel kleine winkeltjes en zo komen.

Klinkt goed, nietwaar?

Het klinkt allemaal heel mooi en toch heb ik mijn vriend afgeraden hier mee door te gaan. Ik heb een aantal bezwaren op een rij gezet:

 • De locatie: het project ligt (nog) in “de bush”, weliswaar makkelijk bereikbaar, maar toch nog altijd een flink stuk van het strand.
 • Condo’s aan de buitenkant kijken nog over een Thaise landschap en hoewel men mij vertelde, dat dit uitzicht blijvend was, zag ik toch nogal wat bouwactiviteiten in de directe omgeving.
 • De condo’s aan de binnenkant geven uitzicht op het grote zwembad, leuk voor even, maar als je er min of meer permanent woont, gaat dat toch ook vervelen.
 • Op weg naar een condo, die we bezichtigden, liepen we door lange gangen (zoals ik in andere grotere condo-gebouwen in Pattaya) ook wel gezien heb), hetgeen mij enigszins benauwde, ik had het gevoel in een ziekenhuis of kazerne te lopen.
 • Het project is mij te groot. Bedenk eens als alle condo’s bezet zijn met 2 personen, dan hebben we het over een gemeenschap van 2000 mensen op een toch beperkte ruimte.
 • Ik heb nogal wat bedenkingen over het te verwachten noodzakelijke onderhoud van de gebouwen en het zwembad. Wellicht onterecht, maar dat zal over een jaar of drie blijken.
 •  Of het een succes wordt? Ik weet het niet. De verkopers vertelden mij, dat 90% van de units al verkocht waren, maar eerlijk gezegd, leek mij dat twijfelachtig, een mooi verkooppraatje.

Tenslotte

Maar ja, wie ben ik? Ik zou er in ieder geval niet willen wonen, maar op hun Facebook pagina staat foto’s van reeds gelukkige kopers. Op hun website staat nog meer informatie over het project, de prijzen, de betaling, enz. en voor een indruk van het project vindt u hieronder een korte video (meer op YouTube):

[youtube]http://youtu.be/7TdywrMcUqk[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Atlantis Condo Resort in Jomtien”

 1. Sjaak S zegt op

  Mijn indruk van wat ik op het videofilmpje zag: oerlelijk…. nooit van mijn leven zou ik daar willen wonen. En dan de prijs… het begint bij 1 miljoen en je hebt dan nog maar 35 vierkante meter? Mag voor Jomtien of Pattaya goedkoop zijn, maar hier in de buurt van Hua Hin (niet in de stad) heb je een stuk land met een huis voor ongeveer dezelfde prijs…
  Ik geef je in ieder geval groot gelijk het af te raden!

  • colin de Jong zegt op

   Ben het wel met je eens en de meeste condo’s zijn verkocht aan Russen en die weten wat lawaai maken is. Ben erg geïnteresseerd in jou versie in Hua Hin en wil dit graag even zien. Wil je mij jou tel. of email geven dan kom ik volgende week Hua Hin bezoeken, want heb het wel gehad na 15 jaar Pattaya.Ben bereikbaar op 0812907310 alvast mijn dank

   • Sjaak S zegt op

    We wonen ongeveer 18 km ten zuiden van Hua Hin. Een paar km vóór Pranburi. In de buurt stond een huis te koop van 1,6 miljoen: twee slaapkamers, stukje grond, badkamer etc.. Zoals ik al schreef: in de buurt van Hua Hin. Voor ons is het dichtbij genoeg. Het is erg landelijk, zeker als je uit Pattaya komt.
    Mijn voorbeeld was van het huisje waarin wij wonen, dat samen met het land ook ongeveer 1,5 miljoen waard is en een stuk groter dan 35 vierkante meter.

    Moderator: Zin over e-mailadres via de redactie verkrijgbaar verwijderd. wij verstrekken geen e-mailadressen dat moet je onderling regelen.

    • Sjaak S zegt op

     Ok, Colin, ik vind het prima van de redactie… hier is mijn email adres: sjaaks@hotmail.com.

 2. ruud zegt op

  Het heeft veel weg van een woonkazerne.
  Ik zou er van mijn leven niet willen wonen.
  En dat zwembad ingeklemd tussen al die hoge gebouwen.
  Nee laat maar.

 3. BA zegt op

  Als je een condo met uitzicht op de binnenplaats hebt dan kan het best wel aardig zijn.

  Maar of je er permanent kan wonen, hangt een beetje van jezelf af. 34 vierkante meter is wel weinig, zeker als er ook relaties in het spel komen. Toen ik zelf nog in Jomtien woonde verbleef ik in Jomtien Plaza (shining star) achter soi 1. Dat zijn soortgelijke condo’s. Op zich is het prima verblijven, je hebt er alles in de buurt, makkelijke toegang tot Pattaya enz. Verder zit in de huur alles inbegrepen. Wifi, TV, ze hebben een eigen gym en zwembad. Het appartement werd 3 keer per week schoon gemaakt en de was kon je aan de overkant laten doen. Koken kon je zelf doen maar er zitten zat goedkope restaurants in de buurt.

  Voor een alleenstaande is het dus best interressant. Zeker als je ook op een leeftijd komt dat huishouden, tuinen bijhouden enz wat moeilijker word.

  Veel van dat soort condo’s worden ook weer verhuurd aan vakantiegangers, voor kortere periodes. Via een agentschap. Koop je zoiets als investering dan kan je het ook gebruiken voor je eigen vakantietrips / speelplaats / noem maar op. En de rest van het jaar verhuur je het. Maar daar haal je je investering waarschijnlijk niet mee terug. Als je naar een condo als investering kijkt, falang of thai, dan zou het mij tegenstaan dat de locatie best ver is (als je de Threppraya Road richting Pattaya centraal noemt zeg maar) en dat er zo veel condo’s gebouwd worden dat het overdone is, ik denk dat de verhuur tegen gaat vallen omdat er al behoorlijk wat leegstand is, zeker in het laagseizoen. En ik denk dat mede daardoor de stijging van de prijzen in Pattaya/Jomtien vastgoed redelijk dicht bij zijn top is.

  Op dit moment huur ik een huis met 3 kamers en 2 badkamers in Khon Kaen voor 7000 baht per maand. Leuk zou je denken, maar 2 van de 3 slaapkamers gebruik ik niet en een tuin is alleen maar lastig. Zit wel eens te denken om terug te gaan naar een condo maar dan geen studio appartement maar wel met aparte slaapkamers enz. Heb je toch de ruimte maar geen tuin enz.

 4. fransamsterdam zegt op

  Het filmpje maakt wellicht indruk op Thai, maar niet op mij. Het doet mij denken aan suburbs in voormalig Oost-Europa. Zoals altijd bij onroerende zaken zijn er drie dingen het belangrijkst, te weten, locatie, locatie en locatie. Die is in dit geval niet erg jofel. Het is voor de gemiddelde Pattaya-ganger ronduit ongunstig gelegen. Dat is zowel bij verhuur als bij eventuele verkoop erg vervelend. Er zullen, gelet op het grote aantal eenheden, altijd veel units te koop of te huur staan. Dat levert ‘interne concurrentie’ op. Ik zou dit zeker als investering zelf nooit willen hebben.
  Waar ik persoonlijk best zelf eens een maandje een condo zou willen huren is bijv. het Centric Pattaya. Dat valt door de hoogte ook ontzettend op en blikvangers op een mooie locatie doen het eigenlijk altijd wel. Het is alleen nog niet af. Een interessante site is http://www.hipflat.co.th waar diverse complexen worden beschreven, incl. de prijs per vierkante meter, afgezet tegen de prijs in heel Pattaya, en ten opzichte van de prijzen in de buurt. De projecten in de buurt zijn bovendien als links weergegeven. Van elk complex is ook te zien hoe de prijs zich de afgelopen tijd heeft ontwikkeld. Studeren maar!
  http://www.hipflat.co.th/en/pattaya/condo/atlantis-condo-resort

 5. Nico zegt op

  Beste Grinco,

  Ik denk dat je gelijk heb, (zie ook de bovenstaande reactie’s) als je jouw filmpje bekijkt en daarna de promotie film van Atlantis, is er een wereld van verschil. Op de promotie film zie je een overdaad aan palmbomen, in werkelijkheid niet één. Ook de torentjes op het dak ontbreken, Dan denk ik dat de gebouwen erg dicht rond het zwembad staan, waardoor er (te) weinig zonlicht in het water schijnt, met algen groei tot gevolg.

  Wat bovenstaande schrijvers ook aanhalen, er is nu een overdaad aan bouw en straks breekt de (lucht) ballon, je kan er op wachten.

  Groetjes Nico

 6. Teun zegt op

  Het filmpje zegt voldoende, een lelijk dicht op elkaar slecht uitziende bouw, met ook nog risico van veel wind door openingen tussen gebouwen ontstaat tocht en wervelwinden. Kans op geluidoverlast doordat de gevels gaan fungeren als een soort klankkast bij het zwembad.
  Te veel bebouwing op een klein oppervlak en daardoor kans op te veel drukte door woongedrag in de toekomst. Alles bij elkaar geen project om te investeren.

 7. bob zegt op

  Hallo,
  Ik zal het niet aanraden. Het zijn voornamelijk Russen die daar kopen en huren. Ze zijn erg luidruchtig en lusten erg graag een glaasje. Heb er om de hoek in parklane en Paradise park een enkele en een dubbele. Deze zijn te koop. Ben er niet gelukkig mee. Heb gelukkig een agent die maandelijks afrekent. Krijg wel wat minder maar heb geen (kop)zorgen en geen omkijken en geen leegstand. Heb ook nog één in RIMHAT hoek te koop en 2 condo’s (naast elkaar) in View Talay 5c op 100 meter van het strand. Iets voor een investeerder. Bel me maar 0874845321. Alles gelegen in JOMTIEN.

 8. Johan zegt op

  Nou dat geld niet alleen voor deze mogelijke investering…..Bij de voorverkoop ben ik ff wezen kijken is al
  enige tijd geleden…..ik kwam haast de showroom niet in vanwege die Russen…..lees hiervoor ook de meningen van de vorige reakties…..Het is naar mijn mening geen goed idee om in Thailand investeringen
  te doen…..Mijn mening…ook als je uitgeschreven bent… hou je poet in Holland en beleg het daar….bijvoorbeeld in de Nederlandse beurs….sinds 2009 …is de koers verdubbeld…dus tel uit je winst…
  beter dan hier op de komende problemen met vastgoed te gaan zitten kauwen…….maaaaar als je dat niet durft kan je ook je geld verspelen op de Thaise vastgoed markt…

  j.grauss@hotmail.com

 9. fred zegt op

  90% in Pattaya en Jomtiem wordt momenteel opgekocht door Russen
  ik heb deze info zelf bekomen 3 maanden terug…
  wil jij in condo zitten met 90% russen ?
  ik zou daar wegblijven !

 10. peter zegt op

  Land and Houses is gestopt met het bouwen van condo,s.
  Er zijn er volgens hen te veel.
  Dus als investering daarin, lijkt het me een zaak om geld te verliezen.

 11. henry zegt op

  Ik denk niet dat het momenteel verstandig is te investeren in vastgoed als belegging. De zeepbel staat op barsten.

 12. dick zegt op

  Ik vind ook dat een condo relatief duur, klein en ongezellig is, en dan nog niet te spreken over de onderhoudskosten en servicekosten die achteraf hoog kunnen oplopen.
  wij hebben een mooi groot vrijstaand huis te koop van 8 jaar oud, goed onderhouden volgens de Europese standaard.
  met 3 grote slaapkamers, allen met een douche, toilet, airco en nog meer details gelegen tussen pathaya Thai en Klang
  aan Sukhumvit Road lekker rustig gelegen en toch centraal in Pathaya en nog geen enkele Rus op het complex Greenvile. iets duurder als een condo maar veel meer vrijheid, ruimte en bereikbaarheid.

 13. Ben Korat zegt op

  Heel lelijk en kijk eens naar de parkeer plaatsen zoals overal worden die dus niet gemaakt.

  Ben Korat


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website