Op 31 mei 2010 heeft het Ministerie van Buitenlandse zaken het reisadvies naar Bangkok –Thailand aangepast naar waarschuwingsniveau vier.

In verband met de nog steeds onzekere en instabiele politieke situatie in Thailand wordt reizigers aangeraden waakzaamheid te betrachten, met name in Bangkok en net noorden en noordoosten van het land. Reizigers naar Thailand wordt aangeraden samenscholingen en demonstraties te mijden en zich goed te informeren over de actuele ontwikkelingen.

Reizigers en Nederlandse ingezetenen in Thailand wordt voorts aangeraden zich te registreren via de website van de Nederlandse ambassade in Bangkok www.netherlandsembassy.in.th zodat zij in geval van een noodsituatie door de ambassade (onder andere per sms) bereikt kunnen worden. Reizigers wordt tevens geadviseerd de informatie op deze website regelmatig te volgen.

Dekkingsbeperking calamiteitenfond ook opgeheven

Beëindiging per 26 mei 2010 van de uitkeringsvatbare situatie die op 17 mei 2010 voor geheel Bangkok exclusief de luchthavens werd vastgesteld.

Nu de uitkeringsvatbare situatie is beëindigd kunnen reisorganisatoren weer reizen met garantie naar geheel Thailand, inclusief Bangkok aanbieden.

Met deze besluitvorming bedoelt de Calamiteitencommissie niet te zeggen dat verblijven in Bangkok als risicovrij kan worden beschouwd, maar dat de gebruikelijke dekking voor deze reizen door het Calamiteitenfonds wordt aanvaard. Dit ontheft touroperators en reizigers uiteraard geenszins van de onder de huidige omstandigheden in acht te nemen voorzichtigheid. De Calamiteitencommissie wijst in dit verband op het reisadvies voor Thailand van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Redactie:
Goed nieuws, want hiermee geeft BuZa aan dat Bangkok en de rest van Thailand weer veilig is. Toeristen staat niets meer in de weg om Thailand weer te bezoeken.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website