Als je in Thailand bent eet je natuurlijk vaak Thai food, heerlijke exotische gerechten maar je wilt af en toe ook wel eens wat anders iets Nederlands of in ieder geval Europees. Pattaya heeft een uitgebreid scala aan buitenlandse restaurants, veel Europese landen zijn hier in restaurants vertegenwoordigd.

Ik heb in de loop der jaren redelijk veel buitenlandse restaurants in Pattaya bezocht maar een Grieks restaurant was daar nog niet bij.

In Nederlands hebben we veel Griekse restaurants, ikzelf kwam zeer regelmatig bij Iraklion aan de Alkmaarse kaasmarkt. Ook in Griekenland zelf veel Grieks gegeten tijdens vakanties op Rhodos en tijdens mijn werk in Athene, Larissa, Saloniki, Xanti, enz.

Nu is daar in Pattaya sinds een jaar of drie Pattayanis, een kleine pijpenla in Soi 21 van Soi Buakhow. Ik reed er al dikwijls langs op weg naar huis maar vond het van buiten gezien niet erg gezellig en bovendien zag ik nooit klanten. En dat was een misrekening want ik blijk er telkens op de verkeerde tijd langsgereden te zijn als de meeste klanten al weer vertrokken waren.

Op aanraden van onze blogschrijver Fransamsterdam trok ik toch maar een keer de stoute schoenen aan en bezocht het restaurant. Wat een aangename verrassing! Het is inderdaad klein met een tafeltje of acht maar vanaf het begin dat ik er zat was het een aangename sfeer. De uitbater, een gezellig dikke Griek, genaamd Yanis – waar denkt u waar anders de naam het restaurant vandaan komt? – verwelkomde mij aan het laatste onbezette en net vrijgekomen tafeltje.

Een ouzo dan maar om te beginnen en het menu te bestuderen. Een mooie niet al te uitgebreid menu, alle bekende Griekse gerechten staan er op. Ik koos voor deze eerste kennismaking voor een heerlijke Griekse salade met fetakaas en olijven met daarna de specialiteit van Yanis, zijn eigengemaakte moussaka. Een glaasje wijn erbij, ok twee glazen dan en gezelligheid kent geen tijd. Ik heb heerlijk gegeten en ik beveel u Pattayanis dan ook van harte aan. Komt u met een Thaise partner, geen probleem maar er is geen Thai food. Uw partner kan alleen van Grieks eten genieten.

Nog een aardige anekdote over de betaling. Ik moest 790 Baht afrekenen, dat ging zonder probleem natuurlijk. Ik dronk ergens anders nog een koffie en bedacht mij dat de Thaise vrouw van Yanis een fout gemaakt had. Ze was namelijk de ouzo vergeten. Ik zeg het eerlijk, ik weet niet of ik het bij een ander groter restaurant gedaan zou hebben maar ik ging terug naar Pattayanis. Ik wilde deze mensen geen onnodige schade berokkenen.

De dame schrok toen ik haar vertelde dat ze een grove fout had gemaakt. Ze rekende alles nog eens na en kwam weer op die 790 Baht. Toen ik haar en Yanis vertelde dat ze de ouzo vergeten was schoten beiden in een hartelijke lach. Die ouzo betalen kon ik wel vergeten die kreeg ik subiet van het huis.

Kijk voor meer bijzonderheden over dit gezellige restaurant op hun facebookpagina: www.facebook.com/pages/Pattayanis

Op die pagina en op YouTube staan enkele leuke video’s, waarvan ik de hieronder staande koos:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tYqE4Gccpyc[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Pattayanis, een Grieks restaurant in Pattaya”

 1. jasper zegt op

  Kijk, dat is toch een soort restaurant waar je als in Thailand woonachtige naar op zoek bent, niet altijd ” the wonderful and CHEAP seafood at the streetstalls”, waar de touristen zo over jubelen.
  Ik zou zeggen: weer even echt eten.
  En dat het dan net zo duur is als in Nederland – we wennen er wel aan, met zijn allen!

 2. Danzig zegt op

  ‘t Is maar net wat je wilt, maar zo’n 23 euro voor een keertje uit eten, vind ik erg veel van het goede. Zeker als je nooit thuis eet. Ik woon dan niet in Thailand, maar heb er geen probleem mee elke dag Thais te eten. Lekker en veel goedkoper dan het genoemde bedrag.

  • Sir Charles zegt op

   Elke dag Thais eten, moet er niet aan denken. Wat afwisseling, van mijn part ook MacDonalds of KFC. Des te leuker.

 3. fransamsterdam zegt op

  Ben blij dat het je bevallen is. Het is altijd moeilijk aan te geven waar iemand anders goed kan eten. Ik heb mijn archief nog even doorgepluisd en in september was ik voor twee hoofdgerecht en plus een gedeeld nagerecht plus twee flesjes water plus twee kopjes koffie van het huis 690 Baht kwijt. Misschien heb je wel drie wijntjes genomen… 🙂

 4. Joseph Jongen zegt op

  Mooie tip Gringo en dank aan Fransamsterdam! Dit soort tips moeten veel meer op het blog verschijnen. En als je geen 23 euro kunt betalen voor een aardig avondje uit met daarbij twee wijntjes dan heb je in het verleden slecht opgepast. In Nederland kom je daar nergens meer voor terecht. Bedankt en de volgende keer dat ik weer eens naar Thailand en Pattaya kom staat dit restaurant genoteerd. Ik nodig je uit maar dan wel met een gitaarspelende Yanis tijdens ons etentje. Groet Joseph

 5. KhunJan1 zegt op

  Omdat ik mij meestal per voet verplaats hebben zich al vele geheimen geopenbaard in de talloze soi’s die ik mocht doorlopen.
  Ook dit Griekse restaurantje heb ik op die manier enkele weken geleden ontdekt in soi 21.
  Na een wandeling over de Pattayatai, soi Bongkot, 3rd Road soi 21 ingeslagen richting soi Buakaow.
  Vlak bij soi Buakaow ging ik even zitten met een sigaretje waarbij mij aan de overkant het Griekse restaurantje Pattayanis opviel, het was nog in de ochtend dus gesloten, en zoals Gringo al opmerkte ziet het er dan vrij sjofel en desolaat uit.
  Buiten stond evenwel een groot bord met foto’s, namen en prijzen van de gerechten wat ik watertandend in mij op heb genomen en vele herinneringen uit een ver verleden bij mij boven brachten.

  Zeker ga ik dit zaakje bezoeken nu ik het verslag van Gringo heb gelezen, een Sirtaki dansen in dit kleine restaurentje zal er niet in zitten evenals een aantal borden kapot smijten naar Griekse gewoonte, maar Yanis kan op mij rekenen binnenkort.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website