Nederlandse chefs in Bangkok

Door Gringo
Geplaatst in Restaurants, Uitgaan
Tags: , ,
25 september 2016

Ik hou er wel van, zo af en toe eens een restaurant van klasse te bezoeken. Bezoeken. Het hoeft niet per se een restaurant met Michelin sterren te zijn, maar het verzekert je wel van een heerlijke ambiance.

Je bezoekt dit soort restaurants niet gekleed in een spijkerbroek met T-shirt, maar gaat samen met je partner “opgedoft en afgestoft” uit voor een heerlijke avond met een uitstekend diner. In Pattaya zijn o.a. Mata Hari (Nederlands management), Bruno en Matra voorbeelden van restaurants, die aan dit beeld voldoen.

Ook in Bangkok zijn er zeker soortgelijke of nog betere restaurants, die, zouden ze in Europa gevestigd zijn geweest, beslist in aanmerking zouden komen voor één of meerdere Michelin sterren. Bijzonder is, dat er momenteel een Nederlands getint culinair evenement plaatsvindt met een ander grootse avond op komst is.

Dutch culinary week in Centara Grand, Ladprao Bangkok

In het exclusieve Blue Sky Bar & Dining van het Centara Grand Hotel in Ladprao Bangkok is op 23 september de Nederlands culinaire week geopend, dat dus duurt tot en met 30 september. Op initiatief van de Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel en de Stenden Hogeschool in Leeuwarden zal een week lang een reeks van Nederlands-geïnspireerde gerechten op het á la carte menu staan.

De gerechten zijn bedacht door de executive chef van de hotelschool afdeling van Stenden in Leeuwarden, Albert Kooy, waarin hij innovatief met de Nederlandse keuken aan het werk ging. Dat betekent, dat je er geen gehaktbal, kroket of stamppot op het menu zult vinden, maar wel creaties als een appelsalade, rode bietjes met shiitake in tamarindesaus; krokante sushi met Nederlandse haring, gemarineerde groente en met een groene curry; aardappelpannenkoek, bloemkool variaties, wasabi en langoustine; gebakken witlof in bruin bier, Nederlandse rode kool met aardappel foam en vele andere heerlijke gerechten met een Nederlands tintje.

Kijk voor meer informatie over de Chef, het restaurant en de mogelijkheid tot reserveren op: thailand4.com

Dining with the stars

Gastheer Henk Savelberg, chef-kok van het Restaurant Savelberg in Bangkok nodigt u uit voor een elegant diner met exquise gerechten en heerlijke wijnen, dat wordt georganiseerd in de nieuwe balzaal van het Oriental Residence Hotel en belooft een gastronomische reis voor uw smaakpapillen te worden.

Het menu is namelijk samengesteld en wordt verder voorbereid door 6 van de beste koks in Europa, die gezamenlijk al 10 Michelin sterren verdiend hebben. Deze 6 koks komen allen uit Nederland en werken normaal in hun restaurants verspreid over Nederland. In dit eerste evenement in zijn soort in Thailand kunt u genieten van door hen gekozen gerechten, zodat u weet waarom zij die Michelin sterren hebben verdiend.

Kijk voor alle bijzonderheden van het aanbod, een profielschets van elke kok, het menu, de wijnen, de prijs en de mogelijkheid tot reserveren op: www.savelbergevents.com

Tenslotte

Laat tenminste één van deze twee bijzondere gelegenheden tot een echt avondje uit met een uitstekend verzorgd diner niet voorbijgaan. Ik geef toe, uw rekening zal niet mals zijn, maar de ambiance zal onvergetelijk zijn. Ik heb zelf nog altijd mooie herinneringen aan die spaarzame keren, dat ik met mijn echtgenote een avond in een Michelin-restaurant in Nederland heb mogen doorbrengen.

En wat de kosten betreft, de dag erna weer gewoon een Tom Yam Kung of een Pad Thai aan een straatstalletje!

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website