Het nachtelijk uitgaansleven in Buriram

Door Gringo
Geplaatst in Uitgaan
Tags: ,
18 december 2016


Een goede kennis van mij was onlangs met zijn Thaise vriendin in Buriram. Zij bezochten de familie van haar in een dorp net buiten de hoofdstad en mijn kennis wilde s’ avonds ook wel eens zien wat de stad Buriram aan uitgaansleven te bieden had. Dat viel tegen, want zijn vriendin wist de weg in de hoofdstad ook niet en na geruime tijd vergeefs rondgereden te hebben, kwam hij tot de conclusie, dat er in Buriram niets voor buitenlanders te doen was.

Iedereen, die deze stad beter kent weet wel beter en voor nieuwkomers zij het maar even duidelijk gezegd: in Buriram   kun je je ’s avonds en s’ nachts uitstekend vermaken.

Thani Alley

Toegegeven, het uitgaansleven in Buriram is wel enigszins verborgen, maar in de stad is een gebied genaamd Thani Alley, ca. 300 meter ten zuiden van het station, waar u een geconcentreerde selectie van bars en restaurants vindt.

De Bamboo Bar is een goede plek om uw avond te beginnen en is zeer populair bij zowel farangs als Thais. Het is de gehele dag open en vanaf 8 uur ’s avonds treedt er de meeste avonden een Thais duo op, dat een breed scala aan internationale muziek ten gehore brengt alsmede traditionele Thaise liedjes en Thaise pop. Voor degenen die zichzelf zien als Frank Sinatra of Ossie Osbourne zal het duo graag het podium beschikbaar stellen om hun zangkunst te laten horen. Sluitingstijd van de bar is middernacht.

Als u de Bamboo Bar uitkomt, gaat u rechtsaf tot aan de verkeerslichten en dan weer rechtsaf en u bent op Thani Alley. Aan uw rechterhand ziet u een groot gebouw, het Victoria Entertainment Centre. De eerste deur is de ingang van een snookerbar met een dansschool op de tweede verdieping. De tweede deur geeft u toegang tot een karaokebars, beneden is de karaoke voor iedereen aanwezig te horen, en boven is er gelegenheid voor mensen, die een beetje verlegen zijn en willen zingen in een privéruimte. Of u, als u alleen bent, in die privékamer begeleid wordt door een aardige Thaise dame weet ik niet.

We gaan verder en vinden direct naast Victoria de beroemde Speed Disco. Het is zeer populair, met name bij jonge Thais en het is erg druk rond middernacht. Er is live muziek en er zijn dansshows, alle Thais natuurlijk, maar wees gewaarschuwd, het is er een vreselijk kabaal. Sluitingstijd is 3 uur.

Aan de overkant bij Victoria en de Speed Disco vindt u een aantal bars. Bijna alle zijn voorzien van een TV, voornamelijk voor de grote Engels voetbalwedstrijden. Sommige bars bieden live entertainment, van soloartiesten tot muziekbands, overwegend Thai, dat wel.

Een van die bars heeft de naam “Noir” en staat erg goed bekend. Bij binnenkomst wordt u begroet door een aantal aantrekkelijke Thaise serveersters die u naar binnen gaan begeleiden. Het is erg donker, vandaar de naam. Tegen twaalven treedt er elke avond een muziekband op gedurende ruim een uur. De sluitingstijd is 2 uur.

Direct naast Noir is de Goodnight bar, een prettig kleine bar met restaurant, dat van 6 tot 1 uur s’ nachts is geopend. Het restaurant is geopend tot middernacht. Op vrijdag en zaterdag ook daar live muziek.

In die straat nog meer bars, zoals de Curve Bar, de Red Bar en de Bus Bar, allemaal te vergelijken met de hierboven beschreven bars.

Nachtclub

Als u de Bus Bar gevonden hebt, zie tu aan de overkant de nachtclub Tawan Daeng, te vergelijken met de eerder genoemde Speed Disco. Ook daar een grote verscheidenheid aan bands, zangers en dansers, (Thai).

Het is echter minder lawaaiig, waardoor het een bredere leeftijdsgroep aantrekt en populair is bij zowel Thais als farangs, die een laat avondje uit willen. Tegen middernacht wordt het daar druk tot aan de sluitingstijd van 3 uur.

Farang Bars

Buiten de gebaande paden, op Thani Road ligt de kleine maar unieke Nekromantix Saloon. Meer dan dertig verschillende internationale bieren zijn daar beschikbaar, al zijn ze niet goedkoop. Het is alleen open op vrijdag en zaterdag, maar dan wel met internationale muziekbands.

Andere farang bars, die het vermelden waard zijn, zijn Paddy’s Irish Bar, Outback Grill en Jimmy’s Sports.

Belangrijk advies

Een belangrijk ding voor mannelijke bezoekers, die alleen op pad gaan in Buriram is om te onthouden is dat Buriram niet te vergelijken is met Bangkok of Pattaya. Dat wil niet zeggen, dat de Thaise dames in Buriram niet benaderbaar zijn, maar het contact moet wel wat subtieler worden aangepakt. Behandel de dames met respect en charme en wie weet waar dat toe kan leiden.

Bron: artikel van Rob Holmes in The Buriram Times

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Het nachtelijk uitgaansleven in Buriram”

 1. Jan Doedel zegt op

  Op de foto ziet het er niet erg spectaculair uit moet ik zeggen. Wat kortgerokte jonge dames (13 in en dozijn in Thailand) die verveeld naar een schermpje staren. Ook het meubilair ziet er niet schokkend anders uit. Zou overal in Thailand kunnen zijn eigenlijk. Kortom: het uitgaansleven is geen reden om helemaal naar Buriram te gaan. Wat dan wel? Als je de pech hebt dat de familie van je vrouw in die uithoek woont misschien. Zo iets als Jipsing Bourtange in Nederland. Helaas woont mijn vrouw in een andere saaie uithoek in de Isan!

  • Hendrik S. zegt op

   Nee voor het uitgaansleven hoef je inderdaad niet speciaal naar Buriram.

   Maar als je er bent, kan je iniedergeval wel op stap.

   Een uithoek is Buriram al een aantal jaren niet meer 😉

   Mvg, Hendrik S.

 2. Rob Huai Rat zegt op

  Jan Doedel zoals vaak negatieve reacties over Buriram en de rest van de Isan. Mijn vrouw komt gelukkig uit een klein dorp vlak bij Buriram en wij zijn al 38 jaar getrouwd. Ik kan je verzekeren dat ik me al die jaren uitstekend vermaakt heb. Ook de vele jaren dat ik hier permanent woon. Ik zeg ieder zijn meug. Ik vind Pattaya verschrikkelijk en ga niet graag naar Bangkok. Jij vind de Isan niets blijf er dan weg.

 3. Arie zegt op

  Ik heb elke dag naar heimwee naar Buriram,ben er zeker al 25 maal geweest in al die jaren dat ik in Thailand kom.Speed disco is zeker een aanrader ook wat de prijzen van de drankjes betreft,onder de 100 baht heb je een biertje of een breezer,kom daar maar eens om in de Walking street in Pattaya.
  Ook overdag vermaak ik mijn prima,er zijn enkele massage salons net aan de andere kant van het treinstation,ook is er een leuk koffietentje naast het treinstation waarvan mij de naam even ontschoten is.

  Wat ik ook wel is doe als ik in Buriram ben is even de trein pakken naar het eerstvolgende station richting Korat of Surin en daar is wat rondkijken.

  Afgelopen maand nog in Buriram geweest met een prima verblijf in het S-hotel,niet ver van het busstation. Via agoda geboekt betaalde ik 385 baht.

  • evie zegt op

   Hallo Arie, wij gaan de 7de mrt ’17 naar Buriram komen er aan via Don Muang, mij vraag hoe kom je van het vliegveld aldaar naar het centrum van Buriram?

   e.pleyter@hotmail.com

   • Joost Jongen zegt op

    Hallo Evie,

    Als je via vliegveld Don Muang aankomt, dan is de snelste manier met Air Asia of Nok Air doorvliegen naar Buriram airport, alleen vanaf daar moet je vervoer zien te regelen naar Buriramstad (afstand 30km), er staan daar nl. geen taxi’s.
    Vanaf Don Muang kan je ook naar het treinstation lopen en daar de trein nemen naar het centrum van Buriramstad.
    Of je pakt een taxi op Don Muang naar het NCA ( Nakhon Chai Air) busstation, NCA heeft een eigen busstation vlakbij het grote busstation Mo Chit (Chatuchak), daar kan je een rechtstreekse busverbinding naar Buriramstad pakken, de Gold Class rijdt zes keer per dag in ongeveer vijf uur Bangkok – Buriram voor ongeveer 400 baht p.p.
    Vanaf het grote busstation Mo Chit rijden nog meer busmaatschappijen naar Buriram, maar NCA is de beste en meest betrouwbare.

 4. Joost Jongen zegt op

  Ik woon nu vijf jaar in de stad Buriram en ik kan mij hier ‘s avonds zeer goed amuseren, want het is hier beslist niet alleen te doen op de Thani Alley, er zijn verspreid in de stad nog vele gezellige restaurants met live muziek, ook is er nog de Lively Market met café’s rondom een groot terras met live muziek waar het ‘s avonds erg druk en gezellig is, met vooral studenten die graag een praatje met je maken.

  Dan hebben we ook nog, voor de mensen die van sport houden, de voetbalclub ‘Buriram United’ die in een mooi stadion de thuiswedstrijden voor gem. 18.000 toeschouwers spelen, na de wedstrijd zijn daar op het stadionplein regelmatig optredens van Thaise topbands, zoals bv. ‘Carabao’ en dan is er natuurlijk ook nog het ‘Chang International Race Circuit’ waar veel internationale auto- of motorraces worden gehouden.

  Voor de farang die graag gezellig een biertje, wijntje of iets sterkers drinkt met een praatje, hapje, drankje, darten of poolen, hebben we hier ook nog de café/restaurants ‘The Windmill’ (met Nederlandse eigenaar Matthijs), ‘Tulip Boutique Hotel’ (met Nederlandse eigenaar Siebe), ‘Pizza Roma’ (Italiaans), ‘The Swaen’ (Engels), ‘Lakeside’ (Iers), ‘The Blue Note’ (Duits), ‘Oli wine and tapas bar’ (Frans), allemaal zaken waar je ‘s avonds gezellig een paar uurtjes kan verblijven.

  Maar ben je een uitgaander die graag animeer meisjes achter de bar ziet, dan moet je hier inderdaad niet wezen, maar gewoon gezellig in Pattaya of Bangkok blijven, hier moet je er nog wat voor doen om een avondje samen met je of een ander vrouwtje op stap te gaan.

  • Rene Chiangmai zegt op

   Bedankt voor deze informatie.

   Ik ben een paar keer in Buriram geweest. En ik zal wel vaker gaan komen want mijn vriendin woont in de buurt van Prakhon Chai.

   Ik ken nu Speed Disco en de barretjes in die straat.

   Ik ben ook een paar keer in de Bamboo Bar geweest.
   Het hotel waar ik de eerste keer verbleef (Buritel) wees mij hierop toen ik zei dat ik me eerst wilde douchen en daarna een biertje wou gaan drinken.
   Veel farang met Thaise vrouwen.

   Daarna heb ik een paar keer in Thai Hotel (tussen treinstation en Speed) overnacht. 600 Thb geloof ik.
   En een keer in een hotel recht tegenover het station. Zelfde prijs.

   Lively Market ben ik ook geweest. Dat viel tegen. Het was zo goed als uitgestorven. Maar jouw opmerkingen maken dat ik het nog een herkansing ga geven.

   Bedankt voor het vermelden van The Windmill en Tulip Hotel.
   Die wil ik zeker eens gaan bezoeken.

 5. Ger zegt op

  Buriram een kleine plaats met 30.000 bewoners zoals er zoveel zijn in Thailand.
  Voor het echte stadsleven en uitgaansleven in Noord-Oost Thailand kun je beter naar de 4 grote steden : Nakhon Ratchasim, 100 km van Buriram en slechts 250 van Bangkok of Khon Kaen, Udon Thani of Ubon Ratchatani.

 6. ton zegt op

  Het uitgaansleven is mischien niet zo spectulair als in bangkok en pattaya maar de hier boven beschreven lokaties z9in voor isaan begrippen perfect er komen helaas weinig toeristen naar buririram een half uurtje van buririram in nang rong heb je de phonom rungf tempel beetje verder de muanag tam uit de khmer periode voor iedereen die de isaan niet kent welkom

 7. Rene Chiangmai zegt op

  En ik vond de markt heel gezellig.
  5 minuutjes lopen vanuit de Bamboo Bar.
  Veel te eten natuurlijk. Dat kun je dan heerlijk aan het water oppeuzelen.
  Toen ik er was was er live Isaan muziek. Heel erg mooi.
  Extra pluspunt van de markt is dat er een heel grote biologische kraam is.
  Misschien niet op zijn Nederlands gecertificeerd, maar je mag er denk ik wel van uitgaan dat er minder rotzooi in zit dan in andere groenten en fruit.

  Gewoon gezellig.

  Ik heb op Google gezocht.
  Volgens mij was het Jira 12 Road


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website