Thailand-landkaart

Een update van de veiligheidssituatie op 21 mei 2010

Op woensdag 19 mei heeft het leger ingegrepen en zijn de protestlocaties van de roodhemden in Bangkok ontruimd. Dit is gepaard gegaan met veel geweld met als gevolg vele doden en gewonden, waaronder buitenlandse journalisten.

Als reactie op de ontruiming hebben de Redshirts (roodhemden) branden gesticht in het centrum van Bangkok. Een aantal warenhuizen waaronder Central World is afgebrand.
Ook in het Noorden en Noordoosten van Thailand is er onrust ontstaan en zijn er overheidsgebouwen in brand gestoken. 

Om verder bloedvergieten en ongeregeldheden te voorkomen hebben de meeste Redshirtleiders zich gemeld bij de Thaise politie en zijn zij in hechtenis genomen. De Redshirts hebben de protestlocaties verlaten er is nu sprake van een gespannen rust in Bangkok. 

Een overzicht van de reisadviezen op 21 mei:

 • Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een reisadvies met waarschuwingsniveau 6 voor Bangkok. Dit kan je interpreteren als een negatief reisadvies voor geheel Bangkok. Alle reizen naar Bangkok worden ontraden.
 • Er is een avondklok ingesteld voor 23 provincies in Thailand.
 • De avondklok geldt van negen uur ’s avonds tot vijf uur ’s ochtends, voorlopig tot zondag 23 mei aanstaande.
 • Onder de avondklok vallen ook Bangkok, Chiang Mai en Pattaya.
 • De avondklok geldt niet voor de meer zuidelijke toeristensteden zoals Phuket en Koh Samui.
 • De provincies met een avondklok zijn: Bangkok, Nakhon Pathom, Chon Buri, Nonthaburi, Samut Prakarn, Pathum Thani, Ayutthaya, Khon Kaen, Udon Thani, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Si Sa Ket, Chiang Mai, Chiang Rai, Nan, Lampang, Nakhon Sawan, Kalasin, Mukdahan, Nong Bua Lumpu, Roi Et, Sakhon Nakhon en Ubon Ratchathani.
 • In het noorden en noordoosten van het land is extra waakzaamheid geboden in verband met mogelijke rellen. Reizigers naar Thailand wordt hoe dan ook aangeraden samenscholingen en demonstraties te mijden en zich goed te (laten) informeren over de actuele ontwikkelingen.
 • De Nederlandse Ambassade in Thailand noemt op haar website de situatie in Bangkok nog steeds gevaarlijk en onvoorspelbaar. Nederlanders in Bangkok wordt geadviseerd zoveel mogelijk binnen te blijven en verplaatsingen in Bangkok te beperken.
 • Het calamiteitenfonds heeft met ingang van 14 mei een dekkingsbeperking afgegeven voor geheel Bangkok, exclusief de luchthavens en de luchthavenhotels.
 • De internationale luchthaven van Thailand, Suvarnabhumi Airport, op circa 30 kilometer van Bangkok is veilig en normaal toegankelijk.
 • Registreer je bij de Nederlandse Ambassade in Thailand, zodat je per SMS gewaarschuwd kan worden bij dreigende calamiteiten.

Ongemakken voor toeristen

 • De Nederlandse Ambassade is tot nader order gesloten.
 • Niet alle pinautomaten werken.
 • Avondklok voor 23 provincies.
 • Mogelijke verkeersproblemen en langere reisduur in Thailand om Bangkok te mijden.

Websites voor informatie over veiligheidsrisico’s in Thailand en reisadvies

– Nederlandse ambassade Bangkok

Ministerie van Buitenlandse Zaken

– Tourism Authority of Thailand

Voor de meest actuele reisadviezen voor Thailand verwijzen wij u naar de websites van de officiële instanties. Neem voor vragen en advies altijd contact op met uw reisorganisatie.

.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Veiligheidssituatie en reisadvies Thailand”

 1. Redactie zegt op

  Inmiddels is er een uitzondering gemaakt voor Pattaya City. Hier is de avondklok vanaf vandaag niet meer van toepassing.

 2. Robert zegt op

  Waar is het negatieve reisadvies voor Londen nu?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website