De website Vakantie.nl heeft een onderzoek gehouden onder 3.000 respondenten naar het effect van een vakantie op een relatie.

Bijna een kwart van de vakantiegangers heeft tijdens de vakantie meer zin in seks. Daarnaast is de kans op een huwelijksaanzoek 1 op 7, heeft bijna de helft moeite de partner na de vakantie weer minder te zien én brengen we eindelijk eens veel tijd met elkaar door. Samen op vakantie gaan is daarmee een goede investering in de relatie.

Huwelijksaanzoek

Ook ontpopt de partner zich tijdens de vakantie als een ware geliefde die minder gestrest is (32%) en romantischer (10%). Eenmaal op de plek van bestemming is de kans op een huwelijksaanzoek 1 op 7, blijkt uit het aantal op vakantie ten huwelijk gevraagde respondenten. Voor stellen met kinderen is vakantie een goede opsteker voor de relatie. Meer dan de helft gaat wel eens zonder de kinderen op vakantie. 70% doet dit om eindelijk eens tijd voor elkaar te hebben.

Vakantie, de ultieme relatietest

Ondanks dat is niet alles rozengeur en maneschijn op vakantie. Bijna de helft van de Nederlanders vindt op vakantie gaan de ultieme relatie test. De liefdesperikelen beginnen al bij het boeken van de vakantie. 39% heeft vooraf discussie over de bestemming en soort vakantie. Ook de mindere kanten van de partner komen tijdens de vakantie naar boven. Het grootste irritatiepunt is het hebben van verschillende voorkeuren over de invulling van de vakantie, zoals de hele week op het strand zonnen tegenover op excursie gaan.

Romantisch Thailand

De meest romantische bestemmingen, ooit bezocht door de respondenten, zijn Toscane, Venetië en Thailand. De minst romatische bestemming is het Turkse Alanya. Ook de Ardennen, Hurghada en Nederland worden niet als romantisch gezien.

3 reacties op “Vakantie naar Thailand: romantisch en goed voor je seksleven”

 1. scheiden zegt op

  gelukkig vergeten die gelukzalige enqutes altijd de negatieve kant-dat zou de verkoop wel eens kunnnen schaden. Dus, voor degenen die dat nog niet wist: vakanties zijn ook uitermate bevorderlijk voor een scheiding van dat eenszo gelukkige stel vlak erna.
  Ik vermoed zelf dat Thaild dat nog wel erger maakt: een geemancipeerde Kenau met haar op de tanden of een lieftallig Thais droommeisje? dan jaag je gewoon als een kip zonder kop dat laatste na en ontdekt pas als het te laat is dat ze ook haar op de tanden heeft, nog erger Kenau kan wezen, maar dan charmant en een roofzuchtige geldbeluste familie op de achtergrond. Nog erger lijken mij de ozo gelukkige homo-stelletjes die zich ”wij laten ons niet uitmekaarhalen” door Thaise prinsjes een overheerlijke massage laten aanpraten. Dan wil die chocoprins door rijst gevoed er wel tussen.

 2. Johnny zegt op

  Ik ben ooit eens met mijn ex naar Maleisie geweest voor 3 weken, nou ik heb er niks van gemerkt. Nu is Maleisie geen Thailand, anders was de boot helemaal aan geweest denk ik met die mooie Thaise bloemen.

 3. Ferdinand zegt op

  Thailand goed voor je sex-leven.

  De temperaturen bereikten gisteren een maximum van boven de 42 C en de komende dagen wordt hier in de Isaan 44 C voorspelt, terwijl de elektra (dus de Airco) af en toe uitvalt en voor April een te kort aan energie wordt verwacht door de sluiting van centrales in Myamar (gevolg; mogelijk enkele uren per dag geen elektra).

  Bij dit weer gutst het zweet uit elk plekje van je lichaam waar je het niet wilt. Voor mij is het “warme” (zeg dit jaar maar het “hete”) seizoen, Sex niet echt het eerste waar ik aan denk.
  Meer aan een koud drankje en heel veel ijsklontjes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website