De Thaise toeristische sector heeft flink te leiden onder protesten van de UDD (redshirts) en de politieke onrust.

Vertegenwoordigers uit de toeristische sector hebben aangekondigd aanstaande vrijdag ook te willen demonstreren bij het Koning Rama VI Monument in Bangkok.

Toerisme Thailand lijdt schade

“Medewerkers van meer dan 1.000 toeristische bedrijven verzamelen zich rond het monument bij de ingang van Lumpini Park. We zullen een oproep doen aan de regering en de UDD om hun politieke meningsverschillen te beslechten,” liet Charoen Wangananon, woordvoerder van de Federatie van het Thaise Toerisme (FETTA), woensdag weten.

“De roodhemden moeten stoppen met protesteren, de toeristische industrie in Thailand heeft al meer dan 10 miljard baht aan inkomsten verloren. ”

“Hoe langer de redshirt protesten duren, hoe meer er een negatief beeld van Thailand ontstaat.

“Dit is het hoogseizoen voor ons, de toeristen komen naar Thailand om deel te nemen aan de Songkran festiviteiten,” aldus de FETTA woordvoerder.

Vooral veel toeristen uit China hebben reizen en vakanties geannuleerd. Het aantal chartervluchten uit China zou inmiddels gehalveerd zijn.

Aanhangers van de UDD lieten weten dat de toeristische sector zich afzijdig hielden toen de Yellowshirts eind 2008 de luchthaven in Bangkok bezetten. Zij zien de actie dan ook als een ‘politieke’ daad.

.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Thaise toeristische sector wil einde aan politiek gekrakeel”

 1. PIM zegt op

  Door de bezetting van het vliegveld is alleen al 15 miljoen euro door mijn investeerders niet doorgegaan .
  Laat de Reds eens wijs worden .
  Nu worden de mensen nog armer die het juist hard nodig hebben .
  Die geniale oplichter heeft nooit genoeg,als de Reds wijs zijn moeten ze hun aanhangers laten inzien dat hij over hun rug schatten heeft gepakt .

 2. Khun Peter.bkk zegt op

  Meneer PIM
  Lees eerst voor U wat schrijft !
  De bezetting van de Airport dat waren de Yellow Shirts !

 3. Evert zegt op

  de rode hemden hebben hastikke gelijk. het gaat best goed in thailand. Behalve in isan en het noorden. zij eisen ook hun deel, groot gelijk. jammer voor de toerist, die komt wel weer terug. je ken niet alles instandhouden om alleen de toerist. zou niet eerlijk zijn voor de arme thai

 4. PIM zegt op

  Beste Khun Peter .
  Kunt u of iemand anders mij vertellen wanneer ,hoe en waarom de Reds zijn ontstaan ?
  Ik leer graag iets over Thailand .
  Vriendelijke groet ,PIM

 5. Redactie zegt op

  @ Pim, lees dit artikel eens, staat wel veel info in: http://www.mo.be/index.php?id=63&tx_uwnews_pi2%5Bart_id%5D=27881&cHash=9262c870fd


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website