Veel toeristen zijn geschrokken van de beelden uit Thailand. Ze maken zich zorgen of een geboekte vakantie wel door kan gaan. Sommigen overwegen zelfs om maar thuis te blijven.

Zolang het Calamiteitenfonds geen dekkingsbeperking afgeeft, kun je bij een pakketreis niet kosteloos annuleren. Heb je alleen een vliegticket geboekt, dan is annuleren ook niet mogelijk. Je kunt natuurlijk besluiten om niet te gaan, maar dan ben je wel je geld kwijt.

Op de website van Consuwijzer staat wat nuttige informatie voor toeristen:

Mag u een reis annuleren omdat u bang bent voor uw veiligheid?

  • Annuleren kan altijd. Maar u krijgt niet altijd uw geld terug. Hieronder leest u wat uw rechten zijn bij een pakketreis en bij een los vliegticket. En wat u nu het best kunt doen.

Hebt u een pakketreis naar Thailand geboekt?

  • Een pakketreis is een vlucht met een verblijf of een vlucht met een rondreis. Voor een pakketreis geldt:
  • Neem contact op met uw reisorganisatie. Zij beslissen of er nog gereisd wordt. Misschien wijzigt de reisorganisatie uw reis of biedt men u een andere reis aan. Overleg daarover.
  • Een andere reis moet gelijkwaardig zijn aan uw boeking. Anders kunt u een deel van uw geld terugvragen of zonder kosten annuleren.

Gaat uw geboekte reis toch gewoon door? En u wilt niet gaan?

  • Dan kunt u alleen zonder kosten annuleren als het voor een ieder te onveilig is om nog te reizen in het gebied waar u heen gaat. Het Ministerie van Buitenlands Zaken geeft informatie over de veiligheid in alle landen. Of het Calamiteitenfonds stelt een (dreigende) calamiteit vast. Dat kan u helpen om aan te tonen dat de situatie echt te onveilig is.

Stelt het Calamiteitenfonds voor uw vakantiegebied een dekkingsbeperking vast? En is uw reisorganisatie aangesloten? En u vertrekt binnen 30 dagen?

  • Dan kunt u altijd zonder kosten annuleren.

Hebt u een los vliegticket naar Thailand gekocht?

  • U kunt proberen uw ticket te annuleren of te wijzigen. Wilt u weten wat dat kost? Kijk dan in voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. Alleen als uw vlucht uitvalt is de luchtvaartmaatschappij verplicht om uw ticket te vergoeden.

Aanvullende informatie:

Calamiteitenfonds

Wanneer het Calamiteitenfonds een dekkingsbeperking afgeeft (ook wel bekend als negatief reisadvies), dan kunnen reizigers vanaf 30 dagen voor vertrek hun reis kosteloos annuleren. De reisorganisatie moet dan wel zijn aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Annuleringsverzekering

Je kunt alleen gebruik maken van de annuleringsverzekering onder één van de annuleringsvoorwaarden. De annuleringsvoorwaarden betreffen persoonlijke omstandigheden, zoals ziekte van jezelf of een familielid. De situatie in Thailand valt niet onder de annuleringsverzekering, dus biedt in dit geval geen uitkomst.

Omboekverzekering

Een handige uitkomst in dit soort gevallen is de omboekverzekering. Reisverzekeraars Unigarant en De Europeesche bieden de omboekverzekering aan via de touroperators en reisbureaus. Je kunt hiermee tot twee weken voor vertrek kosteloos je reis omboeken als er een veranderde situatie ter plekke is ten opzichte van het moment van boeken.

Bron: www. Consuwijzer.nl en www.reisverzekeringblog.nl

1 reactie op “Je reis naar Thailand annuleren kan niet zo maar”

  1. francky zegt op

    Heeft iemand weet met de annulering in Belgie ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website