De ANWB voorspelt dat in 2012 er iets minder verre vakanties ondernomen zullen worden.

De Verenigde Staten blijven met 410.000 vakanties ook in 2012 de absolute nummer 1 als verre vakantiebestemming. De Nederlandse Antillen (145.000) en Indonesië (104.000) komen respectievelijk op een tweede en derde plaats.

Waar voor je geld

Het totaal aantal vakanties in 2012 zal met 36.2 miljoen ongeveer op hetzelfde niveau liggen als vorig jaar. Ruim de helft van de vakanties zal in het buitenland doorgebracht worden (18.5 miljoen), iets minder dan de helft in eigen land (17.7 miljoen). Nederlanders besteden dit jaar niet minder aan een vakantie. Ze zoeken wel naar de beste deal, waarbij waar voor je geld heel belangrijk is. En na twee natte zomers in eigen land zullen zonnige bestemmingen als Spanje, Frankrijk en Turkije dit jaar populair zijn, aldus de toeristenbond.

Vakantie belangrijk

Op vakantie gaan blijft belangrijk voor Nederlanders, alle economische onzekerheden ten spijt. Wel zullen veel vakantiegangers, die niet aan de schoolvakanties gebonden zijn, langer wachten met boeken. Zij wachten op zekerheid rond hun financiële situatie en kijken wat de weersomstandigheden zijn.

Sport

Zoals eerder bleek tijdens grote sportevenementen,verwacht de ANWB ook deze zomer tijdens het EK voetbal in de Oekraïne en Polen, dat Nederlanders zullen wachten met het boeken van de vakantie om de voortgang van het Nederlands elftal te volgen tijdens het EK. De Olympische Spelen in Londen zullen juist zorgen voor iets meer vakanties naar Groot-Brittannië.

Cruises

De opmars van de cruise gaat ook dit jaar door. In 2010 werden er circa 60.000 zeecruises ondernomen, vorig jaar lag dat aantal op 113.000. Een cruise is veelzijdig en geschikt voor alle leeftijden. Opvallend is verder de populariteit van de themavakanties, zoals bijvoorbeeld een golfvakantie, yogavakantie of kookvakantie. Nederlanders willen een hobby uitoefenen en ze willen een persoonlijke beleving.

De top 3 vakantielanden van 2012 met aantal vakanties:

  1. Duitsland 3.3 miljoen
  2. Frankrijk 2.9 miljoen
  3. België 1.9 miljoen

Overigens blijft Frankrijk tijdens de zomerperiode de populairste vakantiebestemming van de Nederlanders.

Bronnen: ANWB en CVO 2011

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website