Door Hans Bos

De Thaise Kamer van Koophandel vreest een domino-effect door de aanhoudende demonstraties van de Roodhemden in Bangkok. Volgens de KvK heeft meer dan 70 procent van de toeristen een geplande trip naar de Thaise hoofdstad afgezegd en staat het overgrote deel van de hotelkamers op Rattanakosin-eiland, waar de demonstraties plaatsvinden, leeg. Inmiddels zijn als gevolg van de onrust 20 chartervluchten naar Thailand gecanceld en hebben ruim 30 landen toeristen gewaarschuwd Thailand te mijden.

Toerisme en demonstraties

Volgens de KvK lijdt de private sector in Thailand het meest onder de politieke situatie en vallen ontslagen in de toeristische hoek niet te vermijden als de demonstraties nog lang doorgaan. Toeristen brengen Thailand jaarlijks circa 50 miljard euro in het laatje. Dagelijks worden in Bangkok ruim 1.000 geboekte hotelkamers afgezegd. De KvK vreest voor investeringen en een teruglopende export als de politieke instabiliteit nog langer voortduurt.

Voor zaterdag 27 maart staat wederom een grote demonstratie op het programma van de roodhemden. Zij eisen ontbinding van het parlement en nieuwe verkiezingen. Een deel van hen eist tevens terugkeer van de in 2006 afgezette premier Thaksin Shinawatra. Hij moet nog twee jaar gevangenisstraf uitzitten wegens machtsmisbruik en is door de Thaise Hoge Raad ‘ontdaan’ van ongeveer de helft van zijn vermogen van 1,4 miljard euro. Thaksin zegt in Dubai te verblijven en wil alleen onderhandelen met premier Abhisit als hij een vrijgeleide krijgt om Thailand binnen te komen en weer te verlaten.

.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Demonstraties kosten toeristische sector veel geld”

  1. Vital Moors zegt op

    Goed idee Wallie.

    Ook al was in december 2008 de luchthaven gesloten. Toch ben ik via Singapore en Utapau naar Bangkok geweest en er een maand gewoond. Ik heb geen enkele demonstrant gezien!

    Veel plezier en geniet ervan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website