Een uitstekende manier om Bangkok te verkennen is een boottocht op de Chao Phraya rivier. De Chao Phraya speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Bangkok. Door de eeuwen heen werden op de oevers van de rivier vele tempels en andere bezienswaardigheden gebouwd.

De vele vertakkingen van de rivier vormen de kanalen die het hart van de stad met de buitenwijken verbinden. Een boottochtje op één van die kanalen of ‘klongs’ is dan ook een must. Leuk om te bekijken zijn de drijvende marktjes waar je de heerlijkste verse groenten en fruit kan kopen. Het Nationaal Museum, Grand Palace, Wat Po en Wat Arun zijn gemakkelijk te bereiken met de riviertaxi, die stopt bij diverse halteplaatsen.

Twee riviertaxidiensten pendelen heen en weer over de Chao Phraya rivier: de openbare forensendienst, is druk maar goedkoop. Koop een dagkaart voor de Express Boat. Je kunt dan in- en uitstappen waar je maar wilt. Een gids aan boord van de boot geeft tekst en uitleg bij de bezienswaardigheden onderweg. Wanneer de duisternis intreedt weerspiegelt de rivier de vele lichtjes op de oevers. Een avondcruise is de beste manier om de lichten van Wat Arun te zien.

[youtube]http://youtu.be/qQsnjLxbrBE[/youtube]

4 reacties op “Chao Phraya River Tour (video)”

 1. peter zegt op

  PAS OP dat je de laatste boot niet mist !

 2. cm kadee zegt op

  het is zeker een aanrader een boot tocht over de rivier iedere keer dat ik in bangkok ben neem ik de boot en meestal stap ik af bij het vis restaurant ik ben er weer op 11-12-2012 en ga daar weer heerlijk eten.

 3. piet zegt op

  moet je echt doen, als het kan met een thai meisje, zei zal alles laten zien,
  moet natuurlijk wel engels spreken
  voor 500 bath heb ik veel gezien,s,avonds hebben we lekker gegeten en afscheid genomen,
  nu nog steeds ben ik aan het chatten met haar via msm,leuk gewoon !!

  • Ronny zegt op

   Dit is nu echt eens een heel goed advies. Ik heb er nooit bij stilgestaan om dit aan een Thai’s meisje te vragen. Voor de prijs moet je het niet laten. Ik twijfel er ook niet aan dat ze alles zal laten zien…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website