Dit jaar waren er meer bezoekers op de Vakantiebeurs dan vorig jaar. De teller steeg tot 126.279 bezoekers, een toename van 3,4% ten opzichte van de voorgaande editie (122.100).

De bezoekers waren vooral geïnteresseerd in informatie over Europa (45%), gevolgd door een ver weg bestemming (41%) en Nederland (14%). Italië heeft ten opzichte van vorig jaar met Frankrijk van plaats gewisseld als meest populaire Europese vakantieland. Spanje is wederom derde. Deze top 3 wordt gevolgd door Duitsland en Oostenrijk/Zwitserland. Landen binnen Europa die ook goed scoren zijn respectievelijk Portugal, Griekenland en Scandinavië. Dit blijkt uit de evaluatie van beursorganisatie VNU Exhibitions Europe.

Thailand

Buiten Europa gaat de meeste aandacht uit naar Azië, vooral Indonesië, Thailand, Vietnam en Maleisië. De USA werd als tweede genoemd en Zuid-Amerika als derde, vooral Costa Rica, Argentinië, Brazilië, Mexico en Peru.

Gemiddelde vakantiebesteding

De vakantiegangers denken gemiddeld in totaal dit jaar per persoon bijna 3.000 euro aan vakanties te besteden: 28% tot 1.500 euro, 23% van 1.500 tot 2.500 euro en bijna de helft (49%) geeft een bedrag uit van 2.500 tot zelfs meer dan 10.000 euro.

Uit de evaluatie blijkt verder dat ruim driekwart (77%) van de beursbezoekers bereid is om meer te betalen als een reis duurzaam wordt georganiseerd.

De data van de Vakantiebeurs in 2013 zijn van dinsdag 8 januari tot en met zondag 13 januari.

17 reacties op “Azië populair bij bezoekers Vakantiebeurs 2012”

 1. F Baarssen zegt op

  Hoi,

  Ik wil begin april gaan backpacken hebben jullie ook nog tips welke maatschapij ik het best kan pakken voor chiang mai-phuket.graag wou ik ook weten of het slim is om via booking.com hotels te boeken i.v.m songkran of de bonnefooi?

  • Er zijn in Thailand meerdere low-cost airlines die op Chiang Mai vliegen, de prijzen liggen redelijk dicht bij elkaar. Een hotel boeken kan via Green Wood Travel, die geeft de laagste prijsgarantie en geen verborgen kosten, bijvoorbeeld voor gebruik van een credicard.

   • Fluminis zegt op

    Air Asia heeft een directe vlucht Chiang Mai – Phuket die regelmatig zeer scherp geprijsd is.

    Leuke reclame van Greenwood maar niet waar. Heb al 2 maal ervaren dat een andere aanbieder lager zat met de prijs (ook zonder verborgen kosten) en Greenwood hun garantie niet waar konden maken. Gewoon goed op de diverse sites kijken voor hotels en niet iemand geloven op zijn blauwe ogen of zijn garantie voor waar aannemen.

 2. F Baarssen zegt op

  maar welke zijn dat op internet kan ik alleen airasia vinden welke van chiang mai naar phuket vliegt

  • hans zegt op

   http://www.nokair.com heeft ook veel binnenlandse vluchten maar deze gaan meestal eerst
   weer via bangkok, opletten welk vliegveld je neemt soms ook nog goedkoper dan airasia,
   en vmet Air Berlin kun je vlucht dusseldorf bangkok boeken, maar dan moet je niet te groot zijn AB heeft weinig beenruimte. Die binnenlandse vluchten zijn goed en niet duur.

   Persoonlijk zou ik het wel aandurven om op de bonnefooi een hotel te pakken, is vaak goedkoper en je kunt zien waar je terecht komt.

   • hans zegt op

    http://www.airasia.com heeft echt wel meer routes in thailand, hebben ook nog wel redelijk vaak promos, dus ff uitkienen en kijken welke goedkoopste is. Dus bij de beide maatschappijen alles volledig invullen want de een werkt weer later met belastingen en toeslagen en insurance.

 3. F Baarssen zegt op

  dank je wel voor de info neem airasia wel want die gaat direct en mooie tijden kom op 1700bath.soms moet je ook niet te moeilijk willen doen

  • TH.NL zegt op

   Ik zou als ik jouw was wel op tijd het vliegtuig en je hotel of guesthouse boeken want rond Songkran zit alles bomvol in Chiang Mai.

 4. F Baarssen zegt op

  ja zat al te kijken en zag al dat de meeste hotels nog maar paar kamers over waren als je beetje in het centrum wil,heb vandaag maar geboekt.Nu alleen vliegtuig nog.Wil na songkran met vliegtuig naar phuket om daar rond te gaan trekken maar phuket zelf is genoeg daar hoef je niet te boeken.heeft iemand ervaring met de kleinere eilandjes of dat snel vol geboekt is?

 5. Frank Franssen zegt op

  Ik denk dat de data van de vakantiebeurs verkeerd vermeld staan

  Frank

  • @ Waarom denk je dat Frank?

   • Frank Franssen zegt op

    Je schrijft”:
    De data van de Vakantiebeurs in 2013 zijn van dinsdag 8 januari tot en met zondag 13 januari.

    Zondag is het echter al 15 januari en niet 13

    Frank

    • @ Misschien gebruik jij de Boeddhistische kalender 😉 In mijn agenda is 13 januari 2013 op een zondag.

     • Frank Franssen zegt op

      Sorry, maar ik nam als vanzelfsprekend aan dat we het over dit jaar (2012) hadden).
      Ook gezien de hoofdtekst van dit item: “Azië populair bij bezoekers Vakantiebeurs 2012”
      Weten we in elk geval, bij leven en welzijn wanneer volgend jaar de vakantie beurs is.

      Verwarrend, toch ?

      Frank

      • @ De bedoeling van de onderste regel is dat je die data vast reserveert in je agenda 😉

     • hans zegt op

      Boeddhistische kalender van 2013 word vrij lastig om daar aan te komen Peter…

 6. jan maassen van den brink zegt op

  ik neem altijd 2dagen hotel en dan kijk je rond .dit is goed koper en je weet waar je terecht komt. zonder verplichting. en vaak goed koper


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website