In Thailand lopen duizenden mannen en vrouwen rond die de toekomst kunnen voorspellen. Of in ieder geval zeggen dat ze dat kunnen.

De een kan dat wat beter dan de ander, of kan beter raden dan de ander. Het is maar hoe je het bekijkt of waar je in gelooft. En als de ene voorspelling je niet bevalt, ga je naar een ‘fortune teller’ wiens predicties je beter aanstaan. Niets is fantastischer dan de werkelijkheid, zeker in Thailand.

In Thailand gaat zelfs de premier voor zijn of haar beleid te rade bij mensen die in de toekomst (denken te)  kunnen zien. Voor nuchtere westerlingen onbestaanbaar en lachwekkend, hoewel menigeen moet toegeven dat er meer is tussen hemel en aarde. Af en toe ontspoort de trein met waarzeggers, zoals onlangs bij de al jaren geleden overleden Pla Boo. Volgens zijn vader voorspelde de jongen dat de Bhumiboldam het op 31 december 2011 zou begeven, met honderden doden tot gevolg. Bijgelovig als veel Thai zijn, namen bezoekers het zekere voor het zekere en vierden nieuwjaar elders. De vader van Pla Boo heeft vervolgens een voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen van vijf maanden, wegens het veroorzaken van paniek.

Dat mag niet gebeuren, vinden vooraanstaande Thaise waarzeggers. Er moet een wet komen die hun kunsten regelt, zo zegt Pinyo Pongchareon, de voorzitter van de Internationale Vereniging van Astrologen. Alleen voorspellers die gebruik maken van een betrouwbare vorm van sterrenkijken of lid zijn van een geregistreerde organisatie mogen voorspellingen doen. Dit om mislukking en misleiding te voorkomen. Mijnheer Pinyo heeft al eens eerder geprobeerd om de regering voor een wettelijke regeling te interesseren, maar die gaf toen niet thuis.  Hij wil nu samen met het ministerie van Cultuur, Opvoeding en Menselijke Ontwikkeling een wetsontwerp indienen, om fraudeurs in het voorspellen buiten spel te zetten. 80 procent van de wet komt voor rekening van de waarzeggers, de rest moet de overheid invullen. Ik voorspel dat dit wetsvoorstel het niet gaat halen. Hoewel, in Thailand weet je dat nooit.
 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Voorspellers willen hun kunsten wettelijk regelen”

 1. Ron Tersteeg zegt op

  Hallo,
  Ja met 90% moet oppassen want zijn oplichters die kloppen geld uit je zak maar dat heb je hier ook dus dat is niks nieuws.
  in Thailand licht het toch wel iets anders denk ik want men speelt in op de bijgelovigheid van een heleboel mensen,en de geen die dat doen zijn smeerlappen maat goed ook dat de betreffende minister niet thuis gaf.
  Ronald.

 2. Henk zegt op

  Eigenlijk willen die toekomstvoorspellers hunnen eigen toekomst beter voorspellen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website