De Tourism Authority of Thailand benadrukt vandaag nogmaals dat er geen belemmeringen zijn voor toeristen in Thailand of die naar Thailand willen reizen.

Hoewel de situatie in Centraal-, Noord- en Noordoost-Thailand ernstig is, zijn er geen problemen voor toeristen. In het zuiden van Thailand (Phuket, Krabi, Koh Samui en Koh Chang) is er niets aan de hand en kunnen toeristen genieten van een welverdiende vakantie.

Vrijwel alle belangrijke toeristische bestemmingen zoals Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Lampang, Sukhothai, Kanchanaburi, Ratchburi, Pattaya, Ko Chang, Rayong, Phuket, Krabi, Trang, Ko Samui en Hua Hin en de provincies zijn niet overstroomd en de weersomstandigheden zijn normaal voor de tijd van het jaar.

Toeristen die informatie wensen kunnen bellen met de TAT Informatie lijn: 1672 (Engelstalig). De actuele weersvoorspellingen zijn te zien op de Thailand Meteorological Department website: www.tmd.go.th/en 

Update voor Bangkok

De gebieden in het centrum van Bangkok waar toeristen zich normaal gesproken begeven, staan niet onder water en zijn volledig toegankelijk. De situatie is normaal, zowel voor de bezoekers als de inwoners van Bangkok in deze gebieden. De meeste gemelde overstromingen vonden plaats in de provincies ten noorden en oosten van Bangkok.

De stad Bangkok wordt beschermd door een groot netwerk van muren, dijken, kanalen en drainage tunnels. Het stadsbestuur gebruikt dit netwerk om de waterstroom te beheren en overstromingen in de stad te beperken. Sommige afgelegen buitenwijken van de stad Bangkok, kunnen met overstromingen te maken krijgen, als de huidige situatie voortduurt. Tijdens periodes van zware regenval, kunnen er plaatselijk overstromingen optreden van bepaalde laaggelegen straten en wijken in Bangkok. Meestal wordt dit snel opgelost door waterpompen die massaal worden ingezet.

De Chao Phaya rivier, die door Bangkok loopt, is op een hoger niveau dan normaal. Dit zorgt voor een aantal locale overstromingen langs bepaalde delen van de oevers. De waterstroom wordt in de gaten gehouden door ambtenaren en men doet er alles aan om grote overstromingen te voorkomen.

Het gebied rond de luchthaven Suvarnabhumi heeft aanzienlijke beschermingsmaatregelen tegen overstromingen getroffen. De luchthaven is niet getroffen door overstromingen en functioneert normaal.

De waterstanden in Bangkok zijn te zien op de website van de Royal Irrigation Department: http://dds.bangkok.go.th/scada

Uitgebreide informatie voor toeristen lees je op de website van de TAT: www.tatnews.org/situation_update/

12 reacties op “TAT: toeristen hoeven zich geen zorgen te maken”

 1. erik zegt op

  heb vannochtend geprobeerd drinkwater te kopen,was bij TOPS en Tesco Lotus hier in Lad Phrao en er was geen fles te krijgen,stellingen zijn compleet leeg,wel bier en cola,maar GEEN drinkwater

 2. Hans Bos (redactie) zegt op

  Hahaha…de TAT? De club die het toerisme naar Thailand moet stimuleren? Het zou nieuws zijn als de TAT het tegenovergestelde zou verklaren.

  • ruud NK zegt op

   Een thai kan gewoon niets negatiefs zeggen, dat roep verkeerde krachten op. Volg de berichten over Bangkok in de Bangkokpost en reken de gegeven cijfers eens door. Volg de cijfers over de verwachte hoeveelheid water en de mogelijkheid hoeveel daarvan per uur in zee gedumpt kan worden. Dan kan je niets anders verwachten dan dat ook Bangkok voor een deel onder komt te staan. Het vliegveld heeft een opslagcapaciteit van 4M kub en kan 1M kub per dag spuien. Er komt 5.000 kub water richting het vliegveld. O K positief blijven denken net als de thai.
   Voor de vakantie gangers in spee. Thailand is erg groot. Als je het noorden op Denemarken plaatst komt het zuiden onderaan Spanje uit. Plek genoeg om vakantie te houden.

 3. Belle zegt op

  Wat is de échte waarheid? Wij vertrekken donderdag naar Thailand en zijn graag op de hoogte van de juiste situatie.

  • @ Zoals het daar staat. Ik heb diverse mensen gesproken van vandaag, zowel in Bangkok, Pattaya als Hua Hin. Geen problemen. Het zuiden ook geen problemen. Bangkok ook (nog) niet. Mooier kan ik het niet maken. Alleen Ayutthaya is geen optie.

  • luite zegt op

   Ik zit nu in Bangkok, Banglampu. Ons Guesthouse haalt wel alle spullen naar boven, anderen doen het niet. Ik denk dat niemand precies kan voorspellen hoe erg het gaat worden. Feit is wel dat er een hoop water aan gaat komen. Tussen de 14e en de 18e zou het op z’n ergst zijn, neem maar zwemvesten mee ;P

   • @ Bangkok is 1,5 keer de provincie Utrecht. Dus het hangt er nogal van af waar je zit.

    • luite zegt op

     Ik had het alleen over de wijk Banglampu. Daarbij denk ik dat de meeste toeristen zich beperken tot een paar plekken ik BKK, Banglampu is daar één van. Ondanks dat deze wijk nergens wordt genoemd als een risico gebied, zijn veel mensen hier toch bezig spullen te versjouwen. Mooi voorbeeld van het vertrouwen van de lokale bevolking in de berichtgeving van hun eigen regering.

 4. Anneloes zegt op

  Ik vraag me ook af wat de échte waarheid is. Er staat ’toeristen hoeven zich geen zorgen te maken’, maar is dat zo? Ik heb de berichtgeving goed proberen te volgen en zou a.s. zaterdag naar Thailand vertrekken om te backpacken. Zoals het er nu naar uitziet ga ik niet, omdat ik mijn rondreis gewoonweg niet kán maken. Belangrijke toegangswegen zijn gesloten en de nachttrein naar Chang Mai rijdt niet of nauwelijks, dan zou ik alleen nog naar het Zuiden kunnen gaan, terwijl ik zeker 2 weken in het Noorden/Noordoosten zou verblijven. België heeft lijkt me niet voor niets een negatief reisadvies afgegeven?

  • @ Er zijn twee opties, je reisprogramma aanpassen of niet gaan. Je kunt met een binnenlandse vlucht naar Chiang Mai.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Angst is altijd een slechte raadgever. In de Isan is niet veel aan de hand en er zijn vele wegen die naar Chiang Mai voeren, bijvoorbeeld via Udon Thani en Loei. Een echte backpacker laat zich niet door water afschrikken.

  • cor verhoef zegt op

   Blubblub. Geintje. Anneloes. Gewoon gaan. “Backpacken”? Da’s toch avontuur. Refund voor je ticket kun je wel schudden. Daar moet de situatie veel ernstiger voor zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website