Eastern Economic Corridor in een breder perpectief

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: ,
23 november 2018

Thailand wil een hightech samenleving worden en een investeringsknooppunt voor innovaties. Kobsak Pootrakool laat desgewenst weten  dat het EEC-project wordt vergeleken met een model van economische ontwikkeling.

Hij is van mening dat de oprichting van de Eastern Economic Corridor (EEC) tevens een model is voor toekomstige economische ontwikkelingen.

Om het belang van het EEC project te benadrukken, gaf Kobsak aan dat de regering een vergunning heeft verleend voor de oprichting van buitenlandse scholen en universiteiten in de EEC die zich uitstrekt over de provincies Chonburi, Rayong en Chachoengsao. De scholen zullen cursussen en programma’s aanbieden op het gebied van technologie zoals robotica en automatisering, digitale technologie, luchtvaart en logistiek, automobielvaardigheden, intelligentie-elektronica en biotechnologie.

De EEC-zone is al de thuisbasis van buitenlandse autofabrikanten zoals Toyota, Honda en Ford, naast een groot aantal petrochemische en elektronische bedrijven die een grote aanwezigheid hebben gevestigd in de oostelijke provincies van Thailand.

Hij voegde er aan toe dat het kabinet onlangs 5 infra structurele projecten die in de EEC zone worden ondernomen er al vier van die projecten in ontwikkeling zijn.

3 reacties op “Eastern Economic Corridor in een breder perpectief”

 1. ruud zegt op

  Misschien zou hij moeten beginnen met lagere scholen.
  Ik heb anders geen idee, waar hij studenten vandaan wil halen, die in staat zullen zijn dat onderwijs te volgen.
  Hogere technische opleidingen, voor leerlingen voor wie de tafels van tien al te hoog zijn gegrepen, gaat niet werken vrees ik.

  • rentenier zegt op

   Als je er van uit gaat dat het op Thai gericht zal zijn, heb je gelijk. Te dom voor het achtereind van…. naar ik dacht te lezen dat het over Internationale opleidingen gaat en ik heb dicht bij een International Uni gewoond en betrokken (Hua-Hin) en het accent ligt dan niet op studeren maar ‘buitenlandse rijkeluis kinderen’ die een gemakkelijke manier zoeken om aan titels te komen. Het kopen er van is dan ook heel simpel en het brengt geld in het laatje en dat is belangrijker dan hogere ontwikkeling van Thaise breinen.

  • l.lagemaat zegt op

   China zal wel weer de “helpende “hand bieden door technici en dergelijk te sturen, waardoor Thailand nog meer ingelijfd wordt. (Zie Laos)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website