Het is warm in Thailand. Zeg maar gerust heet! Zelfs de aapjes zochten verkoeling in een plas water. Dat leverde een leuke video op. Wat is er immers leuker dan aapjes kijken?

Hier in Hua Hin heeft het al weken niet meer geregend en de koperen ploert laat zich steeds nadrukkelijker gelden. Gisteren stond er al een artikel in Bangkok Post dat er in Hua Hin en omgeving water schaarste dreigt de komende maanden. Daar komt nog bij dat de temperatuur zal blijven stijgen. Zelfs tot boven de 40 graden is de verwachting.

Gelukkig staat hier vrij veel wind (wij zitten vlak aan zee) anders was het niet uit te houden. Hoewel de temperatuur vandaag (zondag) bleef steken op 36 gaden, lag de gevoelstemperatuur boven de 40 graden.

Zaterdag ben ik met vriendin en enkele familieleden van haar waaronder wat kleine kinderen naar het strand gegaan. Wij gaan meestal naar het strand vlakbij Khao Takiab (de Apenberg), ook bekend van het grote Boeddhabeeld. Onderweg stoppen we dan even bij een restaurantje waar ze de lekkerste noodlesoep van Thailand verkopen.

Het strand is daar uitermate geschikt voor kinderen omdat het er nauwelijks afloopt. Je kunt ver de zee in lopen en dan komt het water nog maar tot je middel.

Ideaal ook voor zonaanbidders, een bedje met parasol huren kost slechts 50 baht. Er zijn eetentjes en restaurantjes. Toch is het er nooit druk. Alleen aan het einde van de middag wordt het drukker omdat Thai dan naar het strand gaan.

Hoewel het op de berg zelf wemelt van de apen, zie je er zelden wat op het strand. Dat was nu anders, een aantal apen hadden ook last van de hitte en waren uitgebreid aan het badderen in een poeltje op het strand. Ze stoorden zich niet aan de nieuwsgierige pottenkijkers die zichzelf ‘mensen’ noemen. Een jonge straathond wilde ook graag meedoen aan het waterplezier en zo ontstond er een leuke filmpje die ik met jullie wil delen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Zelfs de aapjes van Khao Takiab hebben het warm (video)”

 1. Pim zegt op

  Khun Peter weet de mooiste plekken van de stranden bij Hua hin leuk te brengen .

  Echt voor elk wat wils , hierbij ook laat zien aan bepaalde bloggers die reageren op rotsen onder water met kakkende paarden om je heen dat zij verder moeten kijken dan hun neus lang is .
  Uiteraard hebben deze ook gelijk ,die zijn meest onbekend met de omgeving en dan kom je via het centrum gauw op die commerciële stranden .

 2. Marian zegt op

  Wat een ontzettend leuk filmpje! Dit heb ik nog nooit eerder gezien; aapjes die puur voor de lol aan het badderen zijn en zelfs er in springen.

 3. Leon zegt op

  Hoi Khun peter.
  Zou jij dat noodle restaurant willen delen met mij, althans de naam dan?.
  Ik ga over 5 weken ook weer, ik kom daar al 8 jaar inmiddels en hebben een huurhuis daar sinds 3 jaar. Maar zo zie je wel, er is altijd wel weer iets te ontdekken in Hua Hin.
  Dat stukje waar je de apen hebt gefilmd daar ga ik in de s’middag ook wel eens een uurtje zitten ,leuk restaurantje en een heerlijk potje bier ja ja zo gaat de dag wel weer om.
  Al bij al Hua hin blijft gewoon heel leuk.

  • Khun Peter zegt op

   Hallo Leon, ik was bijna je vraag vergeten, excuses. Ik weet niet hoe het restaurantje heet. Wanneer je al bijna bij de berg bent zie je links een 7-Eleven (vanaf Hua Hin) ongeveer 300 meter verder aan dezelfde linkerkant is dat restaurantje. Ze verkopen alleen Noodlesoep. Er staan buiten twee van die Noodlesoepkarretjes. Binnen staan een aantal tafels waar je kunt eten. Het is er altijd druk met Thais. Ik zal wel een keertje een foto van de buitenkant maken.

   • Leon zegt op

    Hoi Khun Peter
    Hartelijk dank voor je reactie, over seven eleven gesproken er zijn er maar een paar haha. Maar ik ga het zeker vinden, en ga er lekker eten. Ik had mijn vrouw gevraagd maar die wist het ook niet. De reactie laat ik zeker achter op het forum, zodat anderen hier ook eens kunnen lekkerbekken.
    Thanks nog 4 weekjes in het koude kikkerland.

 4. richard zegt op

  Niet alleen de aapje krijgen het nog warmer. Ik krijg berichten dat het momenteel uitzonderlijk warm is in Thailand. Is het nog wel raadzaam om nu nog naar Thailand te gaan ? Volgens de weersberichten moet de grote hitte nog komen. Wat kun je dan nog
  anders doen dan de gehele dag in een shopping mall rond te hangen ??


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website