Sinds augustus dit jaar is er het Sirindhorn Dental Museum geopend op de Phayathai Campus van de Mahidol universiteit, deze is nu ook geopend voor het publiek. Dit museum is de grootste op dit gebied in Azië.

De bedoeling van dit museum is om Thaise mensen bewust te maken van mondhygiëne en preventie tegen tandbederf. Het museum is ingedeeld in vijf afdelingen en gebruikt interactieve technologieën om het een en ander te verduidelijken op het gebied van mondhygiëne. Op een leerzame en prettige manier wordt dit gebracht.

Het eerste deel is een eerbetoon aan de koning, die dit project ondersteunt als bijdrage aan de Thaise bevolking. Het tweede deel is een historisch overzicht zowel in Thailand, als China en India. Tevens is daar een prehistorisch skelet te zien, waar een tandheelkundige ingreep heeft plaatsgevonden. Deze zone geeft aan hoe mensen in het verleden aan gebitsverzorging deden. Tijdens de regering van koning Narai over Ayutthaya kauwden de mensen op betel omdat dat goed zou zijn voor de ademhaling en adem.

De derde afdeling geeft een overzicht van de faculteit der tandheelkunde aan de Mahidol universiteit in 1972. Tevens geeft het de tandheelkundige stand van zaken aan verspreid over het land. Op de vierde afdeling is een groot model mond te zien en wat voor een invloed bacteriën hebben op de mondhygiëne.

Op de vijfde tevens laatste afdeling is een grote collectie van tandheelkundige gereedschappen te zien nodig voor het onderhoud of reparatie van een gebit en foto’s die de ontwikkeling op dit gebied tonen. In Bangkok is er per ruim 1000 mensen een tandarts beschikbaar; in het noordoosten van het land daarentegen per 5500 mensen een tandarts.

Het Sirindhorn Dental Museum is van maandag tot zaterdag geopend vanaf 9.30 am tot 16.30 pm.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website