Pantip Plaza – Bangkok

Thailand is paradijs voor liefhebbers van elektronica. Wie in de warenhuizen en grote shoppingmalls rondloopt zal onder de indruk zijn. Mocht je van plan zijn om een tabletcomputer of smartphone te kopen, dan moet je wel rekening houden met een aantal zaken.

Zo worden er in Thailand veel kopieën van bekende merken verkocht en koop je voor een prikkie een imitatie iPad of iPhone. Dat hoeft geen slechte investering te zijn, mits je de beperkingen weet. Wij zetten een aantal tips en aankoopadviezen voor je op een rijtje.

Waar koop je imitatie elektronica?

De bekendste plaats om imitatie elektronica te kopen is Pantip Plaza. Het is een keten van elektronicawarenhuizen in Thailand waar kleine ondernemers een ruimte kunnen huren voor hun handel. Het meest bekende is de vestiging in Bangkok; een winkelcentrum van 5 verdiepingen aan de straat Thanon Phetchaburi vlakbij de Pratunam kruising waar de grote Pratunam markt ligt. Het winkelcentrum dat gespecialiseerd is in de verkoop van computerhardware en -software.

In het winkelcentrum is alles op computergebied verkrijgbaar, van de dure A-merken tot goedkope versies. Ook worden er veel software, muziekCD’s en DVD’s verkocht, voornamelijk gekopieerde.

Vanwege de centrale ligging is dit IT winkelcentrum zeer populair bij buitenlanders die in Thailand wonen, of er op vakantie komen. Er zijn echter nog meer dan 10 andere winkelcentra in Bangkok, soms groter, die precies hetzelfde aanbod als Pantip hebben. Bijvoorbeeld Fortune Town en IT Plaza.

Pantip is buiten Thailand berucht omdat er veel gekopieerde dvd’s, software en andere gekopieerde merkartikelen te koop zijn.

Een imitatie tablet aanschaffen in Thailand

Een tablet van Appel of Samsung is in Thailand niet veel goedkoper dan in Nederland. Maakt het merk je niet uit of wil een imitatie? Ga dan voor een alternatief van genoemde merken naar bijvoorbeeld Pantip Plaza. Daar koop je al een merkloos of imitatie tablet vanaf 2500 baht, omgerekend zo’ n € 64,- (met een batterij van 1800 mHa). Dat betekent ongeveer een batterijduur van 1 uur. Het besturingssysteem is vaak Android 2.3

De duurdere versies met Wifi kosten ongeveer 3900 baht of duurder. Een tablet met Wifi en 3G (met een batterij van 4000 mHa) kost ongeveer 5900 baht Deze versies hebben Android 4 (icecream sandwich). Maar….er is een maar. Voor de tablets met Wifi/3G geldt het volgende:

 • Er zijn tablets die alleen werken met Thaise aanbieders, zoals AIS of 12 call.
 • Er zijn tablets die werken met alle simcards dus ook in Nederland.

Het probleem is dat een Thaise verkoper zal melden dat het universeel is en dus ook in Nederland werkt. Echter daar kom je pas achter als je een tablet reeds gekocht hebt.

Simcard

De tablets worden zonder simcard verkocht. Hiervoor ga je naar een shop van bijvoorbeeld DTAC of AIS (ook te vinden in Pantip Plaza). Vervolgens hoor je dan: deze tablet wordt niet door ons netwerk ondersteund. Werkt alleen met AIS (of DTAC). Het verschil zit hem namelijk in het type netwerk.

Je hebt netwerken van 850/900/1800/1900/2100 mhz. Deze zijn als volgt geclassificeerd:

 • 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
 • 3G: WCDMA 2100MHz

Werkt een tablet alleen met AIS dan loop je het risico dat deze ook niet zal werken met je Nederlandse provider. Eventueel kan je proberen om terug te gaan naar de verkoper. De koop ongedaan maken en je aankoopbedrag terug krijgen is lastig. Meestal stelt de verkoper voor om een duurdere uitvoering aan te schaffen. Je moet dan bijbetalen en je bent alsnog duur uit.

De frequentie die je nodig hebt is niet gemakkelijk te achterhalen. Het is niet zomaar te zien op of in de tablet. Maar let op: staat er op 3G/WCMDA dan kun je de tablet gebruiken voor meerdere netwerken.

De verkoper weet weinig of niets af van deze problematiek en geven veelal alleen aan dat je er mee kunt gamen, film kijken en op Facebook. Dat zijn de belangrijkste voorwaarden voor Thai.

De medewerking van de providers in Thailand is op zich prima. Alleen zij kunnen een tablet niet zodanig aanpassen dat deze geschikt is voor ieder netwerk.

Een imitatie tablet is verkrijgbaar in diverse schermresoluties. De meeste hebben een resolutie van 480 x 840 pixels. Denk er ook aan dat een goedkope tablet meestal geen GPS heeft (dus niet bruikbaar als navigatiesysteem).

Een imitatie smartphone aanschaffen in Thailand

Hetzelfde als voor de imitatietablets, geldt ook voor de imitatie smartphones: goedkoop, maar er zijn beperkingen. Een kopie iPhone ongeveer kost 2500 bath. Deze heeft dual sim en TV (analoog). Echter je kunt geen apps downloaden.

De meeste imitatie telefoons hebben een Java besturingssysteem, dit betekent dat je geen gebruik kan maken van de markets van Apple of Android.

Wil je echter een goedkope dual simcard telefoon, dan kan je prima een goedkope kopie in Thailand aanschaffen, deze zijn ook in Nederland te gebruiken.

Samsung Note

Er worden in Thailand momenteel diverse imitaties verkocht van de Samsung note. Er is er wel een, die ook Android 4 heeft en te gebruiken is met alle simkaarten (dual). De prijs ligt met een beetje onderhandelen op 5600 baht. Ook hier weer goed opletten want er zijn er ook een aantal die niet werken met Android!

Kortom, ga niet zomaar uit van het advies van de verkoper en let goed op. Dan kan je voor weinig geld een leuke imitatie tablet of smartphone kopen in Thailand en deze ook in Nederland gebruiken.

Met dank aan Thailandblog lezer Johan Lubbers voor de informatie.

39 reacties op “Een imitatie tablet of smartphone kopen in Thailand? Lees onze tips!”

 1. Jeroen zegt op

  Dit soort namaak artikelen mag je toch helemaal niet meenemen naar Europa of vergis ik mij?

  • @ Je mag nepartikelen meenemen voor eigen gebruik, mits beperkt. Zie: http://goo.gl/QWWFg

   Het meenemen en invoeren van nagemaakte artikelen is verboden. Maar u mag voor eigen gebruik toch een zeer kleine hoeveelheid nagemaakte artikelen zelf meenemen. In de tabel hieronder staat hoeveel u van welke soort nagemaakte goederen toch mee mag nemen (volgens de richtlijn van het Openbaar Ministerie). Als de Douane per goederensoort meer aantreft in uw bagage dan in de tabel hieronder, dan neemt de Douane alle goederen van die goederensoort in beslag. En u krijgt een boete.

   Let op!
   Deze uitzondering geldt alleen als u de goederen zelf meeneemt als reiziger. Komen nagemaakte goederen per post- of koeriersbedrijf in Nederland aan, dan worden de nagemaakte goederen in beslag genomen en kunt u worden vervolgd.

 2. @ Ik heb al een aantal imitatie merkhorloges gekocht in Thailand, deze doen het allemaal nog. Eentje heb gedurende vijf jaar dagelijks gedragen. Doet het nog steeds.
  Met elektronica heb ik minder ervaring. Een groot probleem is de hoge vochtigheidsgraad in Thailand, daar kan elektronica slecht tegen. Maar dat zou ook voor NL gelden.

  • Danny zegt op

   2 jaar geleden een Dell laptop in Panthip aangeschaft werkt nog steeds perfect hoor, niks mee aan de hand.

   Maar het is ook gewoon een kwestie van geluk want ik heb al 2 x meet een laptop die ik in NL aangeschaft heb meegemaakt dat ze naar een jaar al kapot waren dus dat wil ook niks zeggen.

   Met vriendelijke groet Danny

  • jogchum zegt op

   Heb ook een imitatie horloge Rolex De goud kleur is veranderd, het lijkt nu meer op zilver.
   Het binnen werk is van Japans-fabrikaat ”Seiko” dus dat zit wel goed.

   • Cornelis zegt op

    Misschien nieuws voor je – maar ook dat binnenwerk is imitatie-Seiko………….

    • jogchum zegt op

     Cornelis,
     Maar ook dat binnenwerk is imitatie-Seiko.
     Wel dan heb ik nog veel meer bewondering dat mensen dat perfect na-kunnen maken.
     Het klokje loopt al 3jaar goed. Ga elk jaar naar NL, en neem elke keer 1 mee. Ook cartier
     horloges zijn zeer in trek bij mijn vrienden. Net zo als Lacosta kleding.

 3. Hans zegt op

  Ik zou me doodschamen met een copy phone of horloge, farlang kee-nok zullen de thai je dan noemen en dat zou ik niet op me willen hebben.

  Mijn vriendin kocht laatst voor 20k baht een nieuwe samsung, verder dan spelletjes tetris spelen komt ze niet maar dat mag de pret niet drukken (voor haar).

  Ik wist niet dat er zoveel namaak te koop was maar dat rijke westerlingen het dan gaan kopen verbaast me nog het meest.

  Zelf heb ik een copy Weber bbq gekocht (kan de echte nergens vinden) en die doet het prima en heb er veel lol van.

  • Ik zou me doodschamen met een copy phone of horloge, farlang kee-nok zullen de thai je dan noemen en dat zou ik niet op me willen hebben.

   Ik zou mij kapot schamen als ik voor mijn handelen de goedkeuring van Thai nodig zou hebben. Gebrek aan zelfvertrouwen?

   • @ Tjamuk, Wat jij noemt is totaal iets anders. Hans is bang door Thai voor gierig te worden uitgemaakt (in de kringen waarin hij zich begeeft, zo zegt hij). Voor dat soort opmerkingen ben ik allergisch. Je hebt ook van die farang die opeens de vrome Boeddhist gaan uithangen om de Thai te plezieren. Gewoon jezelf blijven en niet meedoen aan die Thaise status poppenkast is mijn devies. Buitenlanders die naar Nederland komen, gaan toch ook niet op klompen lopen en in een molen wonen 😉

  • Harold Rolloos zegt op

   Ik snap jouw opmerking over de namaakartikelen, al deel ik jouw mening niet. Wat ik niet begrijp is welk punt je nou wil maken met die opmerking over je vriendin met haar Samsung voor 20k bath? Het feit dat jouw vriendin zo’n telefoon kan betalen of wat?

   • Hans zegt op

    Mijn punt is dat ik hier regelmatig denigrerende opmerkingen over mensen met gouden kettingen lees (van khun Peter) maar dat de schrijver zelf dus met nep-horloges en een nep-phone gaat lopen.

    Ook lees ik hier opmerkingen over thai die om de 3 maanden de nieuwste smartphone kopen terwijl de farang daar ook graag aan meedoet maar om de kosten te besparen dan maar met een neppert gaan lopen.

    Wie een dure verre vakantie kan betalen kan ook best een echte iphone kopen maar dat moet iedereen natuurlijk lekker zelf weten. De Thai noemen zo iemand een farlang kee-nok, ook dat moeten ze zelf weten maar ik zou daar niet voor uitgemaakt willen worden. Het is maar net in welke kringen je begeeft.

    De opmerking over die Samsung is bedoeld om duidelijk te maken dat er ook Thai zijn die de neppers niet willen hebben en liever meer betalen. Zelfs als de neppers overal te koop zijn (er zijn trouwens 2 phantip IT-markets) en in dit land legaal zijn willen ze het nog niet hebben. Ik zelf wist niet eens dat er zoveel neppers bestonden maar had me dan voorgesteld dat armere Thai die dingen zouden aanschaffen, niet de rijke farlang.
    Mijn vrouw is project manager en denkt dat ze haar beter kan doen met de vele apps die op die Samsung kunnen draaien. Daarnaast hebben al haar onderdanigen ook de nieuwste phones dus dan wordt je min of meer verplicht daar aan mee te doen.

    Thailand heeft een status-cultuur, mensen met enige status kopen geen nep want daarmee bereik je het tegenovergestelde van wat de bedoeling was. Hollanders hebben wat dat betreft toch al niet zo’n beste reputatie wat bij deze weer bevestigd wordt.

    Ik vroeg me ook altijd al af wie er nou een nep-Rolex wil kopen. Ik ken niemand om me heen die daarmee loopt en zou zelf het geld van dat nep-horloge liever in een echte smartphone investeren.

    • @ Hans als jij het belangrijk vind, hoe de Thai over jou denkt. Dan moet je dat doen. Ieder zijn meug.
     Dan moet je ook (liefst op de pof) een dure auto voor je deur zetten, enz. Zeker in de kringen waarin jij je begeeft. En uitsluitend Johnnie Walker Black Label drinken, terwijl je eigenlijk liever een biertje drinkt. Nee, nog beter Blue Label. En om de Thai te imponeren zou ik er mijn tanden mee poetsen. Moet je eens kijken wat een respect je dan opeens van de Thai krijgt…

     • jan nagelhout zegt op

      “En om de Thai te imponeren zou ik er mijn tanden mee poetsen. Moet je eens kijken wat een respect je dan opeens van de Thai krijgt…”

      Damm daar ging mijn koffie, graag niet meer doen!
      Heb buikpijn van het lachen 🙂

    • Harold Rolloos zegt op

     Beste Hans, laat iedereen gewoon lekker in zijn of haar eigen waarde. Of je nou met originele of namaakartikelen loopt, wat maakt het uit?

     En wat jouw vriendin betreft: mooi voor haar dat ze zich een ‘echte Samsung’ kan veroorloven en dat ze ‘project manager is’. Is ze soms HiSo en wil jij daar ook bij horen? Oh ja, want het is maar net in welke kringen je je begeeft. Geloof mij, een Samsung van 20k stelt helemaal niets voor in die zogenaamde ‘kringen’ van je.

    • King Frans zegt op

     Hans, jou vrouw is een project manager, En dan spreek je over { daarnaast hebben al haar onderdanigen ook de nieuwste phones. ONDERDANIGEN, is je vrouw soms de konigin van Seba.Ik heb medelijden met mensen die zich verplicht voelen om ergens aan mee te doen. Ik ken er ook een, dikke mercedes voor de deur, maar binnen in zijn huis kan een blind paard nog geen schade verrichten.

    • Peter Holland zegt op

     Mooie statement Hans, ”Wie een dure verre vakantie kan betalen kan ook best een echte iphone kopen”
     Echter voor veel mensen gaat dit niet op, het is of het een of het ander, en voor sommige geluksvogels allebei.
     Verder als je hier ‘populair’ wilt worden moetje het niet over gouden kettingen hebben, of de ‘waarheid’ benoemen.
     Probleem is dat we allemaal een andere waarheid hebben.

     Moderator: Jouw reacties krijgen steeds meer een chatgehalte en dat is niet toegestaan. Reageer inhoudelijk op het artikel of reageer niet.

 4. jan nagelhout zegt op

  Los van dit artikel moet me even 1 ding van het hart.
  Wat een geweldig mooie foto, Thailand ten voeten uit!

 5. Wilma zegt op

  Ik vind het een slechte zaak dat op dit blog immitatie producten worden gepromoot. Achter deze fake spullen zit de Thaise misdaad! Koop aub echte merken !

  • @ Een beetje een betuttelende opmerking. Mag iemand zelf bepalen wat hij met zijn geld doet? We zijn geen kleine kinderen, lijkt mij. Als iemand nep koop (voor eigen gebruik) is daar niets op tegen. Het mag zelfs van de Nederlandse Douane. Wat wil je nog meer?

   • Hans zegt op

    Mag iemand dan ook weten wat voor soort ketting hij/zij om zn nek hangt of wat voor hemd iemand aantrekt van welk (bier)merk dan ook?

    Ik ga hier niet schrijven wat er qua vervoer voor de deur staat maar geloof me dat er in het zakenleven zwaar op gelet wordt. Niet iedereen is hier om vakantie te vieren Peter, als je hier wat langer verblijft (woont en werkt) dien je je toch een beetje fatsoenlijk te presenteren. Nep-produkten bij een farang in het zakenleven daar wordt fun over gemaakt door de Thai, net als Going Dutch overigens.

    Verder mag iedereen van mij doen/laten wat hij/zij wil ik begon niet over die gouden kettingen dat was jij in verschillende topics. Ik hoop dat je nu inziet dat wie de bal kaatst hem kan verwachten.

    Ik ken phantip zeker (allebei de vestigingen want er zijn er 2!) en heb er ook weleens meegemaakt dat de politie binnenviel en alle illegale handelswaar binnen 5 seconden onder de tafels lag. Het is voor de makers van deze produkten niet leuk dat er immitatie bestaat maar met Apple heb ik geen medelijden. Wel met de Thai die door hun sociale status/cultuur min of meer verplicht worden hieraan mee te doen en dan wat maandsalarissen betalen om zo’n ding te kopen. Maar ook dat moeten ze lekker zelf weten.

    Een Samsung phone stelt niks voor in de “kringen” maar wie hier werkt op nivo doet gewoon mee met de hypes. Ik zelf doe prima zaken met de Thai en kan het prima met ze vinden. Gewoon een beetje aanpassen en geven en nemen. Je gaat toch ook niet in je korte broek naar bruiloften toe (al is het nog zo heet).

    • @ Hans een prima reactie alleen je vergelijkingen gaan mank. Het kopen van een nepprodukt is wat anders dan je onbehoorlijk kleden. Het is niet smakelijk dat ik in een restaurant, tegen een farang z’n zwetende oksels aankijk (in geval van een Singha hemd). Wanneer dezelfde man fatsoenlijk gekleed gaat en op zijn nephorloge kijkt hoe laat het is, zal er geen haan naar kraaien.

     Verder ben ik oprecht verheugd te lezen dat jij ‘op niveau’ goede zaken doet met Thai. Ik verkeer mij soms ook in hogere sferen, maar meestal na flink wat bier.

     Als laatste merk ik op dat ik mij schuldig maak aan off-topic geneuzel. Mijn excuses Moderator, we houden er mee op.

   • Fred Schoolderman zegt op

    Tjamuk, je maakt er een sport van om overal op kritiek te leveren. Kom zelf is met een posting. Ik verheug me daar nu al op.

    • Fred Schoolderman zegt op

     Kapitale fouten in je hemd staan, lange tenen. Tjamuk, lees nou eens goed wat ik heb geschreven en gebruik in vervolg wat minder van deze krachttermen in je reacties, dan krijg je ook een vriendelijk antwoord terug.

     Je noemt nu wel een uitzonderlijk gerecht op, die zelfs voor de Isan bevolking niet alledaagse kost is en het is zeker niet representatief voor het Isan food als geheel. Je begint nu wel heel erg betweterig te worden.

 6. Zijn er nog echte merken?Produkten zoals Nokia, Adidas, Nike en nog andere worden in China gemaakt maar wel verkocht aan Westerse prijzen,Zijn dit dan ook niet nep produkten?

 7. jan nagelhout zegt op

  Beste mensen er zijn hier een aantal dingen die ik niet helemaal begrijp misschien kan iemand me dat eens uitleggen?

  Ik vat best wel dat een Rolex voor een paar tientjes nep is lijkt me logisch.

  Maar dan lees ik verhalen over pc’s en daar weet ik toch, al zeg ik het zelf, aardig wat van.
  een pc is een pc, als dat ding het doet, klaar punt uit!
  Het enigste wat merken doen is Assembleren van systemen, het moedbordje komt van die, je grafische kaart van weer een ander, het voedinkje van huppeltjepup en ga zo maar door. Een pc word dus gewoon voor je samengesteld, en in elkaar geschroefd, en daarna komt er een merknaam op. Waarmee overigens helemaal niet gezegd is, dat een dure pc beter zo zijn dan een goedkope, dat heeft gewoon te maken met de capiciteit van de toegepaste onderdelen. Kortom zit er een schijf in van 1 terra, of kleiner? De grote van je geheugenkaarten, en de snelheid daarvan? ddr1/2/3 ect. De zwaarte van je voeding noem maar op.
  Moederbord, de sockets, gebruikte chips, en mogelijkheden.
  De prijs van bv een harde schijf word grotendeels bepaald door de opslag capaciteit en de snelheid waarmee hij werkt.
  En laten we nou eens eerlijk zijn 80% van alle computer problemen word veroorzaakt door de persoon die erachter zit. 🙂

  Toen Thailand onder water stond gingen de prijzen van harde schijven hier razendsnel de hoogte in, dat begint zich nu weer een beetje te normaliseren.

  Dus mijn vraag is: Wat bedoelen jullie nu eigenlijk met een imitatie pc?

  • Henk B zegt op

   Een nepper, of een kopie, of zoals je het noemen wilt, zijn de Horloges soms niet van echt te onderscheiden, nam enkele jaren geleden een nep rolex mee (daar heb je verschillende soorten in) daar ik zelf een echte Rolex heb . Kon ik dus een redelijke vergelijking maken, en zag zelf geen vershil, zelfs het gewicht klopte.
   Nu dan vraag ik mij dan ook af , wie kan dan zien of je een nepper om hebt, maar je hebt menig fellang die graag showen , maar weet dat velen Thai hier met namaak goud rond lopen, maar wel afgeven op ons 18 kr goud.

  • Fred CNX zegt op

   Een imitatie PC is een PC waar je voor de kwaliteit een goede prijs hebt betaald en er later achter komt dat ze B-kwaliteit (dus gekopieerde harddisk/grafische kaart ed.) in hebben gestopt. Geassembleerd zoals elke PC natuurlijk (anders zou het toch helemaal niet werken?)
   Ik koop zelf goede spullen maar in de winkel wisten ze me te vertellen dat, nadat mijn PC de melding doorgaf dat mijn harde schijf in ‘a bad condition’ was, dat er een B-kwaliteit product in zat. PC wel netjes nieuw in een doos met bijbehorende software en user manuals.
   Alleen de harddisk was B-kwaliteit, al het andere was origineel.
   3 Jaar garantie maar….dat woord kennen ze in het Thai niet zo;-)

  • Peter Holland zegt op

   Het is mij ook een raadsel wat men met imitatie PC’s bedoeld, ik lees zelfs imitatie harde schijven ???? nog nooit van gehoord!
   Kijk verder even op marktplaats en je hebt te kust en te keur met Made in China tablets.
   Overgens made in China is al lang geen schande meer, ook de grote merken laten hun producten daar maken.

   Je hebt gelijk als een PC naar de kl*ten is, dan heeft de eigenaar vaak wat met zijn besturingsysteem zitten rommelen.

 8. Ceesdu zegt op

  Beste,
  Ik heb al menig tablet gekocht voor vrienden in Nederland. Zo ook GSM Black berry, Samsung, Iphone en dergelijke. De Tablets kosten rond de 40 Euro 3G en Wifi alles erop wat je wilt. Uitgebreide software Engels. Ik gebruik mijn tablet nu 2 jaar als E-reader ik woon aan de country side of Roi-et en daar is geen internet. Voor mijn verbinding gebruik ik een Aircard die werkt niet op mijn tablet, van de tablets die ik naar Nederland stuurde werkt alles ook op internet. Het type is WM 8650. De telefoons vanaf 15 Euro.

  Groetjes Cees

  Moderator: Cees, ik heb even punten, komma’s en hoofdletters in je reactie gezet. Wil je dat voortaan zelf doen?

 9. Theo zegt op

  Tip voor alle Apple fan: Koop je I-Pad in Singapoere .plm. € 125,00 goedkoper als in Nederland ( Officiële Apple store op Orchard Road ) !!!

  • jan nagelhout zegt op

   Kijk aan zo’n tip heb je wat!

   Dan is het nog wel zaak om voor jezelf uit te maken of je garantie belangrijk vindt.
   Koop je in je eigen land ( althans hier) dan heb je een garantie periode, of je die daar ook hebt als je hier woont doet weinig ter zake. Je gaat niet even voor een kapot mobieltje op en neer. Toch is het denk ik wel degelijk een afweging waard.

   Bovendien zit je nog met de douane, er is een maximum wat je mag invoeren zonder bij te betalen, zit je daar boven dan betaal je over het hele bedrag belasting en een boete.
   Je neemt gauw meerdere dingen mee, dus dat bedrag is snel gehaald. Ook loop nu nog het risico dat als daar iets bijzit dat fout zit, dan nemen ze ook nog eens alles in beslag.
   http://www.telegraaf.nl/reiskrant/12592213/___Merkshirt__populairste__.html

   En om het nog ingewikkelder te maken, weet die douane dienst vaak beter wat niet mag dan wat wel mag 🙂

  • jan nagelhout zegt op

   En zo kom ik daar even veel Maleisiërs tegen die met veel plezier in Hat Yai hun inkoopjes doen omdat het leven daar een stuk goedkoper is, en dan daar lekker nog even bij Songkhla op het strand liggen om van het leven te genieten….. 🙂

  • Hans zegt op

   Ik heb op Changi airport wel eens gekeken bij de taxfree electronica maar vond de prijzen niet echt voordeliger.

   Waar moet je dan zijn in Singapore? Op Orchard road?

   • Cornelis zegt op

    Ik heb veel in S’pore rondgekeken, en mij vielen de prijzen voor electronica, camera’s e.d. vrijwel altijd tegen. Onvoldoende verschil om het daar te kopen i.p.v. bij terugkomst in NL, nog los van eventuele garantieproblematiek. In de tussentijd is de Singapore dollar ook nog eens fors gestegen t.o.v. de euro (toen was 1 euro 2 dollar, nu 1,55 dollar)

 10. wimol zegt op

  Heb een van de allereerste Samsung tab GT-P1000 in de winkel van samsung in Korad en kan enkel internetten met AIS.Heb bij verschillende operatoren geinformeerd maar het werkt langs geen kant.Echter in belgie met een simcard van Aldi werkt het perfect .
  Dan koop je een originele van 22500 bath en ben je nog gezien.

 11. Peter Holland zegt op

  Ach wat moet je met die rommel, vergelijk de prijzen nu eventjes met in Nederland en Thailand, veel electronica en Blingrommel is inmididdels al 25% duurder In Thailand dan in Nederland
  In Nederland is Electronica nog nooit zo goedkoop geweest en heeft de ontwaarding van de Euro nog niet effectief plaats gevonden.
  Ja in Singapore is het het goedkoopst, maar dan moet je er nog wel naar toe.
  Mijn advies: gewoon je spulletjes in Nedeland kopen, dan kan je in ieder geval nog reclameren als er iets niet goed is.
  Niet op Schiphol kopen, want daar is alles peperduur.

 12. Johan zegt op

  Heb het idee dat de informatie die gegeven is zijn doel niet bereikt heeft.

  Veel “imitatie” tablets zijn gewoon goede producten. worden in Taiwan of China gemaakt.
  De Thaise mafia waar over gesproken wordt heeft niets te maken met welke sim kaart of newerk frequentie je kunt gebruiken.
  Het was niet de bedoeling om een topic te plaatsen of je nu wel of niet een copy moet kopen.

  Trouwens ook in Nederland worden er veel Chinese tablets verkocht door bv de Aldi, Bart Smits, Blokker en Kruidvat.
  Spreken we hier dan van de Nederlandse mafia?
  Nee er is een markt voor en als er een vraag is dan wordt het aangeboden.

  Iemand die een Apple wil koopt een Apple. Maar er zijn genoeg die 1) het geld niet willen betalen en 2) niet aan een hype willen mee doen..

  Een copy tablet (mag je nog wel spreken van een copy?) heeft veelal nog meer mogelijkheden dan de Apple of samsung.

  Ook de Thai maakt die keuze, ik heb inmiddels 20 thaise vrienden voorzien van een schitterend exemplaar en met een inhoudelijke kwaliteit die draaien keurig op android 4.

  Iedereen bepaalt zelf hoe hij zijn geld wil besteden, en welk type hij koopt.
  Vergelijking met auto’s werd vroeger ook gemaakt. Je koopt geen skoda of Dacia….
  Nu rijd zelfs het zakelijke verkeer er in!

  De informatie was dus loute en alleen bedoeld om de onwetende op weg te helpen in de wir war van Netwerken.
  En een tablet voor pak em beet 60 euro is beslist geen slechte!

  Ook mijn Nederlandse vrienden krijgen hun tablet toegestuurd vanuit Thailand.

  In china weet ik de weg eveneens. Wat betreft de douane, houd je aan de spelregels.
  Tablets worden niet gezien als imitatie! je mag ze dus mee nemen naar Nederland. Kom je boven het vrije bedrag uit voor invoerrechten dan moet je dokken.
  Geef je het gewoon aan dan zijn deze bedragen te overzien.

  Gouden kettingen etc. horloges, t-shirts daar zijn ze streng op.

 13. Bedankt iedereen. De reactiemogelijkheid is nu gesloten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website