Bijna gratis bellen met Thailand

Wanneer je in Nederland woont en regelmatig belt naar Thailand via je normale telefoonprovider zoals KPN of Vodafone, zal het behoorlijk schrikken zijn wanneer je de telefoonrekening achteraf bekijkt. Dat geldt evenzeer voor SMS-en. Een rib uit je lijf! Kan het ook anders? Jazeker!

Speciale inbelnummers vanaf 0,02 per minuut

Een tijd lang gebruikte ik de speciale inbelnummers van diverse aanbieders zoals 123Bel en BelBazaar. Dat werkt redelijk goed en ik kon goedkoop bellen, vanaf 0,02 per minuut bel je dan naar Thailand ook naar een mobieltje. Het voordeel is dat je PC niet hoeft aan te staan en je kunt bellen met je eigen huistelefoon of je mobieltje. Dus ook wanneer je onderweg bent.

Maar de laatste tijd werd de verbinding steeds slechter. In Thailand hoorden ze mij vaak niet aan de andere kant van de lijn of andersom. Ook hoorde ik de telefoon wel overgaan, maar hoorde ze in Thailand niets, dus dacht ik dat de telefoon niet opgepakt werd. Ik baalde daar zo van dat ik naar een alternatief aan het zoeken ben gegaan.

Skype

Ik ben Skype maar weer gaan gebruiken. Dat wil zeggen de betaalde versie. De tarieven vallen mee en de geluidskwaliteit is uitstekend. SMS-en kan prima en is ook voordelig. Skype biedt zelfs nummerherkenning aan. Het nadeel is wel dat je altijd via je PC naar Thailand moet bellen. Dus niet geschikt voor onderweg. Ze bieden diverse betaalde abonnementen aan, dus je moet zelf maar even kijken of het iets voor jou is. Bij 400 belminuten per maand betaal je netto ongeveer € 0,02  per minuut.

PoivY

Een goed alternatief is PoivY. Ook een voip dienst. Bij PoivY krijg je Freedays, je kunt dan gratis bellen naar Thailand. Je krijgt maximaal 300 minuten per week gratis, voor een periode van 90 dagen. Je moet daarvoor wel een account aanmaken en 10 euro beltegoed kopen. Wanneer je Freedays op zijn gebruik je het gekochte beltegoed en betaal je slechts 0.035 per minuut. Je ontvangt weer nieuwe Freedays indien je wederom beltegoed koopt.

Bij PoivY kan je ook je beltegoed gebruiken om tegen locale tarieven (normale NL tarieven) te bellen met je huistelefoon of mobiele telefoon naar Thailand. Je krijgt daarvoor een speciaal inbelnummer. Daarmee is kan je ook onderweg of zonder PC goedkoop naar Thailand te bellen.

Meer info: http://www.poivy.com/

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Bijna gratis bellen naar Thailand”

 1. Johnny zegt op

  Poen poen poen… dat is wat al die maatschappijen van je willen. Zelfs het opvragen van je banksaldo is een probleem, want dat kan zomaar 3 euro bellen kosten.

  Ik zit al jaren op msn en yahoo, kost niks. Sms vanuit Nederland met de goedkoopste die ik kan vinden ( denk erom, naar Thailand smsen kan een ander tarief hebben )

  Verder gebruik ik Internetcalls en heb ik het account aan beide zijden geinstalleerd en geactiveerd.

  Mijn ouders bellen met de goedkope nummers.

  IK HEB sindskort iets nieuws, ik moet het nog uitproberen, maar ik heb een telefoon van Belkin gekocht, die sluit je aan op je router en kun je met Skype bellen.

 2. Robert zegt op

  Als je een iPhone en/of iPad hebt kun je Skype daarop downloaden zodat je Skype ook vanaf een mobiel device kunt gebruiken. Werkt perfect! Ook geschikt voor onderweg dan.

 3. Joseph Jongen zegt op

  Kijk ook eens naar het met PoivY vergelijkbare voipdiscount.com Je belt gratis binnen Europa en een aantal andere landen. Thailand is eveneens gratis zowel naar vaste als mobile nummers. Op de betreffende site kun je alle verdere tarieven vinden.

  • ThailandGanger zegt op

   Hallo Joseph,

   Het is niks meer en niks anders dan voipdiscount.com. Ik zit daar al jaren dus waarom zou ik switchen naar poivy?

   Bovendien is bij Poivy naar landlijnbellen niet gratis zoals je hier suggereert en dat is het bij voipdiscount wel.

   Thailand (Landline) 0.010 0.012
   Thailand (Mobile) SuperDeal!** FREE* FREE*

 4. Jim zegt op

  @Robert 18:24

  Skype is er voor elke smartphone.
  Daar hoef je niet perse een iApple voor te hebben.

  • Robert zegt op

   Bedankt voor de aanvulling. Zal dan ook gelden voor de diverse nieuwe non-Apple tablet producten die binnenkort op de markt gaan komen. Geen PC nodig voor Skype in ieder geval!

   • Steve zegt op

    Tenzij je geen smartphone hebt. Je moet ook dan mobiel kunnen internetten en daar een abonnement voor hebben,toch? Of vergis ik me?

 5. Friso zegt op

  Mobiele providers blokkeren op dit moment het gebruik van VO-IP diensten zoals Skype etc via een data abbonement. Dit omdat ze niet willen dat je gratis gaat bellen via hun internet netwerk. Er staat me iets bij van een verandering in die regel, maar volgens mij is het nog steeds niet mogeljk. Via WI-FI kan het wel, maar dan ben je alsnog beperkt tot je eigen huis en evt McDonalds en cafe’s die dat aanbieden.

 6. ThailandGanger zegt op

  Ik moet zeggen als ik in Thailand ben dan heb ik mijn telefoon ingesteld op voip bellen via voipdiscount. Zodra ik ook maar eregens een wifi verbinding heb kan ik gebeld worden en bellen via de voip siptrunc. Een waar genot. Het kost me helemaal niks. En omdat ik ook een inboundnummer heb ben ik dus gewoon op mijn nederlandse nummer bereikbaar.

  Thuis in thailand gewoon even een draadlose router aanzetten, wifi verbinding maken met mijn telefoon en klaar is kees. Ik kan weer bellen en gebeld worden en het kost helemaal niks, nakkes, nada.

  Ik vind het een geweldige uitvinding en uitkomst. Mensen die me in Nederland bellen hebben niet eens in de gaten dat ik in Thailand zit en daar opneem. Tenzij er net een straatfeest aan de gang is.

 7. Harold zegt op

  Ik heb dus een smartphone en ben in het bezit van een 12 Call prepaidkaartje dat ik iedere keer in Thailand opwaardeer. Wie weet of ik hem ook kan gebruiken om in Thailand onbeperkt mee te kunnen internetten op mijn HTC?

  • ThailandGanger zegt op

   Daar heb je een ander kaartje voor nodig. Even erbij zeggen dat je ook wilt internetten.

   • marcos zegt op

    nee, je hebt geen ander kaartje nodig. Je kunt met je 12call kaartje gewoon internetten! Alleen het kost een vermogen! Je kunt naar een 12call service winkel gaan. In Pattaya Big C ( voormalig Carrefour ) tegenover de supermarkt boven ligt die. Daar kan je op jezelfde simkaartje internet kopen. Ik heb onbeperkt 30 dgn 24u per dag internet voor 799 bht! Gaat dan via AIS. Sucess!

 8. Frank zegt op

  Wij bellen naar Thailand met 09005600801. 0,02ct p. minuut en uitstekende kwaliteit.
  Vanuit Thailand naar NL bellen we met Skype.

  Frank

 9. Ik gebruik al 2 jaar LowRate Voip.
  Kan je gratis bellen naar 06 nummers in Thailand ,
  Bij opwaarderen van €10 , krijg je 30 freedays kan je 30 keer gratis bellen naar 06 nummers in Thailand
  Bellen naar vaste nummers is gratis wereldwijd.

  • Frank zegt op

   Dat is dus niet gratis. 30 x bellen voor 10,- Euro = 0,33ct.

   Frank

 10. fred zegt op

  29.9.2011/09.57

  – via de nummers van belknaller.nl, belpiraat.nl ook zeer voordelig……..

 11. jay zegt op

  ik heb pas geleden gehoord dat bellen vanuit nederland naar thailand gratis is
  via 010 8101010 dus doe uw voordeel
  jay

  • Frank zegt op

   Er is ook nog een 020 ……nummer, werkt prima en is gratis.

   Alleen de kosten nationaal. Bij mij ook gratis, betaal 10,- p. maand aan KPN en kan 7 dagen per week gratis bellen.

   Frank


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website