Goedkoop bellen Thailand

Er zijn veel mogelijkheden om goedkoop te bellen naar Thailand. Een aantal is zelfs gratis. Nu zal ik in deze posting niet alle mogelijkheden beschrijven, maar alleen mijn eigen ervaringen.

Gratis bellen met Skype of Google chat

Het aller-goedkoopste is ongetwijfeld Skype, of waar ik ook zeer tevreden over ben is Google Chat. De geluidskwaliteit van Google Chat is perfect en ook de videobeelden zijn uitstekend. Probeer het eens uit.

Bellen met je huistelefoon of mobiel naar Thailand

Bellen met je huistelefoon of je mobiel kan natuurlijk ook. Ik gebruik daarvoor altijd 123bel.nl. De kosten van een telefoontje bedragen slechts 3 cent per minuut. Bel je mobiel dan komen de normale kosten voor mobiel bellen er bij.
Ik ben daar tevreden over omdat de geluidkwaliteit goed is. Geen ruis of bijgeluiden. Ook valt het gesprek niet zomaar weg.

Hoe werkt het goedkoop bellen naar Thailand?

Het staat allemaal uitgelegd op de website van 123bel, maar ik zal het nog even toelichten.
Je betaalt uitsluitende het tarief voor het gebruik van het 0900 nummer. Voor Thailand is dat 0900-1913. Het gesprekstarief bedraagt € 0,03 per minuut. Er geldt een eenmalig starttarief van € 0,045. Er wordt per seconde afgerekend, je betaalt daarom geen cent te veel.

De gesprekskosten verschijnen automatisch op je normale telefoonnota. Je ontvangt dus geen aparte rekening van 123bel. Er zijn geen verborgen kosten voor het gebruik van deze dienst. Alle tarieven zijn inclusief BTW.

Goedkoop bellen voor toeristen

Om hoge belkosten met het Nederland te voorkomen, kan je een prepaid kaart kopen in Thailand en de thuisblijvers vragen om je te bellen via het 0900 nummer. Een uurtje kletsen kost je dan maar € 1,80. Dat is wel wat anders dan de normale ‘schandalige’ tarieven voor bellen in het buitenland. In Thailand kan je op vrijwel iedere straathoek via internet bellen (internetcafés). Dat kost ook bijna niets. Je moet dan wel je eerst hotelkamer uit.

Heb jij nog beltips?

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden en wellicht voor nog lagere tarieven. Ik weet dat er zelfs een provider is waarmee je gratis met je vaste telefoon naar Thailand kunt bellen. Wel schijnt de geluid- en verbindingskwaliteit soms slecht te zijn. En lukt het niet altijd om verbinding te krijgen. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd.
Een andere partij, om voordelig te bellen, is Callsdiscount. Ook geen klachten over.

Ik hoor graag jullie ervaringen. Wellicht heb jij ook nog goede tips om goedkoop te bellen. Tot die tijd gebruik ik 123bel.

No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Goedkoop bellen naar Thailand”

 1. ThailandGanger zegt op

  Ik bel al jaren gratis bijna naar thailand. Zowel vast als mobiel. Ik heb gewoon een Siemens SIP telefoon op voipdiscount ingesteld (via sip). En bellen maar. 120 dagen voor 10 euro per 120 dagen elke week 5 uur gratis bellen. En als ik in Thailand ben stel ik mijn gsm in op hetzelfde sip protocol en zodra ik ergens een wifi heb bel ik naar Nederland gratis en ben ook daar gewoon bereikbaar op mijn eigen NL nummer via SIP….. Perfect gewoon. Totaal kost me dat 30 eurootjes per jaar en de klaar is kees of de telefoon….

  • Redactie zegt op

   Klinkt erg goed! Misschien heb je een linkje waar alles beschreven staat? Niet iedereen is zo technisch dat ze weten wat sip en/of voip is.
   Of een leuk idee om eens wat over te schrijven 😉

   • ThailandGanger zegt op

    Hier kun je alles lezen en vinden.

    http://www.voipdiscount.com/en/index.html

    http://www.voipdiscount.com/en/sipp.html

   • ThailandGanger zegt op

    Sorry 1 linkje vergeten….

    https://www.voipdepot.be/nl/catalog/product/view/id/7

    Hiervoor moet je w2el een router hebben die meerdere ethernet (rj45) aansluitingen heeft waarvan er eentje nog vrij.

    Dus geen pc nodig om te bellen…..

   • ThailandGanger zegt op

    Overigens als je GSM voip protocol ondersteund (en de meeste nieuwe doen dat) dan heb je gene siemens nodig dect ip telefoon nodig. Dan kun je gewoon je GSM verbinden met elk willekeurig wifi netwerk en bellen maar via een voip connectie. Het kost je dan geen bel minuten van je bundel want je belt dan via een draadloos internet verbinding.

   • Peerlings zegt op

    Ja dat klopt want ik bel al jaren met een goed koop nummer.
    Ik betaal maar 3 cent per minuut, maar het kan ook nog goed koper.
    Maar ik vind deze lijn heel goed verstaan bar, wat niet altijd is bij de andere.
    Heel eenvoudig. Even google en dan naar spaartelecom.nl
    Daar vind je dan de goedkoopste en ook ever geheel de weereld.
    Ook veel landen in Europa kun je dan goed koop belen
    Ik persoonlijk bel altijd
    09001445 dat is spaartelekom
    daar word je verteld wat je moet doen en word meten deprijs gezegt.
    Ik hoop veel Thailand beller hier mee geholpen te hebben.
    Groetjes H Peerlings

  • Maikel zegt op

   Bellen naar Thailand voor 2 cent per/min 0900-1230072. Het scheelt enorm.

   Succes.

 2. Frontier zegt op

  ik las ergens dat je ook pre paid kaarten kan kopen met een maand onbeperkt internet ?
  is iemand hiermee bekend ?
  ik wil hier nl. graag gebruik van gaan maken zodat ik m’n smartphone ook in Thailand gewoon kan blijven gebruiken.

  • Redactie zegt op

   Wat ik weet is dat veel hotels prepaid kaarten verkopen, indien ze wifi hebben. Niet onbeperkt internet, altijd een vast aantal minuten. Mijn ervaring is dat de verbinding erg traag is.

 3. Wesley zegt op

  Ik heb goede ervaringen met rebtel.com. Je krijgt dan een lokaal Nederlands nummer die je kan bellen en die verbind automatisch door naar het Thaise nummer. Op deze manier hoef je geen 0900 nummers te bellen die buiten je mobiele abbo vallen. Van mobiel naar thais mobiel kost op deze manier 0.006 cent + minuten uit me bundel.

  • Redactie zegt op

   Goede tip, ga ik eens proberen.

 4. Voilens Piet zegt op

  http://www.voipandgo.be/siemens-gigaset-c470-ip.html

  Identiek toestel…maar goedkoper!

 5. Dennis zegt op

  Ik bel meestal met Albacom Albacom – 0900-9501 hun rekenen 2ct per minuut, zover ik weet is dat de goedkoopste, muv SKype natuurlijk

 6. Danny zegt op

  Wanneer je gebruik wilt maken van een zogenaamde call-through telecom (0900 nummer), kijk dan ook eens even op:

  http://vergelijk0900.nl/goedkoop_Thailand_bellen

  Hier staan namelijk een heleboel aanbieders, al vanaf 1 cent per minuut. Soms kunnen de lijnen brak zijn, maar dan zijn er genoeg alternatieven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website