Als je van online spelletjes houdt heb je misschien ook wel eens een online escape game gespeeld. Websites als “Myst” en “Crimson Room” bieden de mogelijkheid om als detective te spelen om met diverse aanwijzingen een mysterieus moordgeval op te lossen. Niet echt eenvoudig, maar wel ontzettend spannend en uitdagend.

Nu kun je je kennis op dat gebied verder uitbreiden door het spel LIVE te spelen. In Japan is het computerspelletje omgezet in een live setting en wordt nu wereldwijd door Escape Hunt aangeboden. Bij Escape Hunt wordt je als groep van 2 tot 5 mensen in een kamer geplaatst om gezamenlijk een mysterie op te lossen. Per vestiging zijn er meerdere plots beschikbaar, die zodanig zijn ontworpen, dat van jong en oud de intelligentie en puzzelvaardigheden op de proef worden gesteld.

Je hoeft voor dit spel niet speciaal naar Thailand te komen, want in Amsterdam, Groningen en Brussel is Escape Hunt al succesvol bezig. Nu dus ook in Thailand in Bangkok, Phuket, Pattaya en binnenkort ook op Koh Samui. Verdere uitbreiding naar andere plaatsen in Thailand zal ongetwijfeld plaatsvinden.

Ik ga u niet uitleggen hoe alles in zijn werk gaat, want de website van The Escape Hunt Experience www.escapehunt.com geeft zeer uitgebreide informatie per vestiging. Zeer uitgebreid zeg ik wel, maar uiteraard wordt er van de op te lossen mysterie niets verklapt.

The Escape Hunt in Thailand is nog niet lang, maar toch al wel even bezig en ik ben dan ook benieuwd of er bloglezers zijn, die het spel al eens gespeeld hebben en ons hun ervaring kunnen vertellen.

Hieronder een korte sfeer-impressie van een Escape Hunt vestiging:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FxiyXAtVJ9U[/youtube]

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website