Wanneer je als toerist voor de eerste keer naar Thailand vliegt en aankomt op de internationale luchthaven van Bangkok, met de lastig uit te spreken naam soo-wana-poom, dan is het handig om je enigszins voor te bereiden.

Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Die je verblijf in een van de meest bijzondere en dynamische steden ter wereld moet veraangenamen.

Bangkok voor nieuwkomers

Wanneer je eenmaal aangekomen bent in Bangkok heb je misschien last van een jetlag. De hoge luchtvochtigheid, de drukkende hitte, vreemde geuren en de verkeerschaos doen de rest. Je vraagt wellicht af: ‘waar ben ik in hemelsnaam terecht gekomen?’

Maak je geen zorgen, het komt allemaal goed. Je bent nu in Oosterse metropool waar alle geneugten van het leven binnen handbereik liggen en voor ieder budget beschikbaar zijn. Zoals vijfsterrenhotels voor de prijs waar je in Nederland hooguit voor in een middenklasse hotel slaapt. Het lekkerste eten op elke hoek van de straat voor minder dan een euro. Kraampjes, winkels en gigantische shoppingmalls waar werkelijk alles te koop is. En om de vijf minuten een massageshop waar je jouw vermoeide voeten kunt laten masseren, ook voor een prikkie.

De To-do lijst bij aankomst op Bangkok Airport

Voor de nieuwkomers in Thailand is het handig om een paar zaken te weten en te regelen bij je aankomst op Bangkok Airport. We hebben een lijst je voor je opgesteld:

  • Ga naar een pinautomaat voor wat Thaise baht (ATM).
  • Koop een Thaise SIM-card om goedkoop te bellen.
  • Regel een taxi of ga met Airport Rail link naar Bangkok stad.
  • Boek een hotel dichtbij de Skytrain of Metro.
  • Zorg dat je de Thaise etiquette kent.
  • Noteer noodnummers en vraag een kaartje in het Thais van je hotel.
  • Pas op voor oplichting.
  • Geniet!

Ga naar een pinautomaat voor wat Thaise baht (ATM)

Na de paspoortcontrole op de luchthaven zie je tal van geldautomaten en een wisselkantoren die 24 uur per dag open zijn. Net zoals standjes van telecomaanbieders waar je Thaise SIM-kaarten kunt kopen (paspoort laten zien). Wissel alleen wat voor de eerste dag en de taxi. De wisselkoers op de luchthaven is ongunstig. Lees hier meer over geld wisselen in Thailand »

Koop een Thaise SIM-card om goedkoop te bellen

Koop vervolgens een Thaise simcard met beltegoed zodat je goedkoop in Thailand kunt bellen. Lees hier meer over goedkoop bellen in Thailand »

Regel een taxi of ga met Airport Rail link naar Bangkok stad

De taxistandplaats is gemakkelijk te vinden en tarieven zullen variëren van THB 350-500 (met inbegrip van THB 50 luchthaven toeslag). Neem de tolweg en betaal het tarief daarvoor (ongeveer 75 baht) dat is een snellere route. Lees hier meer over de airport taxi in Bangkok »

Je kunt ook naar de onderste verdieping gaan en de Airport Express trein naar Phaya Thai kiezen. Goedkoop, veilig en snel. Lees hier meer over de Airport Rail Link »

Boek een hotel dichtbij de Skytrain of Metro

Waarschijnlijk heb je het al gedaan, maar boek een hotel in de buurt van een Skytrain station. Met de dagkaart kan je de hele dag vrij reizen door Bangkok. Lees hier meer over de beste locatie voor een hotel in Bangkok » en Lees hier meer over reizen met de BTS Skytrain »

Zorg dat je de Thaise etiquette kent

Het is altijd handig dat je de Thaise gebruiken en regels enigszins kent. Verdiep je er een beetje in voordat je naar Thailand gaat. Lees hier alles over Do and Don’ts in Thailand »

Noteer noodnummers en vraag een kaartje in het Thais van je hotel

Noteer noodnummers en sla deze op in je telefoon. In ieder geval die van de toeristenpolitie. Zorg ook altijd dat je een visitekaartje of iets dergelijks bij je hebt van je hotel. Er zijn duizenden hotels in Bangkok, dus als je niet de naam en het adres kent, kon het wel eens heel vervelend worden. Je hoeft van een taxichauffeur in dat opzicht weinig te verwachten. Lees hier meer over noodnummers in Thailand »

Pas op voor oplichting

Oplichting komt overal voor zo ook in Bangkok. De meeste zijn vrij onschuldig. Je betaalt dan teveel voor een tuk-tuk. Toch is het goed om problemen te voorkomen. Lees hier meer over een oplichting van toeristen in Bangkok »

Geniet!

Het allerbelangrijkste, zet je grootste glimlach op en geniet van een verblijf in het prachtige Thailand!

Nog meer handige tips voor Thailand lees je hier: www.thailandblog.nl/category/thailand-tips/

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website