Voor noodsituaties in Thailand is het handig dat je weet welke alarmnummers je moet bellen voor welke hulpdienst. Zeker toeristen kunnen deze telefoonnummer het beste even opslaan in de mobiele- of smartphone.

De alarm- en noodnummers:

 • Het algemene alarmnummer in Thailand is 199
 • Heb je een ambulance nodig bel dan 1669

Toeristen

Andere nuttige nummers voor toeristen zijn:

 • De toeristenpolitie: 1155
 • De verkeerspolitie: 1196

De Thaise ‘Tourist Police’ is er voor buitenlanders in Thailand. Zij spreken redelijk goed Engels en zijn op de hoogte van specifieke toeristenzaken en zijn ook meer betrouwbaar dan de ‘gewone’ politie.

Tourist Buddy App

Bezitters van een smartphone kunnen ook de ‘Tourist Buddy App’ installeren. Deze is een aantal weken terug gelanceerd door de Thaise toeristenpolitie en geeft inzicht in toeristische informatie, speciale evenementen, locaties van politiebureaus en noodnummers. Deze app kan je vinden in de Appstore.

16 reacties op “Thailandblog tip: Noteer de alarmnummers van Thailand”

 1. Henk van't Slot zegt op

  Zeer verstandig om die nummers op te slaan,je weet maar nooit.
  Misschien ook wel handig om een copie te laten maken van je paspoort en visa,in een kodak shop op creditcard formaat en dit te laten lamineren,kosten zijn 40 bath,is wel niet rechtsgeldig,maar je heb iedergeval wat bij je om je te legitimeren.
  Is beter dan met je paspoort in je zak rond te lopen.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Henk,

   Ik neem zelfs raar of zelden mijn paspoort mee. Soms kan je niet anders natuurlijk.
   Alles zit gescand in mijn PC.
   Als ik wegga heb ik slechts een copy bij van mijn paspoort, het visum, Arrival stempel of verlenging, Departure card en eventueel de 90 dagen melding.
   Een kaartje van de (reis)verzekering met noodnummer zodat bij een eventueel ongeluk het hospitaal zelf contact kan nemen met de (reis)verzekering.
   Verder een adreskaartje van mijn adres in Thailand en Tf numer van mijn vrouw.
   Alles zit in een plastiekje. Bij verlies of beschadiging gewoon alles terug afdrukken.
   Politie doet bij mijn weten niet moeilijk over de kopijen bij een eventuele controle.
   Deze nummers bij de hand hebben is natuurlijk ook een zeer goed idee.

   • Henk van't Slot zegt op

    Je staat er van te kijken hoeveel mensen er niet op stap gaan in Pattaya ,alleen met een paar bath op zak en der telefoon.
    Als er wat gebeurt met je,ongeluk enz enz,dan is het voor de hulpbehoevende instanties een stuk makkelijker als ze weten wie je bent,of je verzekert bent en dat soort zaken.

 2. Caliente zegt op

  Die app lijkt me wel handig. Die ga ik vanmiddag uitproberen. Ik laat ook altijd m’n paspoort achter in kluisjes bij hotels etc. Ik heb een kopie in m’n dropbox staan. Password erover en zo is het redelijk veilig en je kan er feitelijk altijd direct bij.

 3. peter zegt op

  Mischien ietsie pietsie off topic, maar ik wil iedereen de goede raad meegeven, als je hier komt wonen, zorg dat je een goeie advocaat in je netwerk hebtt. Hier in thailand kan je makkelijk in problemen komen, ongeluk. enz enz, En eenmaal in de problemen en je hebt geen vaste advocaat dan kon het wel eens heel duur worden.

 4. king Frans zegt op

  Kijk, dit is nou informatie dat iedereen wat aan heeft.

 5. Robbie zegt op

  Welke politie moet ik bellen als ik betrokken ben bij een ongeval? De Verkeerspolitie of de Tourist Police?
  Overigens, is het niet zo dat mijn Thaise rijbewijs ook geaccepteerd wordt als legitimatie? Heb ik echt permanent mijn paspoort of een kopie daarvan met alle mogelijke visa stempels en departure cards nodig?

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Uw Thais rijbewijs, bewijst niet dat je legaal in het land bent.
   Dus Ja, je moet je paspoort, met visum , eventueel verlenging en departure card kunnen tonen (of copy) indien gevraagd. Alleen daarop kan men zien of je hier legaal verblijft.
   Ook niet vergeten, je eventuele 90 dagen melding.

   Je eerste vraag – Beiden zijn goed. Politie is Politie maar je bent waarschijnlijk beter af met de Tourist Police zoals in het artikel reeds gezegd.. Is natuurlijk niet overal beschikbaar.

 6. HansNL zegt op

  Je verzekeringsagent!

  Zorg dat die met de meest gezwinde spoed ter plekke is, voor de verzekeringsagent van de andere partij.

  De verkeerspolitie bemoeit zich bij voorkeur niet met de zaak als er alleen blikschade is.

  De toeristenpolitie is eigenlijk best wel een goede optie………soms

 7. Fred CNX zegt op

  Ik heb een app van het Zilveren kruis; hierin kan je je pasjes -ziekteverzekering maar ook Visa, bank, rijbewijs, paspoort, visum, departure card etc. etc.- simpel opslaan en het is beveiligd met een password. Zo heb je je gegevens altijd bij je. Tel. nummers van politie staan bij mijn contacten en heb ik dus altijd bij de hand.
  De ‘Tourist Buddy app’ ga ik meteen instaleren…bedankt voor de tip.

  • Henk van't Slot zegt op

   Heel mooi zo’n AP in je telefoon,en met een beveiliging er op zo dat niemand erbij kan,maar als je nu bewusteloos opstraat ligt na een ongeluk?

   • caliente zegt op

    Ik heb op de front van m’n telefoon een ICE (in case of emergency) nummer gezet. Zonder het wachtwoord in te typen is dit zichtbaar. ICE is internationaal voor ieder hulpverlener te herkennen. Probleem is wel als ik beroofd wordt van telefoon met ernstig letsel. Daar valt bijna niets aan te doen.

    Iedereen moet trouwens een ICE nummer in de mobiele telefoon zetten. Scheelt een hoop uitzoekwerk voor hulpdiensten….

 8. Henk zegt op

  Indien je een smartfoon hebt kun je alle documenten ook in evernote zetten.
  Je scant ze in. Ook middels een app. Je kunt alle documenten, reisbescheiden etc.hierin kwijt. Uitlezen kan op elke willekeurige computer als je telefoon weg is.
  Je kunt ze ook gewoon op je telefoon lezen.

 9. Henk zegt op

  Ik heb een Androidphone, de tourist buddy app staat volgens mij niet in de Playstore, helaas.
  Weet iemand een vergelijkbare app voor Android ?
  Ik heb het niet kunnen vinden.

 10. Arie Meulstee zegt op

  Bestaat er ook een app voor de Samsung (Android)? We willen de komende winter 3-4 maanden gaan overwinteren en dan zijn die nummers welkom. Zoeken een onderkomen op Koh Samui. Mocht iemand een idee hebben, dan houden we ons aanbevolen (geen hotel)

 11. ruud NK zegt op

  Ook een belangrijk nummer, dat vaak wordt vergeten is het nummer wat je kan bellen als er iets is met je bankpas. Elke bank heeft daar een desk voor, maar je kan altijd ook naar het dichtsbijzijnde kantoor van je bank gaan, mits je je banknummer bij je hebt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website