Dtac Super 4G service counter at Suvarnabhumi International Airport (Chalermpon Poungpeth / Shutterstock.com)

Als je naar Thailand op vakantie gaat wil je natuurlijk net als in Nederland/Belgie een goede internetverbinding hebben zodat je kan e-mailen, websites bezoeken, appen, foto’s plaatsen, instagram bijwerken, etc. Wel, wij hebben goed nieuws voor je, de internetverbindingen in Thailand zijn zonder meer goed te noemen.

Om hoge roamingkosten te voorkomen, moet je wel een Thaise simcard installeren, maar dat is een eenvoudige klus. Hieronder volgen vijf simpele stappen die je moet nemen om in Thailand zonder problemen te kunnen internetten.

Stap 1: Maak je telefoon Simlockvrij

De eerste stap is om je telefoon Simlockvrij te maken. Dat kan meestal via je serviceprovider. Hier meer informatie: www.unitedconsumers.com/blog/mobiel/simlockvrij.jsp

Stap 2: Koop een prepaid  simkaart op de luchthaven in Thailand of bij een serviceprovider

Als je kort in Thailand verblijft, is een prepaid mobiel data-abonnement op de luchthaven waarschijnlijk de beste en handigste optie. Blijf je langer in Thailand, dan kan je beter naar een winkel van de serviceprovider gaan, omdat je meer mogelijkheden hebt die aansluiten bij je verbruik. Deze winkels zijn te vinden in lokale winkelcentra. Denk eraan dat je altijd je paspoort moet meenemen voor de aankoop van een simkaart in Thailand, dit i.v.m. de registratie.

Stap 3: Kies de provider en het mobiele data-abonnement

Er zijn drie grote mobiele serviceproviders in Thailand: AIS, DTAC en TrueMove H. Deze providers bieden een reeks ‘pay as you go’-deals met 3G/4G-ondersteuning voor zowel korte als lange termijn.

Stap 4: Bel- en internet tegoed opwaarderen

Je internet- en beltegoed opwaarderen gaat simpel. Dat kan bij  7-Eleven winkels en bij de verkooppunten van serviceproviders. Een andere mogelijkheid is via de Boonterm-machines.

Stap 5: Controleren van je bel en internet tegoed

Prepaid simkaarten voor toeristen bieden meestal een geldigheidsduur van 30 dagen. Wanneer je er weer saldo op zet gaan er weer 30 dagen in. Je kan je saldo en geldigheid controleren via deze USSD-codes:

 • AIS: * 121 #
 • DTAC: * 101 * 9 #
 • TrueMove H: # 123 #

Wifi verbinding in Thailand

Hotels, restaurants en cafés in Thailand bieden gratis wifi internettoegang aan hun gasten en klanten. Zorg dan wel dat je een VPN gebruikt, want je verbinding is dan slecht of helemaal niet beveiligd.

Luchthaven wifi en internet

Er is gratis wifi is beschikbaar op Suvarnabhumi Airport voor maximaal 2 uur per dag via het “. @ AirportTrueFreeWiFi” -netwerk. Er zijn 126 gratis internetaanbieders rondom de luchthaven. Elke gebruiker heeft per keer 15 minuten toegang tot een internetverbinding. Internettoegang is ook 24 uur beschikbaar bij CAT Telecom Internetcafés achter de incheckbalies (Rij W) en bij G aerobridge op de 2e verdieping.

17 reacties op “Telefoon en internet voor toeristen in Thailand”

 1. Yan zegt op

  Sorry, “stap 4” : opwaarderen beltegoed, dit kan niet meer voor AIS (en misschien ook voor andere) in 7/11…Kan nog wel in Tesco.

  • Paul zegt op

   Het ligt net iets anders. Bij bijna elke 7-11, family of Tesco staat een Orange oplaad / Top Up apparaat. Geld op je SIM storten is eitje. Met je app ( er zijn meer mogelijkheden) kun je je internet pakket kiezen.
   Als er geen Top Up apparaten staan (bv in Ao Nang Krabi) dan verkoopt de 7-11 wel opwaarderkaarten

 2. Peter zegt op

  Bovendien is het mogelijk om bij je Thai provider voor je telefoon een internetbundel te kopen. Dus overal internetverbinding. Geldig maximaal vier weken, daarna moet je verlengen. Kosten ongeveer 400 Bath.
  Voor je laptop kun je een zogenaamde Dongle kopen. Deze sluit je aan op een USB-poort. Je moet wel eenmalig zo’n Donge aanschaffen. Daarna een simkaart met internetbundel. Bij de providers wordt het allemaal netjes voor je geregeld. De Dongle koop je in een computerschop.

  • Gerrit Tienkamp zegt op

   Is zeker een nieuw modern woord
   Vroeger heette dat een Aircard
   Gebruik al jaren met succes zo’n ding voor onderweg.

  • Frans de Beer zegt op

   Voor mijn laptop gebruik ik mijn telefoon als router, door simpel op mij telefoon de persoonlijke hotspot aan te zetten. Werkt voortreffelijk.

 3. Huib Baak zegt op

  Opwaarderen van het internet-beltegoed kan niet meer bij de 7-Eleven winkels. Wel bij de Familymarket. Zelf heb ik een Pocket Wifi van AIS aangeschaft. Simcard erin en data op mijn nederlands nummer tijdens mijn verblijf van a3 maanden. Erg gemakkelijk. Bereik 10 meter. Kunnen 3 andere toestellen meeliften.

 4. sjapie@banphai zegt op

  ipv dongle kun je ook hotspot aanzetten in je smartphone. Gebruik niet anders voor 1 maand met AIS ongeveer 400 baht. Maar ga morgen eens informeren bij 3BB of ik die hier kan krijgen.

 5. Huib Baak zegt op

  Aanvullend, kan ook op mijn tablet aangesloten worden.

 6. Carlo zegt op

  Mijn ervaring is dat de 4G veel beter werkt dan in België, heel waarschijnlijk doordat ze geen stralingsbeperkingen hebben en hun masten dus sterker mogen uitzenden.
  Hun toeristenpakketten zijn heel goed en heel goedkoop.
  Let wel op dat je bij aankomst in de luchthaven (ook de overstapluchthaven zoals bvb Dubai) niet onmiddellijk zoekt naar een gratis provider en zodanig vroegtijdig de vliegmodus uitschakelt. ‘ding-ding-ding’ ging het bij mij en de mails en berichtjes komen allemaal tegelijk binnen gevolgd door een sms van Proximus dat je een extrakost hebt van 60€ over je limiet.
  Opvallend is bij mij wel dat ik met mijn toeristenchip naar België kan bellen en internetten, maar niet kan sms’en.
  Overal, zelfs op zee is er sterke ontvangst van 3 of 4G.
  Voor mijn laptop werk ik ook op 4G, zelfs in het hotel, omdat dit meestal sterker is dan de gratis wifi van het hotel. Mijn ingternetgebruik is op mijn Thaise chip ook zo goed als ongelimiteerd. Ik gebruik dan mijn iphone als eigen hotspot.

  • TheoB zegt op

   Om niet met hoge (af)rekeningen voor gebruik buiten de EU geconfronteerd te worden moet je in ‘Instellingen’ bij ‘Mobiel Netwerk’ van het Nederlandse/Belgische SIM-kaartje de Roaming uitzetten.
   Zo ook voor het gebruik van een Thaise SIM buiten Thailand.
   In Flightmode worden berichten on hold gezet tot de flightmode wordt uitgeschakeld.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Airplane_mode

 7. Arie2 zegt op

  Op het vliegveld bij True, 30 dagen unlimited 4G voor 1650 baht. 45THB calling credit. Werkt als een speer.

  • Arie2 zegt op

   40mbps ook in isaan.

 8. TJ Chiang Mai zegt op

  AIS bevalt mij het beste. Gewoon op CNX luchthaven gekocht. Twee weken onbeperkt 4G internet op je mobiel: 599 Baht. Zeer goede verbinding. Als je een VPN hebt, kan je zonder buffering ZiggoGo, Netflix en Disney+ streamen.

 9. frits zegt op

  Laat je niet iets aansmeren op de luchthaven. Zeker als je langere tijd verblijft, laat een vertrouwde Thai het voor je uitzoeken. Vaak zijn er aanbiedingen. Heb nu via dtac onbeperkt internet 4g voor 3 maanden voor 1200 Bath. Opwaarderen gaat ook heel makkelijk als je Thaise bankrekening hebt met deze rekening en app van de bank. Heb zelf kasikorn en kan met app opwaarderen. Ook een VPN is aan te bevelen als je Nederlandse tv wilt kijken, wel je locatie uitschakelen op telefoon. Heb zelf nordvpn, werkt goed

 10. José de Waard zegt op

  @Arie2, 1650 thb ?? Ik koop al jaren een treumoveH simkaart + 4G onbeperkt internet 30 dagen + 50 thb beltegoed voor 500 thb. In een klein winkeltje (nu ook tattooshop) op Kao San Road.

  @Huib Baak, sinds wanneer kun je bij 7-eleven niet meer opwaarderen?
  Een paar weken geleden nog gedaan.

  • Anke zegt op

   @José de Waard: kun je iets specifieker zijn over waar dat winkeltje op Kao San Road te vinden is? Wij zijn daar over een week.

   Via Co van Kessel vond ik deze deal: https://marketplace.covankessel.com/travel-sim-card-packages/
   Ook een redelijke prijs, alleen is de locatie uit de route voor ons. Dus liever een mooie deal op Kao San Road.

   • José de Waard zegt op

    Als je vanaf de westkant (politieburo) Kao San Road inloopt is het aan de linkerkant. Er hangt een (geel?)bord buiten SIM Card. Een klein winkeltje met achterin een tattooshop.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website