Thaise woorden voor auto onderdelen

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Taal
Tags:
4 mei 2016

Hoewel inThailand vrij gemakkelijk op vele plekken reparaties uitgevoerd kan worden, zou het toch wel handig zijn voor de hier wonende expats als zij kunnen aangeven wat het probleem is.

Hiervoor is een schema met wat Thaise woorden wel handig en hoeft er weinig uitgelegd te worden. Bovendien weten de Thais dat de expat begrijpt wat er aan de hand is en zal niet gauw met iets anders aankomen zetten wat niet terzake doende is. Het voorkomt ongemakkelijke situaties en voor beide partijen is het helder wat er verlangd wordt.

5 reacties op “Thaise woorden voor auto onderdelen”

 1. Peter zegt op

  Mijn ervaring is in Thailand, als farang moet je er bovenop zitten, en zeggen wat je wil, anders wordt je opgelicht. Twee voorbeelden, bij een service aan de MU7 bij 2000 km werd gevraagd of de airco vloeistof vervangen moest worden , 2000 km !! Nee dus, daarna bij een latere beurt, 3000 km, ik heb de vrouw laten gaan, bij terug komst, vloeistof gedaan (niet dus) oplichting. Andere dealer, bij een beurt laat ik de rekening vertalen, 5 ltr koelvloeistof ! Nou 5 ltr tekort, rij je met deze hitte geen 5 km !

 2. NicoB zegt op

  Dankjewel Lodewijk, erg handig, heb het geprint en houd het bij de hand.
  NicoB

 3. Eugenio zegt op

  Beste Lodewijk,
  Leuke tip. Maar waarom niet meteen het gehele boekje, waaruit dit is gehaald, vermelden?

  http://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/taalgids-thais-wat-hoe-30010.html
  http://www.talendomein.nl/wat-hoe-taalgids-thai-9789021556062

  Volgens mij is dit de beste Nederlandse-Thaise taalgids die er bestaat!

  • Cornelis zegt op

   Het lijstje kan me al zo bekend voor en nu blijkt het gewoon uit de Wat&Hoe taalgids te zijn gekopieerd. Een bronvermelding was daarom inderdaad wel op zijn plaats geweest, dat is niet meer dan fatsoenlijk.

 4. theoS zegt op

  Eindelijk eens iets waar je wat aan hebt en je voordeel mee kunt doen. Daar ik een ouwe bak rijdt, 27 jaar, heb ik daar heel wat aan. Hardstikke bedankt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website