Veelzijdig Bangkok (video)

Door Peter (redactie)
Geplaatst in Bangkok, Steden
Tags: ,
14 mei 2012

Dankzij de digitale techniek zijn steeds meer ‘amateurs’ in staat om prachtige videoreportages te maken. Deze video over het straatleven in Bangkok behoort ook in de categorie, mooi gemaakt.

Bangkok: tropische metropool

Maar net 14 graden ten noorden van de evenaar vindt je een tropische metropool die bekend staat als een van de meest vriendelijke steden voor reizigers in Azië: Bangkok. Hoewel de meeste reizigers in eerste instantie onder de indruk zullen zijn van de hitte, de verkeersopstopping en de vervuiling, weet Bangkok na een tijdje de meeste toeristen voor zich te winnen. Hiervoor zorgen de pracht van de tempels en paleizen, het heerlijke eten en de glimlach die de bewoners tevoorschijn toveren.

Wolkenkrabbers

Op dit moment heeft Bangkok wereldwijd de hoogste bouwratio voor wolkenkrabbers, maar daaronder ligt wel degelijk een schat aan oude Thaise architectuur.

De stad is verrassend veilig te noemen en beter georganiseerd dan je op het eerste gezicht zou denken. Dankzij het tropische klimaat groeien er ook overal tropische planten en bomen; je komt zelfs orchideeën en fruit tegen.

De Thaise keuken is vermaard, met recht en zeer betaalbaar. Bangkok is misschien wel de uitgelezen plek om je te goed te doen aan al het heerlijks dat langs de kant van iedere straat maar ook in de beste restaurants wordt aangeboden.

Veelzijdig Bangkok

Kortom: monniken in hun oranje jurken, felle neonreclame, verfijnde Thaise architectuur, kruidige gerechten, kleurrijke markten, verkeersopstoppingen en een tropisch klimaat gaan naadloos in elkaar op. Bangkok is verrassend veelzijdig en het dagelijks leven op straat levert mooie kleurrijke beelden op, zoals weergegeven in deze video.

[vimeo]https://vimeo.com/39369866[/vimeo]

5 reacties op “Veelzijdig Bangkok (video)”

  1. jogchum zegt op

    Mooie opnames van Bangkok. Krijg echter wel de indruk dat de dame op de video het
    allemaal wat te romantisch maakt. Op de rondvaartboot, bij het boksen, ect, ect verschijnt
    haar gezicht.

    • Volgens mij is deze dame een kathoey, maar dat terzijde. 😉

      • Marcel De Kind zegt op

        Dat was ook mijn eerste indruk!
        Een prachtig meisjes gezicht met toch een klein mannelijk trekje.

  2. Pete zegt op

    Prachtig filmpje…Bangkok in notedop.
    En leuke effecten, vooral met die bootjes op de rivier.

    Kathoeys, behoren ook tot de cultuur van Thailand, nu kun je het nog zien, binnen 10 jaar niet meer denk ik ?

    Bedankt voor het plaatsen..Zal hem rondsturen.

  3. cor verhoef zegt op

    Dit is inderdaad een erg fraai filmpje. Wanneer dit door een amateur gemaakt is, zou ik wel eens een professioneel filmpje willen zien.
    Nog een paar verleidelijke strandscenes erin verwerken en de TAT kan weer een paar jaar vooruit. Want wat die aan promotiebagger de wereld in slingeren (zeer slecht gemaakte promo-clips) daat wordt niemand vrolijk van.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website