Na een aantal jaren van voorbereiding is de zesbaanssnelweg richting Rayong klaar. Op verschillende plaatsen kan men via viaducten deze weg kruisen en geeft een goede indruk van de nieuwe “Highway 7”. Directeur Sarawuth Songwila vertelde dat de weg 22 mei open zal gaan en tot 24 augustus gratis is.

Men wil in die de tijd de systemen testen, zoals de tolpoorten bij onder andere U-Tapao en het toezicht op het verkeer verder de communicatienetwerken en de beveiligingssystemen. Deze tweemaal 3 rijstroken is 32 kilometer lang en heeft totaal ruim 14 miljard baht gekost aan de bouw en landonteigening. Dit laatste heeft voor de nodige vertraging gezorgd.

Door deze nieuwe weg is de reistijd van Bangkok via Pattaya naar het subdistrict Maptahut in Rayong aanzienlijk verkort hoewel de maximumsnelheid van 120 km per uur geldt. De tol vanaf Bangkok naar U-Tapao bedraagt 130 baht voor personenauto’s. Vanaf Pattaya verwacht men per dag 36.000 auto’s naar het subdistrict Mataphut in Rayong.

In het kader van de te verwachte ontwikkelingen van de Oostelijk Economische Corridor (EEC) was deze nieuwe snelweg route 7 noodzakelijk om het transportnetwerk te verbeteren en de logistieke efficiëntie van de industriële sector te verhogen. De oude route 3 die via Sattahip langs de kust naar Rayong leidde, voldeed hier niet aan. Maar voor veel mensen is het ook een comfortabele manier van reizen om een bestemming te bereiken.

Bijvoorbeeld als men vanuit Sattahip komt, slaat men ter hoogte van het botenbedrijf Ocean Marina rechtsaf de nieuw weg op. Aan het eind heeft men de keuze bij de T-splitsing om rechtsaf richting Rayong te reizen of linksaf naar het Maprachan meer en vermijdt zo de drukke Sukhumvit Road. Aan het einde van deze weg met rechts het Maprachan meer kan men linksaf naar de Sukhumvit Road ter hoogte van Pattaya Nua (Pattaya Noord) of men slaat rechtsaf snelweg 7 op naar Bangkok. Verderop bestaat de mogelijkheid om rechtsaf te slaan naar Rayong via de autoweg 36 of linksaf naar Pattaya waar men uitkomt op autoweg 3, die rechtsaf naar Leam Chabang en Sri Racha gaat of linksaf naar Pattaya (Bang Lamung).

Er voeren nu dus twee goede wegen naar Rayong, men heeft de keuze uit de nieuwe snelweg 7 of de reeds bestaande zeer goede autoweg 36 afhankelijk waar men vandaan komt.

Uit deze summiere beschrijving blijkt wel de ontlasting van Pattaya en Jomtien als men daar niet hoeft te zijn.

Bron:Pattaya Mail, e.a.

1 reactie op “Snelweg 7 – van Pattaya tot subdistrict Maptaphut in Rayong – is open”

  1. l.lagemaat zegt op

    Het “Thaise feestje”ging weer eens niet door!

    Na zoveel Thailand “ervaring”had ik beter moeten weten, via een U-turn naar huis teruggegaan.
    Gelijk mij maar weer nuttig gemaakt door een voedselpakket af te leveren op een verzamelpunt,
    deze mensen kunnen er ook niets aan doen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website