Van tweebaans naar vierbaans in West-Hua Hin

Door Hans Bos
Geplaatst in Hua Hin
Tags:
7 januari 2012

Het verbreden van een drukke tweebaansweg naar een met vier rijbanen heeft altijd een hoop voeten in de aarde. De verbreding van de Canal Road in West- Hua Hin stond al lang op het programma, maar heeft toch grote gevolgen.

Je kunt er in Thailand op wachten. Een geplande vierbaansweg wordt wegens geldgebrek gedurende een jaar of tien uitgevoerd met twee banen. Als de oorspronkelijke plannen worden uitgevoerd blijkt een hele strook land te zijn bevolkt met restaurantjes, markten, reparatiewerkplaatsen en ga zo maar door.

Die moeten nu allemaal wijken, nu de Canal Road in West-Hua H
in op termijn wordt verbreed tot vier banen. Om nog maar te zwijgen van de soms eeuwenoude bomen die – als gevolg van de ‘vooruitgang’ – het leven moeten laten. Het gevolg is vooralsnog een soort maanlandschap, terwijl de aanwezige negotie een goed heenkomen probeert te zoeken. Soms kan dat door palen en golfplaten een stuk naar achteren te plaatsen, maar soms is daar geen ruimte voor. Stenen bouwsels verdwijnen in vijvers die toch gedempt moeten worden.

De verbreding is een hele opluchting voor verkeer dat vanaf Cha Am, via de Pala U Road naar het westen wil. Dat moet nu over een drukke tweebaansweg, of door hartje Hua Hin. Dat is met name in het weekeinde geen pretje. Als de verbreding een feit is, kan het verkeer snel doorrijden. Parkeren wordt een stuk moeilijker.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Van tweebaans naar vierbaans in West-Hua Hin”

 1. Jaap Lokhorst zegt op

  De Canal Road ligt toch WEST van het centrum van Hua Hin.
  Oost Hua Hin. Daar ligt de zee.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Je hebt helemaal gelijk, Jaap. Oost-West, thuis best, maar ik zat in de verkeerde richting.

 2. pim zegt op

  Hans de Canel road is west van het gebeuren langs de kust maar hua hin gaat nog wel een kilometer of tien meer naar het westen ,dus eigenlijk heb je gelijk .
  Veel mensen denken dat Hua hin stopt over de spoorlijn maar voor de kenner is juist verderop het ware Thailand .
  Ga over de spoorlijn eens rechtdoor nar het hoogste punt en zie daar vandaan eens hoever je maar kijken kan hoe groot Hua hin is ,dat kan je met het blote oog niet zien .
  Ik kan mij nog herinneren dat de Canel road een zandpad was waar je als het regende je er haast door de kuilen niet door kon komen .
  Dat zal ongeveer 12 jaar geleden zijn .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website