Makro Hua Hin is beslist een omweg waard

Door Hans Bos
Geplaatst in Hua Hin, Winkelcentra
Tags: ,
11 januari 2012

Zoals te verwachten was, hingen de mensen op de openingsdag van Makro in Hua Hin met de benen buiten.  Eindelijk beschikt de koninklijke badplaats over een supermarkt van formaat.

De organisatie klopte als een bus, de schappen zijn tot de rand gevuld. Makro Hua Hin, op de hoek van Petchkasem Road en Soi 4, is een aanwinst voor de stad, die het tot de komst van deze Nederlandse cash & carry moest doen met een verouderde Tesco Lotus in Market Village, een kleine Villa Market en nog wat verspreide supermarkten. Nee, dan de nieuwe  en gigantische Makro. Je kunt het zo gek niet bedenken of deze toko verkoopt het, inclusief de meest uiteenlopen vissen (dood of levend), krokodillenvlees en (echte) Gouda en Edam. Alleen de afdeling hardware stelt nog niet zo veel voor, met uitzondering van potten, pannen en zelfs deegmixers.

Ik wacht met inkopen nog een paar dagen totdat de grootste drukte voorbij is, maar dan sla ik mijn slag. De komst van deze supermarkt zorgt er in ieder geval voor dat de concurrentie in Hua Hin op peil blijft. En dat is een goede zaak voor de consument. Makro verkoopt overigens niet alleen aan detailhandel, zoals gevreesd. Als de klant voor 2000 THB inkoopt, krijgt hij/zij daar een pasje voor.

Naar verluidt komt ter plekke ook een hotel, maar daar is nog niets over vernomen. Op het naastgelegen terrein verrijst binnen afzienbare tijd een Big C. Het wordt nog wel eens wat in Hua Hin.

19 reacties op “Makro Hua Hin is beslist een omweg waard”

 1. marco zegt op

  Dit is zeker een verbetering voor iedereen, verbaasde mij zelf ook hoeveel produkten ze hadden in Pattaya en Rayong. Een kleine correctie: De Makro is Duits, dochter onderneming van de Metro group.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Mooi niet: Makro Thailand is (nog) onderdeel van de SHV (Steenkolen Handels Vereniging, zie website) en in handen van de familie Fentener van Vlissingen.

   • marco zegt op

    Sorry Hans, Maar hierin ga ik niet met U mee. Metro wordt het genoemd in bv Duitsland, Frankrijk. Makro in Nederland, Spanje. Dacht zelfs dat Khun Peter er eens een reactie op heeft gegeven omtrent de Metro groep. Mediamarkt is ook van hun bv.

    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Wat weet je het toch allemaal weer beter. http://www.shv.nl/index.php?id=46

     • Joseph Jongen zegt op

      Het lijkt wellicht een beetje verwarrend maar de juiste stand van zaken is dat de SHV al in 1998 alle Europese Makro vestigingen heeft verkocht aan de Duitse Metro groep die ook een heel agglomeraat van bedrijft heeft en o.a. ook eigenaar is van b.v. de Media Groep. De niet Europese vestigingen, dus ook Zuid Amerika en Azie zijn nog steeds in het bezit van de SHV. Dus hebben jullie allebei een beetje gelijk.

      • Hans Bos (redactie) zegt op

       Jo, dat weet ik. Ik schrijf: Makro Hua Hin, op de hoek van Petchkasem Road en Soi 4, is een aanwinst voor de stad, die het tot de komst van deze Nederlandse cash & carry…Dat is slechts voor één uitleg vatbaar: dat de Makro Hua Hin een Nederlandse cash& carry is. Ik rep met geen woord over andere landen en eigenaren van Makro.

  • ad bosch zegt op

   Kan jij me mischien vertellen of ze croqetten/frikandellen ets in hun assortiment hebben en bakprodukten kant en klaar poffertjes en olibolle mix??
   Bij voorbaat dan gaat om makro pattaya

 2. marco zegt op

  Hans, ik weet wat ik schrijf. U hoeft mij niet te vertellen over beter. U heeft gelijk over Thailand, ik over Europa! Probleem opgelost. Ik heb het gegoogled en mij daarna vebeterd en u gelijk gegeven over Makro Thailand.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Ging de posting niet over Hua Hin, in Thailand? Dat je gelijk hebt over Makro in Europa, doet niets ter zake (dat wist ik overigens ook wel). Dus eerst uitzoeken en dan pas schrijven.

   • rob zegt op

    Wat maakt het uit wie de eigenaar is? Zolang men er maar goedkoop kunt kopen mag de eigenaar van mij een Eskimo zijn…

    • Malee zegt op

     Zo……..helemaal gelijk!!!!! wat een welles nietus spelletje zeg pppffftttt

 3. johan zegt op

  jammer dat de weblog soms gebruikt wordt voor zaken waar het volgens mij niet voor bedoeld is. steeds weer zie ik een soort van “machtstrijd”de een schrijft wat, de ander gaat er op in en het artikel waar het uiteindelijk om gaat verdwijnt naar de achtergrond. Ik zag het op de log van de bussen, hier eveneens weer. De redactie schrijft dat er een Makro is gekomen in Hua Hin, waar komt het uiteindelijk op uit….. dat er gesproken wordt wie eigenaar is van de Makro en niet over de enorme verbetering van de mogelijkheid voor boodschappen doen.

  Geweldig toch…. en wie eigenaar is, ach wat maakt het uit. we kunnen er toch niets aan veranderen

 4. guyido zegt op

  ja Hans , en nu maar wachten op de Rimping supermarkt !
  hier in Chiang Mai echt de beste .
  Chiang Mai is natuurlijk niet te vergelijken met Hua Hin ,het is een echte stad.
  wij hebben 4 Makros hier , maar wonderlijk genoeg hebben ze niet allemaal de zelfde producten in de verkoop.
  wel het merk Aro , wat je ook in Nederland en de Franse Metro vindt.
  sukses met shoppen, en het brood is behoorlijk goed , beter dan Big C of Tesco..

  • erik zegt op

   inderdaad Rimping is het Non Plus Ultra in TH daar zie je dingen die zie je nergends anders,jammer dat ze niet naar BKK komen,zou wel een aanwinst zijn

 5. anthony zoeteweij zegt op

  beste hans:
  ik vraag mij af of zij ook een yoghurtmaker met cultuur verkopen, ben al 2 jaar op zoek
  ook bij de macro phitsanulok of andere zaken niet te koop,als het kan laat het mij dan weten
  [email protected] bij voorbaat mijn dank.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Nu ben ik overvraagd. Geen idee!

  • Gringo zegt op

   @anthony: lees voor het maken van yoghurt de reacties op deze link:
   http://www.thaivisa.com/forum/topic/215761-yogurt-culture/

 6. erik zegt op

  zelfs in Zuidamerika (o.a. Venezuela ) nog steeds MAKRO

 7. ruud NK zegt op

  Markro is DE roodmerkkoffie naast kaas. Ook in de diepvries lagen in Nongkhai artikelen in AH verpakking. Wie maalt daarom, maar ik moest er wel om lachen.
  Als je goed rond kijk zie je de nederlandse invloed inzake veiligheid. Zowel de waarschuwingen op de boodschappen karretjes als waarneer er vakken worden gevuld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website