Fietsparcours rond luchthaven Suvarnabhumi

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Fietsen, Sport
Tags:
14 februari 2019

Sinds begin dit jaar is het fietsparcours rond het vliegveld Suvarnabhumi, na een renovatie van zes maanden, weer opengesteld.

Hoewel het parcours al vanaf 2014 in gebruik was, werd het tijd voor groot onderhoud, die uiteindelijk zes maanden duurde. Indertijd heette het “ Green Bike Lane” en was onder andere te zien op de televisie zender CNN. Daarna bouwden de verantwoordelijken het gebied uit tot een totaal lengte van 23, 5 kilometer.

In 2016 veranderde de naam in “Sky Lane” en kwam er een jogging gebied bij met een lengte van 1,2 kilometer. Eveneens een afgescheiden gebied om kinderen te leren fietsen, tevens toilet- en eetgelegenheden. Doordat de Siam Commercial Bank deze Sky Lane mee sponserde, kon de technische ontwikkeling naar een hoger niveau gebracht worden. Deelnemers kunnen gebruik maken van een gps-armband, zodat snel assistentie geboden kan worden bij een probleem. Tevens kunnen rondetijden en de beste tijd vastgelegd worden.

Dit parcours wordt als het beste van Thailand gekwalificeerd. Pragsong Poontaneat, voorzitter van de AOT en bedenker van de “Sky Lane” hoopt dat de deelnemers veel plezier zullen ondervinden van deze sport mogelijkheid.

Vorig jaar maart maakte zelfs de koning, Rama X, als gepassioneerd wielrenner gebruik van deze baan en gaf er zelfs een andere naam aan wat vertaald “Geluk en Gezondheid” betekent.

Hoewel het een fietsparcours betreft is het eveneens een ontmoetingsplek voor jong en oud. Om toch een onderscheid te maken, is een tweesporenbeleid bedacht. Het blauwe spoor voor recreatierijders en een violet spoor voor “wielrenners”. Daarnaast nog een gebied voor joggers en een gebied voor mountainbikers. Een lange Skybridge verbindt de parkeerplaats met het parcours. Voor ruim 3500 auto’s is er een parkeermogelijkheid.

Het complex is dagelijks geopend van 6 uur tot 20.00 uur en het gebruik is gratis.

Zie verder: www.facebook.com/skylanethailand en www.Bike.SCB

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Fietsparcours rond luchthaven Suvarnabhumi”

 1. Jan zegt op

  Een geweldige ervaring. In december een rondje gefietst op dit schitterend parcours met een gemiddelde van 33 km/h.
  Je moet je wel even registreren voordat je binnen mag, dus paspoort meenemen. Je krijgt dan een toegang chip om het toegangspoortje te openen. Deze chip mag je houden voor een volgende keer.

 2. Nonkelwin zegt op

  Kan er iemand vertellen, waar de ingang zich bevindt?

  • l.lagemaat zegt op

   Als je vanaf Lat Krabang road richting het vliegveld fietst (Suvanabhumi road) dan kun je net over de bult links de parkeerplaats op fietsen. Zoals gemeld moet je wel even registreren aan de bali. Dit is het gebouw net voordat je het fietspad op kunt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website