Het nieuwe wielersport meetingpoint wordt a.s zondag om 9.00 uur officieel geopend in Lopburi. Het meetingpoint is gerealiseerd door een farang uit Nederland.

Jan Haselbekke vertelt daarover: “Het meetingpoint voor wielersporters heb ik gerealiseerd om fietsers meer met elkaar in contact te brengen. Ik ben zelf een fanatieke fietser zowel op de racefiets als mountainbike. Het meetingpoint bied de mogelijkheid om samen met een groep te vertrekken en te eindigen en iets te nuttigen (niet commercieel).

Ik ben nu 1,5 jaar in Thailand en ik dacht moet iets doen om deze sport nog meer te promoten. Omdat ik in Nederland lid was van de fietsclub ‘Ruiten Drie’ te Almelo, en ik zat daar in allerlei organisaties zoals de ‘Hel van Twente’ en de ‘Lageveldtoer’, ook was ik daar wegkapitein.”

Aanstaande zondag om 9.00 uur is de officiële opening, iedereen is welkom.

6 reacties op “Lezersinzending: Nieuw wielersport meetingpoint in Lopburi, initiatief van Nederlander”

 1. Cornelis zegt op

  Mooi initiatief! Waar in Lopburi het is, is niet vermeld maar even op Google Maps kijkend is het toch minstens een 650 km fietsen vanaf mijn ‘standplaats’ Chiang Rai – dat haal ik niet vóór a.s. zondag…..
  Je ziet de populariteit van sportief fietsen langzaam groeien in Thailand; hier in het noorden zie ik vooral in de weekends – soms grote – groepen op racefietsen en MTB’s. Zondag nog werd ik bij een verkeerslicht ingelopen door een racefiets-groep van minstens 25 man/vrouw, meest Thais, een enkele Farang ertussen, allemaal op eersteklas materiaal.

  • Johnny BG zegt op

   Voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar Lopburi te komen is de Meetup app wellicht een oplossing. Naar gelang de interesse kan je meedoen aan activiteiten die wellicht dichter bij huis liggen.
   https://www.meetup.com

 2. Jacques zegt op

  Leuk initiatief en sporten kan niet genoeg gepromoot worden. Succes hiermee en veel plezier met de fietstochten en het samen zijn. Wel uitkijken in het verkeer en zorgen voor veilige routes.

 3. PEER zegt op

  Fantastisch idee Jan,
  Zelf fiets ik de bossen en jungle van Isarn door, omdat ik daar woon.
  Zou dus graag mee willen doen, maar helaas: net iets te ver.
  Je schrijft dat je uit de regio v Almelo bent, dus níét uit Nrd- of Zuid Holland.
  Wíj́ weten dat dát 2 van onze Nederlandse provincies zijn, maar nu denkt de rest v Lopburi dat Holland écht ons “Land” is.
  Maar de hollanders zullen dit wel waarderen.

 4. Alex zegt op

  He Jan en Wi,
  Leuk dat ik jullie tegen kom op dit blog. Zodra Thailand weer open is komen wij zekers op bezoek om een rondje te fietsen en nodig ik jullie uit om een ronde te golfen op Narai Hill bij jullie in de buurt of misschien een combinatie, Op de mountainbikes naar de golfbaan. Met jou inzet moet het wel een succes worden daar.

  Groetn, Alex en Suwan Oet Wierden

 5. rentenier zegt op

  Leuk innitiatief. Ik was eens (31 jaar geleden) de eerste die een racefiets vanuit Nederland naar Patong Beach nam. Inmiddels zijn mijn nek en rug versleten geraakt. Ondanks de warmte me hier goed doet, zijn bepaalde houdingen zeer pijnlijk en bewegingen op slot. Ben zojuist naar Kok Sarong verhuisd want in de buurt is. Ik woonde voorheen in Ban Phé langs de kust / strand bij Rayong waar heel veel word gefietst. Ik ga het denk ik toch weer eens proberen en zie je me wel eens verschijnen. Veel genot van het kameraadschap onder de fietsers.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website